ASAYİŞ - 20 Mart 2017 Pazartesi 13:18

TSK: 'Lice’de 6 terörist etkisiz hale getirildi'

A
A
A
TSK: 'Lice’de 6 terörist etkisiz hale getirildi'

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından bölücü terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 20 Mart'ta Lice’de 6 teröristin etkisiz hale getirildiği, Silopi’de ise 4 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 6 terörist etkisiz hale getirilirken, 1 M-16 piyade tüfeği, 5 Kalaşnikof piyade tüfeği, 16 muhtelif şarjör, 480 muhtelif çapta fişek, 5 el bombası, bin 178 kilogram kubar esrar, 2 bin 229 kilogram toz esrar ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyon sırasında tespit edilen el yapımı patlayıcı ise imha edildi.
Bingöl’ün Genç ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda 1 tabanca, 4 av tüfeği, 12 kilogram esrar, 200 kilogram amonyum nitrat, 22 tüp, 200 metre elektrik kablosu, 400 pil ve çok miktarda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde ise 6 tüp, 280 pil, 800 kilogram gıda maddesi, çok sayıda örgütsel doküman ve muhtelif malzeme ele geçirilirken, Şırnak’ın Silopi ilçesinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Van’ın Başkale ilçesinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık edenlere yönelik yapılan operasyonda 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 şarjör, 30 adet fişek ve örgütsel doküman ele geçirilirken, bölücü terör örgütü işbirlikçisi 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Ayrıca Batman’ın Sason ilçesi ve Mardin’in Dargeçit ilçesinde güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında tespit edilen 5 sığınak içerisinde çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Derya Yetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Bucak Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde feci görüntüler Burdur’un Bucak ilçesinde bulunan Bucak Belediyesine ait sokak hayvanları bakımevi ve rehabilitasyon merkezine çekilen görüntüler hayvanseveleri ayağa kaldırdı. Ölen yavru köpeklerin boyunlarında ciddi yaraların olduğu belirtilirken, Burdur Valiliği tarafından soruşturma başlatıldı. Olay, Bucak Belediyesi bünyesinde kurulan Ebru Başarır Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde meydana geldi. İddiaya göre, hayvanseverlerden oluşan bir grup, bahse konu hayvan barınağına gelerek köpeklerin durumunu görmek istedi. Grup tarafından bazı köpeklerin öldüğünü ve boyun kısımlarında ciddi yaraların olduğunu görülmesi üzerine durum kayıt altına alındı. Hayvanseverler tarafından kayıt altına alınan görüntülerde, çok sayıda yavru ölü köpek ve köpeklerin boynundaki ciddi yaralar olduğu görüldü. Görüntüler sonrası hayvanseverler ayağa kalktı Görüntüler hayvanseverleri ayağa kaldırırken konuya ilişkin Burdur Valiliği açıklama yayımlandı. Açıklamada, "Bazı sosyal medya mecraları ve basın yayın organlarında, Bucak ilçemizde faaliyet gösteren sokak hayvanları bakımevi ve rehabilitasyon merkezine ilişkin çeşitli iddialar yer almıştır. Yansıyan üzüntü verici görüntü ve iddialara ilişkin olarak, konunun tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla gerekli inceleme ve idari soruşturma süreci başlatılmış olup, tespit edilecek sorumlular hakkında idari ve hukuki işlemler titizlikle uygulanacaktır. Hayvanların sağlığı ve refahı öncelikli olup, süreç ilgili kurumlar tarafından hassasiyetle takip edilmektedir" denildi.
İstanbul 2 binada çökmenin meydana geldiği mahallenin sakinleri konuştu: "Patlamayı duyduk, ben bomba zannettim" İstanbul Fatih’te 2 binada yaşanan çökme olayı sonrası büyük panik yaşayan mahalle sakinleri konuştu. Fatih Ayvansaray Mahallesi’nde, doğalgaz patlaması sonrası 2 binanın çökmesi sonucu 11 kişi enkaz altına kalmıştı. Yürütülen çalışmalar sırasında 1 vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucu tüm vatandaşlar enkaz altından çıkarıldı. Ekiplerin enkazdaki çalışmaları tamamlanırken, konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sürüyor. Patlama sonrası yaralanan vatandaşların tedavileri devam ederken, çevredeki vatandaşlar ise büyük korku yaşadı. "Patlamayı duyduk, ben bomba zannettim" Patlamanın sesine uyandığını belirten mahalleli Necat Cankurtaran ise, "Uyuyordum ben de sese kalktım. ‘Güm’ diye bir ses geldi. Geldik, baktık buraya, her taraf yıkılmış halde gördük. Başka da gördüğümüz şey yok. Benim dayım oturuyor bir tanesinde de. Hastanedeymiş zaten, durumu iyiymiş, haberini aldık da. Bakalım ne olacak ne bizde bir şey bilmiyoruz" dedi. Patlamanın yaşandığı mahallede oturan Reyhan Özçalışkan isimli vatandaş, "Patlamayı duyduk, ben bomba zannettim. Öyle bir yüksek patlamaydı. Sonra herkes kapıya çıktı. Herkes birine bakıyor. Bir de kuşlar böyle gökyüzünde sesli bir şekilde uçmaya başladı. Sonra buraya geldik, herkes geldi. Doğalgaz patlaması olduğunu söylüyorlar" şeklinde konuştu.