GÜNDEM - 27 Eylül 2009 Pazar 14:41

Ufuk Uras, Baykal'a yüklendi

A
A
A
Ufuk Uras, Baykal'a yüklendi

Diyarbakır'da "Mezopotamya Sosyal Forumu" kapsamında düzenlenen bir oturuma katılan eski ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul bağımsız milletvekili Ufuk Aras, demokratik açılıma destek veren ABD'li ünlü aktör Kevin Costner'i desteklerken, Costner'a sert çıkış yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a "Sen Şırnak'ı biliyorsun da ne oldu?" diye sert tepki gösterdi.

SEBAT KARABULUT/DİYARBAKIR

Türkiye ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden gelen 250'yi aşkın demokratik kitle örgütünün öncülüğünde gerçekleşen "Mezopotamya Sosyal Forumu" "Başka bir dünya mümkün" sloganı ile Diyarbakır'da start aldı. Forum kapsamında Sümer parkta yapılan bir oturuma katılan eski ÖDP genel Başkanı ve İstanbul Bağımsız milletvekili Ufuk Aras, "Deniz Baykal'a bakıyorsunuz, Hollywood'daki bir sanatçıya caka satıyor.

Şırnak'ın yerini biliyor mu diye soruyor. Sen Şırnak'ın yerini biliyorsun da ne
oluyor? Coğrafya bilgin iyi de Şırnak'a gidip oradaki şoven siyaseti açıkça savunacak bir durumda olabiliyor musun? Bütün bu manzaraya baktığımda düzen siyasetçileri ile genetiği bozulmuş organizmalar arasında bir ilişki var mı diye düşünüyorum. Eğer AK Parti iktidarı bu konuda bir açılım yapacaksa bizim için elde var bir.

Ama egemenler bildiklerini yapıyorlar" dedi. Aras, "2010 bütçesi gelecek. Açılım yapacaksan 2010 bütçesini savaş bütçesi değil barış bütçesi yapacak mısın? Açılım yapacaksan seçim yasasını demokratikleştirecek misin?" diye sordu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir