GÜNDEM - 19 Haziran 2023 Pazartesi 22:37

Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması

A
A
A
Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret açıklaması

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin belirlenmesine ilişkin, "Perşembeye kalmadan bitireceğimizi umut ediyorum" dedi.


Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Genel Merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Atalay, ikinci asgari ücret komisyonunun bugün toplandığını hatırlattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile 2 kere konuşma imkanı bulduğunu ifade eden Atalay, "Komisyondaki arkadaşlarımız ikinci toplantılarını bugün yaptılar. Tabii biz bu arada Sayın Bakan'la iki kere konuşma imkanı bulduk. Bugün geldim. Saat 14.00'te bir kere daha görüşüp TİSK'in başkanı Özgür Burak Bey de vardı. Saat 19'da da buraya geldim. 19.30’da beyefendinin yanına girdik. Aşağı yukarı bir saat, bir saat on beş dakika, nedir, ne değildir? Hangi konumdayız? Kendisine anlatma imkanı buldum. Belli bir yere geldik. Şimdi buradan Çalışma Bakanlığı'na gideceğim. Sayın Bakan beni bekliyor. Oradan da bizim arkadaşlarımızla bu akşam hepsini toplayabilirsek bu akşam, yoksa sabah bir toplantı yapacağız inşallah. Şimdi bu akşamki Bakan Bey'den konuşmadan sonra zannediyorum sabah TİSK'in başkanıyla da bir ortak toplantı olacak. Yani perşembeyi bulmadan bir neticeye varacağını umut ediyorum. Burada ben taleplerimizi geldiğimiz noktayı kendisine Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteyim. Belli bir noktaya geldik. Ama şu anda Çalışma Bakanlığı'ndan belli bir yere gelmeden TİSK'in başkanları belli bir yere gelmeden burada bir şey söylemem doğru değil ama şunu söylerim. Perşembeyi bulmaz diye umut ediyorum. Ben resmi ben konuştuktan sonra bir daha ne işi konuşurum ne Türk-İş konuşur. Ben en son noktayım. Onun için kendimi de sizi de sıkıntıya sokacak, mahcup olacak bir şey söylemeyeyim. Yani burada arzu ettiğimiz, biz ne talep ettik? O arzu ettiğimize yakın bir rakam olur diye umut ediyorum. Bir görüşeyim Sayın Bakan'la, arkadaşlarla görüşeyim. Perşembeye kalmadan bitireceğimizi umut ediyorum” diye konuştu.
Atalay, asgari ücretin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklanacağını söyledi.

Mehmet Kalay
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası 19 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası, BMU Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası ve Türkiye KAYO Motokros Şampiyonası, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 17-19 Mayıs tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenecek. Afyonkarahisar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası, BMU Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası ve Türkiye KAYO Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar’da düzenlenecek. Dünyanın en iyi motokros parkuru alanı Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi, 17-19 Mayıs tarihleri arasında üç şampiyonaya birden ev sahipliği yapacak. Şampiyona kapsamında MX, MX1, MX2, MX2 junior, MX125, MX Senior, Veteran, Kadınlar, 50 cc, 65 cc ve 85 cc kategorilerinde yarışlar organize edilecek. Avrupa Gençler Motokros Şampiyonası ve BMU Motokros Şampiyonası’nın ikinci ayak yarışı ile Türkiye KAYO Motokros Şampiyonası’nın ilk ayağında sporcular, ödül kürsüsüne çıkmak için mücadele edecek. Türkiye’nin akrobasi alanında en iyi isimlerinden olan Birkan Polat gösteri sunucak Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilecek organizasyonlara Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, Macaristan, Hırvatistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sporcuların katılması bekleniyor. Öte yandan Türkiye’nin akrobasi alanında en iyi isimlerinden olan Birkan Polat’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında saat 13:00’de Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu bahçesinde, sonrada akşam saat 18’de Zafer Meydanında gösteri yapacak. “Afyonkarahisar gibi bir dünya markasına sahibiz” Organizasyonla ilgili bilgi veren Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Avrupa Gençler 65&85, Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Avrupa ve Türkiye KAYO Motokros Şampiyonaları’na ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Afyonkarahisar gibi bir dünya markasına sahibiz. Bütün dünyada motor sporları hayranları şehrimizi tanıyıp biliyor. Spor Turizminin önde gelen şehrinde Avrupa’nın genç, Balkanların da tecrübeli yarışçılarını misafir edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı dünyanın en iyi motokros parkurunda bu heyecanı yaşamaya davet ediyorum” dedi.
Zonguldak Ayva, “Medeniyetimiz çok iyi bir referans. Sürdürülebilir bir anlayışımız var” Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, engellilerin geleceği konusunda Türkiye’nin dünya ile yarışma konusunda çok iyi bir yerde olduğuna dikkat çekti. Ayva, “Medeniyetimiz çok iyi bir referans” dedi. Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, “Geleceğin Engellileri, Engellilerin Geleceği” konulu söyleşisiyle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (ZBEÜ) konuk oldu. Doç. Dr. Ali Arslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide konuşan Ayva, Türkiye’nin engellilerin geleceği konusunda dünya ile yarışında çok iyi konumda olduğunu söyledi. Aynı zamanda medeniyetin de iyi bir referans olduğunu; gelecekten ümitli olduğunu söyleyen Ayva şöyle devam etti: “Biz hep beraber engellilerin geleceği, geleceğin engellilerinin bugünkü haliyiz. Değişime, gelişime açık bir topluluğuz. Gelecekte de oluşacak toplumda gelişen, değişen insanlar topluluğu şeklinde bir karakter ortaya konacaktır. Toplumda engellilik kültürünün çok yanlış anlaşıldığını ve maalesef çok kötü noktalara gittiğini biliyorum. O yüzden de bu değişimin, gelişimin hayal edilebilir bir şeyin çok ötesinde olduğunun farkındayım. Geçmişten hiç bahsetmek istemiyorum. Zaten gençler de geçmişle karşılaştırmayı pek sevmiyor. Ben şahsen yarını ve dünyayla karşılaştırmak istiyorum. Çünkü gerek Avrupa, Amerika, Uzakdoğu, Afrika, Asya ülkelerindeki tecrübem; Türkiye’nin dünyayla bu konuda yarışma konusunda çok iyi olduğunu, çok iyi bir yerde olduğumuzu gösteriyor. Bunun da sürdürülebilir bir nitelik taşıdığını; çünkü medeniyetimiz buna katkı veriyor. Zemin oluşturuyor. Medeniyetimiz çok iyi bir referans. Sürdürülebilirlik, insan, engellilik anlayışımız var. O yüzden ben gelecekten ümitliyim.” ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer; üniversitenin engelsiz bayrak ödüllerindeki başarısına dikkat çekti. Özölçer, “Günümüzde önemli bir gündemi oluşturan engellilik konusu ve bu konuda yapılması zaruri olan çalışmaların her fırsatta dile getirilmesi oldukça kıymetlidir. İnsan için olmayan, insanı merkeze almayan hiçbir adım hiçbir strateji dünyaya refah, mutluluk ve adalet getirmeyecektir. Engelli bireylerimize karşı gereken sorumluluğun bilincinde olarak bizler de üstümüze düşen görevlerin farkındayız. Bu farkındalıkla beraber bilim ile teknolojiyi temel alarak evrensel değerler bilincinde yenilikçi ve uygulanabilir çözümler sunmak önceliğimizdir. İşte bu çözümler ışığında temel hizmetlerden eşit bir şekilde yararlanılabilmesi için ortaya çıkan engelsiz üniversite kavramı oldukça kıymetlidir. Engelsiz üniversite kapsamında önem arz eden engelsiz bayrak ödüllerinde üniversitemiz 2018 yılından itibaren YÖK tarafından düzenlenen engelsiz bayrak ödülleri kapsamında 14 turuncu bayrak yani mekanda erişim, dört yeşil bayrak eğitimde erişim, iki program nişanına sahiptir” ifadelerine yer verdi.
Eskişehir 2. Uluslararası Opera Günleri başladı Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen II. Uluslararası Opera Günleri, açılış konseri ile başladı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı tarafından düzenlenen II. Uluslararası Opera Günleri, açılış konseri ile başladı. Açılış konserinde sahnede Litvanyalı opera sanatçısı Stein Skijervold (Bariton) yer alırken, piyanoda ona Prof. Dr. Anatol Jagoda eşlik etti. Konserin ardından öğrenciler Stein Skijervold ile masterclass gerçekleştirdi. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof.Lilian Maria Tonella Tüzün, 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan2. Uluslararası Opera Günleri açılışında bir konuşma yaptı. Tüzün, yaptığı konuşmada, Prof.Lilian Maria Tonella Tüzün, II. Uluslararası Opera Günleri’nin açılışında şunları söyledi: “Sizinle burada olmaktan çok mutluyum. Devlet Konservatuarı olarak Opera Anasanat Dalı’nda öğretmenlerimizle beraber bir etkinlik düzenlemek istedik ve bunu başardık. Bu sene de bunu devam ettirerek ikincisini gerçekleştirmek bizim için oldukça değerli ve özel. Bizim olan bu başarı için hepimizi tebrik etmek istiyorum” dedi. “Opera sanatı zor bir yol” Açılışta katılımcılara seslenen Doç. Dr. Sancar Tunalı ise, “Opera bölümümüzde Türkiye’nin farklı operalarından çok sayıda önemli opera sanatçısı hocamız ve bizi hem yurt içi hem yurt dışında en güzel şekilde temsil eden güzel öğrencilerle birlikteyiz. Opera sanatı zor bir yol. Bu yolda yürümenin bize çok değerli katkılarının olduğunu düşünüyorum. Düzenlediğimiz II. Uluslararası Opera Günleri ileride de gerçekleştireceğimiz birçok etkinliğin teminatıdır diyoruz. Bu süreçte bizlerle olanlara teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu. 2. Uluslararası Opera Günleri’nin açılışına, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof.Lilian Maria Tonella Tüzün ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı Başkanı Doç. Sancar Tunalı’nın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katılım gösterdi. Ayrıca, II. Uluslararası Opera Günleri beş gün boyunca konserler ve masterclasslar ile Devlet Konservatuvarında devam edeceği belirtildi.