EKONOMİ - 02 Şubat 2022 Çarşamba 17:31

Türkiye’de İş Dünyası Dergisi’nin 4’üncü sayısı okuyucuyla buluştu

A
A
A
Türkiye’de İş Dünyası Dergisi’nin 4’üncü sayısı okuyucuyla buluştu

İhlas Medya Grubu bünyesinde yayın hayatına başlayan ‘Türkiye’de İş Dünyası Dergisi’nin 4’üncü sayısı okuyucuyla buluştu.

İhlas Medya Grubu bünyesinde yayın hayatına başlayan Türkiye’de İş Dünyası Dergisi’nin 4’üncü sayısı İstanbul’da düzenlenen etkinlikte kamuoyuyla paylaşıldı. Ekonomi yayıncılığına yön verme hedefiyle yola çıkan derginin 4’üncü sayısının tanıtım etkinliği Güvenilir Ürün Platformu ile birlikte organize edildi. Program kapsamında Güvenilir Ürün Platformu da gelenekselleşen ödül törenini gerçekleştirdi. Etkinlikte güvenilirlik konusuna dikkat eden kişi ve kurumlara plaketler verildi.

Türkiye’de İş Dünyası Dergisi’nin 4’üncü sayısının ana teması ise ‘Güveni Arıyoruz’ oldu. Derginin ‘Yükselen Değerler’ bölümünde; üründen, hizmete, operasyonel süreçlerden yönetime kadar her alanda ‘Güveni arıyoruz’ teması işleniyor.

Derginin tanıtım toplantısında konuşan İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak, ''Bu ay 2 tane öne çıkan konumuz oldu. Güvenilir Ürün Platformu ile birlikte yaptığımız bir çalışma bunlardan biriydi. Pandemiyle birlikte güven unsurunun ne kadar önemli bir konu olduğunu gördük. Güvenilir Ürün Platformu’nun geleneksel ödül törenini dergimizin 4’üncü sayısının tanıtımıyla birleştirdik. Bu etkinlikte de kişi ve kurumlara güvenilirlik konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı plaketlerini verdik. Güvenilirlik önümüzdeki dönemde daha da öne çıkan bir unsur olacak. Derginin bu sayısı bu anlamda ilgi görecektir. Güvenilirlik konusunu Türkiye’nin tartışması gerekiyor. STK’ların iş dünyasının daha güvenilir adımlar atmasını bekliyoruz. Daha güvenilir olan her alanda öne çıkıyor. Bu yüzden ''Hayat Güvenilir Olsa'' sözünü bu ayki sloganımız olarak belirledik'' diye konuştu.

Etkinliğe medya dünyasının yanı sıra iş dünyasının da tanınan isimleri katıldı. Program Güvenilir Ürün Platformu’nun plaket töreninin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te kar çilesi ve eğlence bir arada Karabük’te etkili olan kar yağışını fırsata çeviren bir içerik üreticisi, kayak takımlarıyla Safranbolu’nun tarihi sokaklarında kayarak renkli görüntülere imza attı. Karabük genelinde kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yollar karla kaplanırken, sürücüler de ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar rampaları çıkamayarak geri dönüş yaptı. Yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı renkli görüntüleri de ortaya çıkardı. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’da bir içerik üreticisi, kayak takımlarını giyerek sokaklarda kayak yaptı. Karın keyfini doyasıya çıkaran içerik üreticisi Furkan Gülçetiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kar yağışı herkesi olduğu gibi bizi de heyecanlandırdı. Bende kayak takımlarımı alarak bir farkındalık ve deneyim olsun diye trafiğin olmadığı sokaklarda kaymak istedim. Çok güzel bir deneyimdi" ifadelerine yer verdi. Kayak sporunun çok güzel olduğunu ifade eden Gülçetiner, herkesin bu sporla ilgilenmesi tavsiyesinde bulundu. Minibüs şoförü Hayati Özbek, yolların çok kötü durumda olduğunu aktararak, "Sabah ne yapacağız bilmiyoruz" dedi. Özbek, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen kar yağışının da kış güzelliği olduğunu dile getirdi. Öte yandan Safranbolu’nun bir çok noktasında vatandaşlar ve çocuklar, mahalle aralarını kayak merkezine çevirdi. Poşetlerini ve kızaklarını alan çocuklar, kayarak doyasıya karın tadını çıkardı. Kayak merkezine gidemediklerini belirten çocuklar, kendi kayak merkezlerini oluşturduklarını aktardılar.
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.