GÜNDEM - 10 Nisan 2016 Pazar 15:16

Türk polisi 171 yaşında

A
A
A
Türk polisi 171 yaşında

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. yıl dönümü yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. yıl kuruluş etkinlikleri kapsamında Taksim Meydanı'nda tören düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. yıl kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, polis okulları müdürleri, ilçe emniyet müdürleri, emekli emniyet müdürleri ve polisler katıldı. Sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Okulları ve Emekli Emniyet Müdürleri Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. İl Emniyet Müdürü Çalışkan, günün anlam ve önemine binaen şeref defterimi imzaladı.

“POLİSİMİZ DEMOKRATİK DEVLET YAPIMIZI KORUMAYA DEVAM EDECEKTİR”
Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Milletimizin gözbebeği olan polisimiz çağın gereğine uygun donanımla, altyapısına ve geçmişine dayanan zengin tecrübesi ve tükenmez çalışma azmiyle ülkemizin güvenliği ve esenliği için var gücüyle çalışmaktadır. Polisimiz cumhuriyetimizi, laik ve demokratik devlet yapımızı koruma ve kollama yönündeki kararlığından asla vazgeçmeyecektir. İlkelerinin ışığında halkımıza kaliteli hizmet sunma yarışına hiç durmadan devam edeceğimizi teşkilatım adına bir kez daha ifade ederek, aziz hatıran önünde bir kez daha eğiliyoruz. Emniyet teşkilatına hizmeti geçmiş bütün mensuplarımızı şükran, minnet ve saygıyla anıyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, rahat uyu Atam ruhun şad olsun” dedi.
Çalışkan’ın konuşmasının ardından 100 motosiklet ve 27 ekip otomobilinin Emniyet Müdürlüğü’ne katılım töreni kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Daha sonra motorize polis ekipleri Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi'ne girerek gösteri yaptı.  

ADANA'DA POLİS HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Adana'da polis teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü töreni geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. yıl dönümünü Atatürk Parkı'nda yapılan törenle kutladı. Tören öncesi son günlerde polise yönelik terör olaylarının artması nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındığı görüntü. Alana giren herkes tek tek arandı. Tören alanını gören hakim binalara özel harekat polisleri yerleştirildi. Tören alanında bombaya duyarlı köpek arama yaptı. Daha sonra törene geçildi. Tören, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in Atatürk Anıtı önüne çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı'nın okundu. Zeybek, yaptığı konuşmada polis teşkilatının gece-gündüz demeden fedakarca demokrasi ile temel hak ve özgürlükler için çalıştığını söyledi.
Törene CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ABD Adana Konsolusu Linda Specht ve çok sayıda emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü ve polis memurları katıldı.

İZMİR'DE TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 171. YILI KUTLANDI
 Türk Polis Teşkilatı’nın 171. yıl dönümü nedeniyle Urla Cumhuriyet Meydanı ve Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, “Şehit haberleri gelirken bugün sizlerle birlikte olmak ve sizlerin bizim arkamızda olduğunuzu bilmek bizlere onur ve gurur vermektedir” dedi. 

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. yıl dönümü dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Şahin’in Atatürk anıtına çelenk sunması ile tören son buldu. Urla Kaymakamı Murat sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, emniyet mensupları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve Urla halkının katılım gösterdiği kutlama töreni Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. 

“ŞEHİT HABERLERİ GELİRKEN ARKAMIZDA OLDUĞUNUZU BİLMEK GURUR VERİYOR”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin yaptı. Şahin, “Polis Ali Fehmi Efendi gibi kahraman bir Türk polisini bağrına basan Urla’da teşkilatımızın yıl dönümünü kutlamak benim için çok gurur verici bir durum. Çok zor günler geçirdiğimiz şu dönemde zor anıları olan ve birçoğunu tanıdığımız arkadaşlarımızın şehit haberleri gelirken bugün sizlerle birlikte olmak ve sizlerin bizim arkamızda olduğunuzu bilmek bizlere onur ve gurur vermektedir. Bu yüzden hepinize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 10 NİSAN POLİS HAFTASI BALIKESİR'DE KUTLANDI

Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü Balıkesir'de törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'nda düzenlenen programda İl Emniyet Müdür Vekili Cemil Çalıcı, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Özer ve Polis Emeklileri Derneği Başkanı Turan Gürbüz Atatürk Anıtına çelenk sundu. .
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan 3.Sınıf Emniyet Müdürü Tolga Geçer, Türk Polis Teşkilatının 171.yıl dönümünü kutlayarak, "Ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 171'inci yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Ülke ve millet bütünlüğünü her koşulda korumanın azim ve kararlılığında olan, yurt genelinde emniyetin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, üstlendiği kutsal görevini gece gündüz demeden, yüksek sorumluluk bilinci, büyük bir vatan sevgisi ve hizmet aşkıyla ifa eden emniyet teşkilatı bu gücünü halkımızın destek ve güveninden almaktadır. Vatanımız uğruna şehit olan teşkilat mensuplarımızı rahmetle, emekli ve gazilerimizi minnetle anarken, meslektaşlarıma ve her türlü desteklerine onların yanlarından bulunan aile fertlerine sağlık ve mutluluklar dilerim" dedi.
Tören sonrası İmamı Birgivi Camii'nde şehitler için mevlid-i şerif ve pilav hayrı düzenlendi.

GEBZE’DE POLİS HAFTASI KUTLANDI

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğünce, 8-10 Nisan Polis Haftasının 171. yıl dönümü töreni Gebze Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi. Cumhuriyet meydanında düzenlenen programa Gebze İlçe Emniyet Şube Müdürü Adem Gider, Gebze Garnizon komutanı Yarbay Mustafa Bulut, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Jzb. Abdulkadir Öz Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.
Gebze Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Gebze İlçe Emniyet Müdürü tebrikleri kabul etti.

BİLECİK’TE EMNİYET TEŞKİLATI'NIN 171. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARINDA DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Bilecik’te Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende kadın polisler gözyaşlarını hakim olamadı. 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören saat 10.00’da Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasıyla başladı. 

VEDA KONUŞMASI
Yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılan Bilecik İl Emniyet Müdür Ali Ekber Bektaş, 1971 yılında başladığı meslek yaşamının 17 Nisan 2016 tarihinde kuruluşun, kurtuluşun beşiği Şeyh Edebali diyarı Bilecik'te sona ereceğini de anlatarak, “Bilecik'te bulunduğum bir seneyi aşkın süre içerisinde gerek il merkezi gerekse ilçelerimiz de sizlerin de desteğiyle ilimizi Türkiye genelindeki en huzurlu illerden biri olmasındaki özelliğinin devamında bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize. Milletimizin huzur ve güvenliği hususunda görevleri esnasında canlarını feda eden kalplerimizde ölümsüzleşen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor. Bizlere emanet bıraktıkları ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimizi ve teşkilatımıza hizmet ederek bugünlere kadar gelmemize katkı sağlayan saygı değer emeklilerimiz ve ailelerine, hala görevlerine devam eden meslektaşlarımız ve fedakar ailelerine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Allah'a ısmarladık” ifadelerini kullandı. 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Konuşmasının ardından protokol üyeleri tek tek İl Müdürü Bektaş’ı kutlarken, Bektaş ise, duygu dolu anlar yaşadı. 10 Nisan Polis Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda şiir dalında birinci olan Muhammet Enes Dursun ve kompozisyon dalında birinci olan Eminine Genç sunumlarını yaptılar. Bu sırada Bilecik İl Emniyet personeli kadınlar da göz yaşlarına hakim olmadı. 

FATİH KEÇE-SERKAN ÇETİNKAYA - TAŞKIN SARICA - KAAN KIZIL - CEM KAAN TOKA-DOĞAN CAN CESUR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Başiskele’de duygulandıran program Başiskele’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen "Kahramanlık Türküleriyle Gençlik Konseri" büyük ilgi gördü. Başiskele Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Kocaeli Vali Yardımcısı ve Başiskele Kaymakam Vekili Ali Ada, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Başiskele Belediyesi’nin Genc-i Âlâ Gençlik Modeli’nin önemli parçalarından olan ve yıllardır geleceğin müzisyenlerini yetiştiren Müzik Okulları öğretmenleri Bukte Saatcı, Furkan Kayaoğlu Fırat Nadir Bilgin ve öğrencileri izleyicilere müzik ziyafeti sundu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Samet Yaylı’nın şiirleri eşliğinde Edirne’den Kars’a, Türkiye’nin her yöresinden kahramanlık türkülerinin seslendirildiği müzik şöleninde Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Tuna’dan Kerkük’e, Karabağ’dan Halep ve Filistin’e uzanan destanlarla dolu şanlı Türk tarihi anlatıldı. Büyük beğeni ve ilgiyle takip edilen programda 15 Temmuz Demokrasi Destanı’nda büyük bir kahramanlık örneği gösteren Ömer Halisdemir’in şehit edildiği an da tiyatro olarak sahnelendi. Duygu dolu anların yaşanmasına neden olan gösteride, geçmişten günümüze şehitlerin isimleri de anıldı. Programda konuşan Belediye Başkanı Yasin Özlü, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz bu güzel program ile bizlere unutulmaz bir gece yaşatan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüze, Başiskele Belediyesi Neşet Ertaş Müzik Okulları öğretmenlerimize, öğrencilerimize, tiyatro ekibimize ve hayata geçirdiğimiz tüm güzel işlerde bizlerin daima yanında olan hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını gözünü kırpmadan feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.
Kocaeli Manzaralı kütüphane gençlere armağan edildi Akıllı kütüphane sistemi yazılımına sahip olan Darıca Kütüphanesi, törenle hizmete açıldı. Toplam 50 bin eserin bulunduğu kütüphane, gençlere manzara eşliğinde kitap okuma keyfi sunacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlere anlamlı bir hediye verdi. Darıca Millet Bahçesi içi Bayır Sokak’taki adresinde hizmete giren kütüphane için tanıtım programı düzenlendi. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Bakın burası eşsiz deniz manzarasına karşı gençlerimizin ücretsiz olarak çayını kahvesini içebileceği, dersini çalışabileceği, internet olanağının olduğu, Büyükşehir Belediyesi’nin diğer kütüphanelerine dijital ağı olan bir kütüphane. Atatürk ve onunla ülkeyi kuranlar ülkelerini en çok sevenlerdir. Biz de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın arifesinde eşsiz deniz manzarası ve tüm modern donanımıyla yaptığımız Darıca Kütüphanemizi gençlerimize armağan ediyoruz. Gençlerimiz benden hep ders çalışabilecekleri bir yer istediler işte o mekan bu mekandır" dedi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ise Darıca Kütüphanesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi son derece anlamlı bir günün öncesinde gençlere armağan edilmesinin önemine değinerek, "Başkan Büyükakın’a böylesine anlamlı bir günün arifesinde böylesine güzel bir eseri gençlere armağan ettiği için teşekkür ediyorum. Bu insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesine en güzel örneklerden biridir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Çağın gerekliliklerine uygun ve modern tarzda yapılan kütüphane kentin kültür ve edebiyat hayatına önemli katkı sunacak. Bunun yanı sıra Darıca Kütüphanesi, Büyükşehir Belediyesi’nin diğer kütüphaneleri gibi, gençlerin geleceklerine yön verdikleri, akademik yolcuklarına ev sahipliği yapan son derece anlamlı bir merkez görevini yerine getirecek. 180 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen ve 300 kişi kapasiteli Darıca Kütüphanesi de Derince Kütüphanesi gibi aynı teknik donanımlara sahip bulunuyor. Çevreci akıllı bina özelliğine sahip olan ve Darıca Millet Bahçesi’nin içinde yer alan kütüphane, okuyuculara çağdaş bir hizmet verebilmek amacıyla akıllı kütüphane sistemleri, basılı ve elektronik kütüphane koleksiyonuyla donatıldı. Modern mobilyalarla döşenen kütüphane içindeki çok amaçlı salon, kafeterya, toplantı salonu ve workshop alanları bulunuyor. Bunun yanı sıra kütüphanenin üst katı kitapseverlere hizmet verecek. 140 kişilik bu bölüm eşsiz Körfez manzarasına karşı kitap okuma zevkini vatandaşlara sunacak. Akıllı kütüphane sistemi yazılımına sahip olan Darıca Kütüphanesi’nde 20 bin kitap ile en az 31 kategoride 30 bin e-kitap veri tabanı olmak üzere toplam 50 bin kitap bulunuyor. 3 katalog tarama kiosk sisteminin yer aldığı kütüphanede 15 bilgisayar, tv, 500 kitap raf desteği, tümleşik kütüphane sistemi yazılımı yer alıyor. Katılımcılar Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti İl Başkan Vekili Alper Doğan, AK Parti İlçe Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, STK ve siyasi parti temsilcileri, Başkan Vekili Hasan Soba, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Hasan Aydınlık, Gökmen Mengüç, Sadık Uysal’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Uşak 19 Mayıs Gençlik Festivali binlerce gencin katılımıyla başladı Uşak Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği Gençlik Festivali; renkli toplulukların da yer aldığı kalabalık bir kortejle başlayıp gün boyu çeşitli etkinliklerle devam etti. Atapark ‘ta bando takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe Başkan Yalım’ın yanı sıra; Akademi Uşak Eğitim ve Sanat Platformu Ekibi, Kent Orkestrası, Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, model araçlar konvoyu, Özlem karate Spor Kulübü, Uşak Belediyesi Bayan Futbol Kulübü, Uşak Spor Altyapı Takımları, Uşak Belediyesi Okçuluk Kulübü, Yeşil Pedal Bisiklet Grubu, Batı Koleji Bando Takımı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yüzlerce insanın ellerinde Türk Bayraklarıyla katıldığı yürüyüşte adeta bir insan seli oluştu, tüm şehir kırmızı beyaza boyandı. Kortejin ardından etkinlik alanında festivalin açılış konuşmasını yapan Başkan Yalım; “Sevgili gençler, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağan ettiği bu kutlu gün sizlerin sayesinde her zamankinden daha güzel olacak. Bu güzel festivalde gönlünüzce eğlenmenizi ve keyifli vakit geçirmenizi diliyorum, hepiniz hoş geldiniz” diyerek gençleri selamladı. Festival alanında gün boyunca heyecan dolu spor şovları yer alırken, alana kurulan oyun grupları sayesinde gençler ve çocuklar doyasıya eğlendi. Öte yandan alanda kurulan lunapark sayesinde hız kesmeden devam eden eğlence, Başkan Yalım’ın bizzat gençlerle bir arada olmasıyla doruğa çıktı. Alanda kurulan stantlarla vatandaşlar hem alışveriş yapma imkanı buldu hem de birbirinden güzel lezzetleri deneme şansı yakaladı. Festivalde ilk olarak sahneyi Uşak Kent Orkestrası aldı. Orkestra üyeleri kendilerine has yorumları, muhteşem sesleri ve kaliteli müzikleriyle alanda bulunanlara müzik şöleni yaşattı. Gecenin yıldızı ise 80’ler 90’lar konsepti ile festivali sallayan Old Boys grubu oldu. Unutulmaz şarkıları yeniden yorumlayarak festival severlere zamanda yolculuk yaptıran grup; binlerce gencin tek bir ağızdan söylediği şarkılarla performansını tamamladı. Konserin sonunda Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ünlü müzisyenlere çeşitli hediyeler takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.