GÜNDEM - 24 Nisan 2017 Pazartesi 14:43

Ufka Yolculuk Yarışması’nın kesin sonuçları açıklandı

A
A
A
Ufka Yolculuk Yarışması’nın kesin sonuçları açıklandı

Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen en geniş katılımlı sivil bilgi yarışmalarından olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları'nın beşincisinin kesin sınav sonuçları açıklandı.

Server Gençlik ve Spor Kulübü, Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları'nın beşincisinin kesin sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Ufka Yolculuk Yarışması'nın basın sözcüsü Onur Ocakdan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim Meali konusunda 81 il, 893 ilçe, KKTC, Almanya, Belçika, Kazakistan, İngiltere ve İsveç'teki sınav merkezlerinde, dünya genelinde ise internet üzerinden gerçekleştirilen uluslararası projenin sonuçları 21 Nisan 2017 Cuma günü saat 20.00'de belli olduğunu bildirdi. ufkayolculuk.com adresinden açıklanan sonuçlarla birlikte, puan ve ödül sırasının da kesinleştiğini belirtti. Miladi 26 Mart 2017, hicri 27 Cemaziyelahir 1438 pazar günü gerçekleştirilen ve 7’sinden 70’ine her kesimin birlikte katıldığı sınava, Türkiye geneli ve 75 ülkeden 588 bin 400 kişi müracaatta bulunduğunu ifade etti.

Ödüller de çoktan seçmeli

Ocakdan, yarışmanın A, B, C, D, E, F kategorilerinde birinci, ikinci ve üçüncü olanların; 2 Umre Seyahati + para ödülü veya 2 Dost ülkeye yolculuk + para ödülünü tercih edebilecek ya da ödülün tamamını para olarak alabileceğini aktardı. G, H kategorilerinde yarışanlar arasında birinci, ikinci ve üçüncü gelenlerin ise tablet bilgisayar ödüllerini kazanacağını belirtti. Sınavda 50 puan ve üstü alanlar arasından yapılacak çekilişle de 10 kişiye daha Umre Seyahati ya da Dosta Yolculuk hediye edileceğini ifade etti. Ocakdan, illerde dereceye girenlere ödüllerinin dağıtılmasının ardından 5 Mayıs 2017 tarihinde Konya'da düzenlenecek ‘Türkiye Geneli Ödül Gecesi’ ile büyük ödüllerin sahiplerini bulacağını dile getirdi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.