ASAYİŞ - 27 Mayıs 2015 Çarşamba 23:59

TRT radyo çalışanı odasında ölü bulundu

A
A
A
TRT radyo çalışanı odasında ölü bulundu

TRT Radyo Çalışanı, TRT Ankara Radyosu’ndaki odasında ölü bulundu.

Olay, akşam saatlerinde Atatürk Bulvarı üzerindeki TRT Ankara Radyosu Müdürlüğü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş arkadaşları, odasına girdikleri S.F.’yi masasının başında hareketsiz halde gördü. Çalışanlar, sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, S. F.’nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Daha sonra olay yerine polis ekipleri ve savcı intikal etti. S. F.’nin odasında yapılan incelemelerden sonra cenazesi adli tıp morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.  

MUSA ERDOĞAN
ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da hacı adaylarına uygulamalı eğitim Kütahya Müftülüğü tarafından hacı adayları için "Hac Hazırlık Semineri" düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Musab Bin Umeyr Camii’nde düzenlenen Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık’ın katıldığı seminerde, İl Müftü Yardımcısı Tahsin Ekim tarafından hac ibadetini yerine getirecek hacı adayları için Kabe maketi kullanılarak uygulamalı eğitim verildi. Eğitimde hacı adaylarına, hac ibadeti esnasında dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı. 2024 Hacı adayları için iki günlük bir seminer düzenlediklerini söyleyen Kütahya İl Müftü Yardımcısı Tahsin Ekim, "Bu seminerlerimizde hacı adaylarımıza orada yapacakları ibadetlerle alakalı, otelde, yemekhanede, tavaf esnasında karşılaşacakları problemler ve bunların nasıl aşılabileceği ile alakalı, toplu yaşamanın kurallarını, neler yapılması gerektiğini anlattık. Akabinde de maketimizle, uygulamalı olarak, Kabe’de tavafın nasıl yapılacağı, umrenin, sa’yın nasıl yapılacağını ve Kabe’nin bölümlerini burada da dikkat edilecek hususlarla alakalı olarak, hacı adaylarımıza genel bir bilgilendirme yaptık. Allah tüm hacı adaylarımızın haccını kabul etsin. Allah nasip ederse Kütahya’dan ilk Müftülükle gidecek olan hacı adaylarımız ayın 23’ünde inşallah kafilemiz Altıntaş Havaalanından hareket ederek ilk önce Medine’ye, oradaki ibadetlerinden sonra Mekke’ye geçecekler. İnşallah arefe günü hacı olduktan sonra, 5 Temmuz günü Türkiye’ye dönüş yapmış olacaklar. Mevlam bu süre zarfında bütün hacı adaylarımızı, Arafat’ta hacı olmalarını, döndükten sonra da hacı kalmalarını, samimi bir Müslüman olmalarını, ilk önce bizlere sonra tüm hacı adaylarımıza nasip eylesin İnşallah" diye konuştu. Seminere katılan hacı adayları heyecanlı ve çok mutlu olduklarını dile getirdiler.
Hakkari Köprüden geçmek isteyen yaşlı adam dereye düştü Hakkari’de bahçe işleri için tarlasına giden H. İbrahim Keskin isimli vatandaşın Katramas Deresi’ne düştüğü bilgisi üzerine bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı. Alınan bilgilere göre olay, sabah saatlerinde Karşıyaka Mahallesi’nde meydana geldi. 60 yaşındaki H. İbrahim Keskin, Pirodan mevkiinde bulunan bahçesine giderken Katramas Deresi üzerindeki köprüden geçeceği sırada dengesini kaybederek dereye düştü. Olayın haber verilmesiyle bölgeye gelen AFAD ekipleri, halatlarla dere kenarına inerek çubuk yardımıyla arama çalışması başlattı. Bölgeye gelen İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz yetkililerden bilgi alırken sağlık ve itfaiye ekipleri de hazır bekletiliyor. Çalışmalara katılan Karşıyaka Mahalle Muhtarı Vahap Ataman, “Mahalle sakinleri, demir çubukları ve korkulukları tahrip olan köprü için defalarca şikayette bulundu. Fakat hiçbir önlem alınmadı. Köprü ve dere çok tehlikeli. Günde yüzlerce aile buraya pikniğe gelirken, yüzerce öğrenci de bu köprüden geçiyor. Bu sabah yine bahçesine giden yaşlı bir amcamız bu köprüden dereye düşüyor. Şu an arama çalışmaları devam ediyor. Debisi yükselen dere her yıl can alıyor. Lütfen yetkililer dere boyunca ıslah çalışması başlatsın ve köprüyü onarsın” dedi. Görgü tanığı Mustafa Taş ise köprünün karşı tarafında bahçe işleri yaparken yaşlı adamın bir anda kaybolduğunu belirterek, “Peşinden koştum fakat bulamadım. Geri dönüp ailesini aradım. Onlarda ekipleri aradı. Şu an arama çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Elazığ 41. Mühendislik Dekanları Konseyi toplantısı Elazığ’da başladı Elazığ’da Fırat Üniversitesi’nin ev sahipliğinde iki gün sürecek olan 41. Mühendislik Dekanları Konseyi toplantısı başladı. 41. Mühendislik Fakültesi Dekanlar Konseyi toplantısı, bu yıl Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 85 mühendislik fakültesi dekanının katılımıyla Fırat Üniversitesi (FÜ) ev sahipliğinde yapılıyor. FÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde toplantının öğleden önceki bölümünde, mühendislik fakültelerindeki eğitim-öğretim, kontenjan, mezunların istihdamı ve güncel konular ele alındı. Konsey Genel Kurulu’nun yapılacağı toplantının öğleden sonraki bölümünün ise görüş, öneri ve soru cevap kısmı ile son bulacağı bildirildi. ’’Bizim için gerçekçi olanı ele alıyoruz’’ Açılış konuşması yapan Mühendislik Dekanlar Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz, ’’41. Mühendislik Dekanları Konseyi toplantısını Elazığ Fırat Üniversitesi’nde yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Birlikte olmak ve bu toplantıda birçok sorunumuzu konuşmak, paylaşmak, yeni öneriler geliştirmek için buradayız. Bildiğimiz gibi üniversiteler bilginin tek kaynağı olmaktan çıkmış durumda. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişim yaşamımızı ve toplumun yapısını bu denli değiştirmişken, yeni öğretim ilişkilerini oluşturmuşken, bu değişim ve dönüşüm içinde yetişen gençlerimizi iyi mühendis olarak yetiştirmenin yollarını birlikte bu toplantıda arayacağız. Yetkin mühendislik konusunu yeniden gündeme getirmemiz lazım. Özellikle deprem olayı bizim için artık kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Nitelikli eğitim programlarını çalışıyoruz. Endüstri 4.0’ı konuşuyoruz. Bizim için gerçekçi olanı ele alıyoruz. Bunları bugün ve yarınki toplantılarda birlikte konuşacağız” dedi. FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise, ’’Üniversitemiz, yaklaşık 50 yıllık bir geçmişe sahip. Halihazırda 18 fakülte, 3 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu ve 4 lisans enstitü ile eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bugün de ülkemizin çok farklı üniversitelerinden dekan hocalarımız bir araya geldiler. Buradaki dekan hocalarımız da muhakkak ülkemizde mühendislik alanının gitmekte olduğu yolu, mühendislik alanında müfredatlarımız yeni gelişmelere nasıl uyarlanabilir veya revize edilebilir gibi konular üzerinde çalışmalar yapacaklar. Bu çalışma rapor haline getirilecek. Hocalarımız, bunu muhakkak YÖK ile paylaşmış olacaklar. Bu ülkemizde mühendisliğin gelişmesi, milli teknoloji hamlelerinin bu coğrafyada gerçekleşebilmesi için muhakkak YÖK’e ışık tutacaktır. Bu yüzden hocalarımızın bugün ve yarın yapacakları çalışmanın çok kıymetli olduğuna inanıyorum” diye konuştu. İki gün sürecek olan toplantıya Elazığ Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, Elazığ Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Mühendislik Dekanlar Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz ile dekanlar ve öğrenciler katıldı.