DÜNYA - 23 Ekim 2023 Pazartesi 22:24 | Son Güncelleme : 23 Ekim 2023 Pazartesi 22:27

Uçağı düşürmeye çalışan pilot, 83 kez “cinayete teşebbüsle” suçlandı

A
A
A
Uçağı düşürmeye çalışan pilot, 83 kez “cinayete teşebbüsle” suçlandı

ABD’de görevde olmayan bir pilot, dün Alaska Havayolları’nın 2059 sayılı uçuşu sırasında uçağı düşürmeye çalıştığı şüphesiyle tutuklanarak, 83 kez “cinayete teşebbüsle” suçlandı.

ABD’de dün bir yolcu uçağını düşürmeye çalıştığı şüphesiyle bir pilot tutuklandı. Alaska Havayolları’nın 2059 sefer sayılı Washington eyaletinden yer alan Everett kentinden California eyaletinde yer alan San Francisco kentine yapılan uçuş sırasında görevde olmayan 44 yaşındaki pilot Joseph David Emerson, uçağı düşürmeye çalıştığı şüphesiyle tutuklandı.

“Motorları bozmaya çalışan adamı yakaladık”

Alaska Havayolları tarafından yapılan açıklamada, zanlının “uçağın motorlarını bozmaya çalıştığı” ancak başaramadan etkisiz hale getirildiği belirtildi. Mürettebatın olayı Hava Trafik Kontrol Bürosu’na anında aktardığı ve pilotlardan birinin Hava Trafik Kontrol Bürosu’na “Motorları bozmaya çalışan adamı yakaladık, şu an arka tarafta, sakin duruyor” dediği bildirildi.
Uçakta 83 kişi vardı

Uçuş esnasında uçakta 80 yolcu ve kabin ekibi dahil toplam 83 kişinin bulunduğu aktarılarak, zanlının uçağı kullanmadığı, ancak kaptan pilot ve ikinci pilot ile kokpitte olduğu ifade edildi. Zanlının yakalanmasının ardından uçak, Oregon eyaletinde yer alan Portland’a acil iniş yaptı.

Polis ekiplerine teslim edilen zanlı, 83 kez “cinayete teşebbüs”, 83 kez “dikkatsizce tehlikeye atma” ve “bir hava aracına zarar verme” suçlamalarıyla karşı karşıya kalırken, zanlının Multnomah Gözaltı Merkezi’nde tutulduğu ifade edildi.
FBI olayı inceliyor

Olay, Portland Polis Departmanı ve FBI tarafından ele alınırken, FBI, “Bu olayın hiçbir tehlike arz etmediğini ve seyahatin güvenli olduğunu” aktardı. Yolcular, olayın ardından başka bir uçakla San Francisco’ya doğru tekrar havalandı.

Ranya Seyhanlıoğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı Kocaeli merkezli 11 ilde sahte ilan ve çağrı merkezleri aracılığıyla ürün satma vaadinde bulunup çok sayıda vatandaşı 52 milyon TL dolandıran şüphelilerden 44’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, siber suçların men ve takibine yönelik yürüttüğü soruşturmada, liderliğini Serkan Kınalı isimli şahsın yaptığı suç örgütü üyelerinin E-ticaret ve ilan platformlarına sahte ilanlar koyarak, kurulan çağrı merkezine ait açık hatlar üzerinden müştekiler ile güven verici ve aldatıcı görüşmeler yaptıkları belirlendi. Kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli gibi bahanelerle para alan örgüt üyelerinin elde ettikleri parayı kripto para platformlarına aktardıkları ve sanal kripto para birimlerine çevirerek izini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edildi. Belirtilen yöntemlerle aralarında deprem mağduru aileler ile engelli vatandaşların da bulunduğu 37 şahsın dolandırıldığı, suç örgütü üyesi şahısların hesaplarına 52 milyon 675 bin 400 TL para giriş çıkışı olduğu tespit edildi. 5 ayrı bölgede çağrı merkezi oluşturan suç örgütü üyelerinden üçünün toplam 23 ayrı suçtan 25 yıl kesinleşmiş cezalarının bulunduğu belirlendi. Kocaeli merkezli 11 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 56 şüpheli yakalandı. 5 şüphelinin değişik suçlardan cezaevinde olduğu, 2 şüphelinin ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Adliyeye sevk edilen 49 şüpheliden 44’ü tutuklanırken diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.