ASAYİŞ - 11 Mart 2017 Cumartesi 14:43

TSK’dan Irak hudut hattına operasyon: 7 terörist etkisiz hale getirildi

A
A
A
TSK’dan Irak hudut hattına operasyon: 7 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Uludere/AltınTepe hudut hattına gerçekleştirilen hava harekatı ve ardından çıkan çatışmalarda toplam 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini, çok sayıda ve miktarda mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiğini açıkladı.

TSK’dan yapılan açıklamada, 23'üncü J.Snr.Tüm.Komutanlığı sorumluluğunda 48'inci Hd.Tugay Komutanlığı emir komutasında 9 Mart 2017 saat 19.00'dan itibaren Şehit Tnk. Çvş. Ahmet Suna Operasyonu kapsamında Uludere/AltınTepe hudut hattında güvenlik korucuları ile takviyeli bir hudut özel harekat taburu ile başlatılan operasyonda yurtiçine sızma hazırlığında olduğu değerlendirilen 10-15 bölücü terör örgütü mensubu ile 10 Mart 2017 saat 07.30'dan itibaren sıcak temas sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Teröristlerin bulunduğu Kumar Tepe bölgesine manevra yapılarak temas devam ettirilmiş, İHA'ların desteği ile mevzileri nokta olarak tespit edilen bölücü terör örgütü mensupları saat 11.05'te uçaklar tarafından vurularak 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Müteakiben sıcak temas kararlılıkla devam ettirilerek saat 14.30'da bölücü terör örgütünün Kumar Tepe bölgesindeki yaşam alanlarına ve mevzilendikleri bölgelere girilmiş, ardından teröristlerin kaçış istikametlerini tıkamak maksadıyla hava hücum harekatı ile bir jandarma özel harekat bölüğü Aluşboğazı bölgesine indirilmiştir. Kumar Tepe bölgesinde teröristlerin inlerinde çıkan çatışmada 3 bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirilmiş, toplam etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu sayısı 7'ye ulaşmıştır. Çatışma bölgesinde ayrıca 2 adet Doçka, 4 adet AK-47 P.Tf., bol miktarda EYP düzenekleri, çok sayı ve miktarda çeşitli mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir” denildi.

Açıklamada operasyonlarda, “2 adet Doçka Uçaksavar Silahı, 4 adet AK-47 Piyade Tüfeği (Parçalanmış), 4 bin 730 adet Doçka mühimmatı, 278 adet M-16 mühimmatı, 16 adet EYP düzeneği, 26 adet mutfak tüpü (EYP yapımında kullanmak üzere), 30 adet havan ve 12 adet roket mühimmatı, 32 adet AK-47 şarjörü, Bombalı araç saldırı krokisi, Şifre ve Kod Tablosu, 5 ton mazot, 2 adet 4 KW jeneratör, 48 adet akü, 10 adet küçük el telsizi, 31 adet küçük akü,

96 adet büyük pil, 970 adet kalem pil, 48 adet ampül, 21 adet üçlü priz uzatma kablosu, 30 mm x 50 m kablo, 124 adet CD (propaganda maksatlı film ve eylem görüntüleri), çok sayıda örgütsel doküman (Operasyonlarda verdikleri kayıp

miktarları, lojistik kayıtları, eleştirel yorumlar ve propaganda dokümanları), bol miktarda tıbbi malzeme, 10 rulo bakır tel, çok sayıda şarj aleti, 10 top sera naylonu, 3 adet 3 tonluk su deposu, 20 adet su bidonu, 58 adet şemsiye ve 10 adet Şırnak kazanı, 10 adet 50 metrelik su borusu, 82 adet sırt çantası, 63 adet terörist kıyafeti, 58 çift mekap ayakkabı, 39 adet askeri tip hücum yeleği, 53 adet uyku tulumu, 51 adet panço, 10 adet demlik, 3 adet ocak seti, çok sayıda mutfak gereçleri,

46 çuval un, 52 kavanoz turşu, 112 kutu salça, 54 çuval pirinç, 51 çuval makarna, 11 bidon mercimek, 103 teneke ayçiçek yağı, 46 teneke zeytin, 41 teneke peynir, 109 paket maya, 160 karton sigara, 73 torba çay, 27 çuval şeker" ele geçirildiği kaydedildi. 

Uğur Kan Yüksek
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Valiliğinden "polisin vatandaşı darp" iddiasıyla ilgili açıklama Düzce Valiliği, polis ekiplerinin bir vatandaşı tartakladığı iddiasıyla ilgili yapılan incelemede, haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği, şüphelinin görevli polise hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediğinin anlaşıldığı, maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından ‘Düzce Atatürk Bulvarı’nda gerginlik. Polisin tutumu tepki çekti’ başlığıyla verilen paylaşımlarla ilgili yapılan incelemede; 20 Aralık 2025 günü saat 00.12 sıralarında Atatürk Bulvarı giriş kısmında bulunan otobüs durağı civarında kavga eden şahısların bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ekibinin sevk edildiği, polis ekibince olay yerine intikal edildiğinde, mahalde bulunan esnaflar tarafından çevreye rahatsızlık verdiği belirtilen H.Y ve O.Y’nin alkollü oldukları belirtilerek şahısların bölgeden uzaklaştırılması talep edilmiş, polis ekibince şahıslar bölgeden uzaklaştırılmıştır. Söz konusu video, olay yerini gören mobese ve mahalde bulunan iş yerlerine ait kameralar birlikte incelendiğinde; haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği H.Y.’nin görevli polis memuruna hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediği, ayrıca yine aynı video görüntülerinde polis memuru için iddia edilen ‘oğlunun yanında yapıştırırım seni’ söyleminin ’oğlunun yanında yakışmıyor sana’ şeklinde olduğu, mevcut müdahale ve sözlü ikazların zor kullanma yetkisinin orantılılık ilkesi kapsamında, yerinde ve yeterli olduğu anlaşılmıştır. Bahse konu olayla ilgili görevli polis memurları için sosyal medya üzerinde yapılan maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.
Bursa Prysmian işçileri Mudanya’da yürüdü Bursa’da Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Prysmian fabrikası işçileri, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine ilişkin alınan eylem kararları kapsamında Mudanya’da yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre, Prysmian fabrikasından çıkan işçiler Mudanya BUDO Meydanı’na kadar yürüyerek eylemlerini sürdürdü. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan işçiler, taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Eyleme; Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, Bursa Şubesi yöneticileri, Prysmian İşyeri Sendika Başkanı Ekrem Şaş, işyeri temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Yürüyüş boyunca işçiler, "Metal işçisi direnişin simgesi", "İşçiler açken patronlara huzur yok", "Direne direne kazanacağız" ve "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganları attı. Birleşik Metal-İş Sendikası, yürüyüş ve basın açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 24 Aralık’ta açıklanan eylem kararlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Açıklamada, Genel Başkan Özkan Atar’ın, metal işçilerinin patronların dayattığı sefalet şartlarına boyun eğmeyeceğini, kazanılmış hakların gasp edilmesine izin verilmeyeceğini ve haklı talepler için mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini vurguladığı ifade edildi. Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.