GÜNDEM - 24 Aralık 2015 Perşembe 12:22

Türkiye'yi ayağa kaldıran o görüntülerin ardından Kayseri Valisi İHA'yı suçladı

A
A
A
Türkiye'yi ayağa kaldıran o görüntülerin ardından Kayseri Valisi İHA'yı suçladı

Vali Orhan Düzgün yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’yi sarsan üvey anne dehşeti haberini servis eden İhlas Haber Ajansına (İHA) suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Türkiye’yi sarsan üvey anne dehşeti ile ilgili soru sorulması üzerine konuşan Vali Orhan Düzgün, “Bu olay Şubat ayında gerçekleşti. Tabi olayı ilk duyduğumuzda bana görüntüler anlatıldığında ben izlemek dahi istemedim. Çünkü gerçekten çok vahşi bir muamele. Bu geçen süreç içerisinde de bu olayı gerçekleştiren üvey anne yargılandı ve mahkememizden 46 yıl cezaya mahkum oldu. Bizde olayın hemen akabinde 2 çocuğa hem psikolojik destek hem de tıbbi destek sağlanması bakımından gerekli tedbirleri aldık. Çocuğumuz 2 aylık bir süre zarfında bir tedaviye tabi tutuldu ve şuanda sağlıklı. Kendi babasıyla işte teyzesi, babaannesi gibi akrabalarının yanında kalıyor. Yani şuanda sağlıklılar. Psikolojik desteğimiz zaman zaman devam ediyor. Şuanda o ağır durumu atlattılar diyebiliriz” diye konuştu. 

‘Görüntülerin yayınlanması ile ilgili bir çalışmanız oldu mu?’ sorusunu yanıtlayan Düzgün, “Görüntülerin yayınlanması tabi çok üzüntü verici. Bu görüntüleri servis edenlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Tabi baba da bundan son derece rahatsız. Tabi bunların basında yer alması olumsuz olarak nitelendirebiliriz. Onun için bunları servis edenlerle ilgili gerekli adli tahkikatın başlatılması için talepte bulunduk. Cumhuriyet Başsavcımızla az önce de konuştuk. Konuyu takip ediyorlar. Tabi basın kuruluşlarımızın da bu tür olumsuz görüntüleri bir basın sorumluluğu içerisinde yayınlamamasını arzu ediyoruz. Zaten görüntülere yasak gelmesi ile ilgili de muhtemelen mahkeme bugün bir karar verecek” şeklinde konuştu .

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Karadeniz, okuma-yazma kursiyerlerini ağırladı Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, belediye bünyesinde düzenlenen okuma-yazma eğitimi kursiyerleriyle bir araya geldi. Gaziosmanpaşa Belediyesi Bilgi Evleri tarafından ilçedeki okuryazarlık oranını artırmak ve vatandaşların kişisel gelişime katkı sunmak için düzenlenen okuma-yazma kursları yoğun ilgiyle devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, düzenlenen kahvaltılı programda kursiyerlerle bir araya geldi. Su Kemeri Sosyal Tesisi’nde düzenlenen programa, Başkan Vekili Karadeniz’in yanı sıra Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, kurumda görev yapan eğitmenler ve 120 kadın kursiyer katıldı. "Emeği, kararlılığı ve güçlü kadını ifade eden bir tabloyu görüyoruz" Programda konuşan Karadeniz, "Bugün, burada sadece bir kurs sürecini değil emeği, kararlılığı ve güçlü kadını ifade eden bir tabloyu bir arada gördüğümüzü ifade etmek isterim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizde okuma-yazma konusunda çok önemli projeler hayata geçirildi. Kurslardan ücretsiz ders kitaplarına, eğitime erişimin kolaylaşmasından yetişkinlere yönelik yaygın eğitim politikalarına kadar bu süreç desteklendi. Kendinize kattıklarınız için, gösterdiğiniz gayret için Gaziosmanpaşa adına sizlere teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun" dedi.