GÜNDEM - 29 Ağustos 2014 Cuma 21:56

Trafiğe çıkacak sürücüler bu yollara dikkat

A
A
A
Trafiğe çıkacak sürücüler bu yollara dikkat

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı nedeniyle bugün bazı yolların kademeli olarak trafiğe kapatılacağını bildirdi.

Trafiğe kapatılacak yollara dikkat çekilen açıklamada, sürücülerin kullanabileceği alternatif yol ve güzergahlara ilişkin bilgiler verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda; “İlimizde düzenlenecek Zafer Bayramı kutlama programı nedeniyle 30 Ağustos Cumartesi günü 07.00-16.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak cadde ve sokaklar ile alternatif yol ve güzergahlar aşağıda belirtilmiştir” denildi.

TRAFİĞE KAPATILACAK CADDE VE SOKAKLAR
• Topkule ve Mahmutbey köprüsü
• Mahmutbey yolu ve Topkule arası
• Vatan Caddesi
• Oğuzhan Caddesi
• Topkapı, Edirnekapı Kavşağı ve Vatan Caddesi kesişim noktası
• Mahmutbey Köprüsü ve Sultançiftliği kavşağı arasında kalan yol trafiğe kapatılacaktır.

ALTERNATİF YOL VE GÜZERGAHLAR İSE ŞÖYLE
• D-100 karayolundan Vatan Caddesi'ne gidecek olan sürücülerin Haliç Tünel, Edirnekapı, Fevzipaşa Bulvarı, Aksaray güzergahını veya Haliç Tünel, Ayvansaray ışıklardan Balat yolunu takiben Unkapanı ve Sirkeci istikametlerini kullanmaları,

• E-80 karayolunu kullanacak sürücülerin, Milliyet Gazetesi karşısından TEM Otoyolu istikametini kullanmaları,

• Sahil yolunu kullanacak sürücülerin sahil güzergahından Yenikapı - Kumkapı - Sirkeci istikametini kullanmaları,

• Vatan Caddesini kullanarak Fatih ilçesindeki hastanelere gelecek olan gerek ambulans sürücüleri, gerekse diğer sürücülerin sahil yolunu tercih ederek Samatya’dan Cerrahpaşa- Çapa- Haseki veya Vakıf Gureba Hastanelerine intikal etmeleri,

• Fatih istikametinden aynı gerekçelerle hastanelere intikal edecek sürücülerin Atatürk Bulvarı - Aksaray ve Millet Caddesi güzergahını kullanmaları uygun olacaktır. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir Büyükşehir’in ana arıları üreticilerle buluşuyor Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, arı yetiştiriciliği yapan üreticilere; 2 bin ana arı yüzüğü ve 196 eşleşmiş ana arı hibe etti. Büyükşehir Belediyesi böylelikle hem üreticilerin sezona 15 gün daha önce başlamalarını sağlıyor, hem de daha kaliteli ve verimli bir bal hasadı almalarına imkân sunuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Kırsal Hizmetler Dairesi bünyesinde bulunan Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Tesisi’nde ürettiği ana arıları, üreticilerle buluşturuyor. Karesi ilçesine bağlı kırsal Kabakdere Mahallesi’nde 50 dönümlük arazi üzerinde kurulu olan tesiste, Büyükşehir Belediyesi’nin kalifiye personeli tarafından büyük bir özenle yetiştirilen; 2 bin ana arı yüzüğü ve 196 eşleşmiş ana arı üreticiye hibe edildi. Büyükşehir Belediyesi; Batı Anadolu (Yerli) ırkı ana arıları bal üreticilerine dağıtıp, sezona 15 gün daha erken girmelerini sağlayarak daha kaliteli ve verimli bir bal hasadı almalarına imkân sunuyor. Destekler, başvuru yapan arı üreticilerine sezon boyunca devam edecek. ‘Elimizden gelen desteği her zaman sağlayacağız’ Balıkesir’i; arı ve arı ürünleri konusunda en iyi yere getirmek için çalışmalarına ve desteklemelerine devam edeceklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Şehrimizin arıcılık potansiyeli çok yüksek. Verimli ovaları, bereketli dağları arıcılık için çok elverişli. Bizler de vatandaşlarımızın, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın bu doğrultuda üretime dâhil olması için elimizden gelen desteği her zaman sağlayacağız. Tüm arıcılarımıza bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu. Desteklerin çok yararlı olduğunu dile getiren arı yetiştiricileri, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
Kütahya Gediz SHMY kendi binasının yapımı için destek bekliyor Kütahya’nın Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda kullanılan binanın yetersizliği nedeniyle 650 öğrenci 5 sınıfta eğitim görüyor. Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna ait kampüs alanı ve binası olmadığı için Gediz Meslek Yüksekokulunun tahsis ettiği ve fiziki yeterliliği olmayan blokta yıllardır eğitim veriyor. 4 bölüme sahip, kaliteli eğitimi ile büyümeye devam eden Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, sadece 5 sınıf, 1 laboratuvar, 1 konferans salonu ve öğretim üyelerinin ortak olarak paylaştığı odalardan mevcut blokta 4 birinci ve 1 ikinci öğretim ile eğitim veriyor. Fiziki olarak binanın yetersiz olması ve Dumlupınar Üniversitesine bağlı Gediz Meslek Yüksekokulu ile yıllardır birlikte kullanılan binanın öğrencileri ve akademisyenleri zorladığını dile getiren Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Güner, “ Binamızı Gediz MYO ile ortak kullanıyoruz. 650 öğrencimiz bulunmakta. Gedizli işadamlarımızın ve hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi. Müdür Dr. Yusuf Güner, “2018 yılında Kütahya’da yalnızca Dumlupınar Üniversitesi vardı. 2021 itibari ile sağlık temalı ikinci bir üniversite inşa edildi. Gediz Meslek Yüksekokulunun yanında Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu yeni kurulan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne taşındı. Yaklaşık 6 yıldır sağlıkla alakalı bölümler bizim Meslek Yüksekokulu bünyemizde sürdürülüyor" dedi.