EĞİTİM - 09 Mayıs 2018 Çarşamba 14:10

Üniversite öğrencilerinin 'Dietbucks' projesine TÜGİAD’dan ödül

A
A
A
Üniversite öğrencilerinin 'Dietbucks' projesine TÜGİAD’dan ödül

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin iki öğrencisi Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) “Stajyer Girişimciler” yarışmasında projeleri ile birincilik ödülünü elde ederek, yatırım almaya hak kazandılar.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Sezen Ünlü ve Selenay Eda Ayaz’ın ‘Online Beslenme ve Diyet Danışmanlığı hizmetini kapsayan “Dietbucks” isimli projeleri kendilerine ödül getirdi. ‘Dietbucks’ adlı girişimleri ile Nisan ayında Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin düzenlediği “Stajyer Girişimciler” yarışmasına katılan Ünlü ve Ayaz, birincilik ödülünü elde ederek, girişimleri için yatırım almaya hak kazandılar.

Online beslenme ve Diyet Danışmanlığı

Sezen Ünlü ve Selenay Eda Ayaz, kendilerine ödül getiren ‘Dietbucks’ girişimiyle ilgili olarak şu bilgileri verdiler: “Dietbucks; heyecanlı, dinamik daima öğrenmeye açık, kendini geliştiren bir start-up’tır. Dietbucks; Online Beslenme ve Diyet Danışmanlığı vermektedir. Aynı zamanda marka ve restoranlara özel menü destekleri, menülerinin alerjen ve besin değeri saptamasını yapmaktadırlar. Firmaların talepleri doğrultusunda, firma çalışanlarına 1 günlük, 1 haftalık, 1 aylık ve 3 aylık olmak üzere beslenme eğitimi ve workshoplar vermektedirler. Aynı zamanda uygulaması oldukça pratik, lezzetli ve sağlıklı tariflerini internet sitelerinde ve uygulamalı olarak YouTube kanallarında paylaşmaktadırlar. Dietbucks bünyesinde 1 işletmeci, 1 kurumsal iletişim danışmanı, 3 diyetisyen ve 1 uzman diyetisyen bulunmaktadır.”

Kendisine özel mail istemi bulunuyor

Dietbucks’ı diğer online beslenme danışmanlıklarından ayıran unsurun kurumsal bir kuruluş olarak, özel mailleşme sistemi uygulamaları olduğunun altını çizen Sezen Ünlü ve Selenay Eda Ayaz, “Dietbucks sadece online beslenme danışmanlığı değil, bünyesinde beslenme konusuna dair pek çok uygulamayı aynı anda bulunduran, kişilerin kendisini bu alanda daha da geliştirmelerini sağlayan bir projedir” diye konuştular.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Değirmenci: “Geçim sıkıntısının gölgesinde 1 Mayıs’ı kutlamak istemiyoruz” HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü, emekçiler olarak geçim sıkıntısının gölgesinde, hayat pahalılığı girdabında, düşük ücret çaresizliğinde kutlamak istemiyoruz” dedi. Genel Başkan Değirmenci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. HAK-İŞ ve bağlı sendikalar olarak her yıl 1 Mayıs’ı Türkiye’nin belirlenen bir ilinde yapıldığını ve bu yıl İzmit-Kocaeli’de meydanlarda olacaklarını hatırlatan Değirmenci, “HAK-İŞ olarak bu yıl 1 Mayıs’ı coşkuyla, barış ve kardeşlik türküleriyle kutlayacağız. Filistinli işçilerle dayanışma duygularımızı da dile getireceğiz. Ülkemizdeki çalışma hayatı içerisinde emekçiler adına çözülmeyi bekleyen pek çok sorun, karşılamasını istediğimiz birçok talebimiz var. HAK-İŞ’in öncülüğünde sanayi şehri olan İzmit-Kocaeli’de başta işçiler olmak üzere tüm çalışanların taleplerini yüksek sesle dile getireceğiz. İşçi-emekçilerin sermaye sahipleri karşısından sahipsiz olmadığını göstereceğiz” ifadelerini kullandı. “Haklı beklentilerimizin karşılanmasını istiyoruz” Ailesinin rızkını kazanan, fabrikasının bacasını tüttüren, ülkesinin kalkınıp, büyümesine alın ve akıl teri ile emekçilerin büyük bir katkı sunduğunu belirten Genel Başkan Değirmenci, “Emeğin ve emekçinin gür sesi HAK-İŞ ve Özçelik-İş olarak, meydanlardan; emekçilerin aileleriyle birlikte insan onuruna yakışır bir ücret alabilmesi talebimizi ifade edeceğiz. Vergi adaletsizliğine, maaşlardaki vergi dilimi uygulamasında emekçilerin maruz kaldığı haksızlığa dikkat çekeceğiz. İş kazası ve meslek hastalıklarının önüne geçecek uygulamaların hayata geçirilmesini isteyeceğiz. Tüm emekçilerin aldıkları ücretlerin enflasyon canavarına yenik düşmemesi için gerekli tedbirlerin devreye sokulmasını isteyeceğiz. Sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal hak ve özgürlüklerin artırılması yönündeki haklı talebimizi haykıracağız. Bu ve buna benzer çalışma hayatı ve sendikal yaşam içerisindeki tüm sorunları bir kez daha dile getirip, çözüm önerileri sunarak, emekçiler adına hak arayışı içeren yapıcı 1 Mayıs kutlaması yapılmasını sağlayacağız.” dedi. Değirmenci, Tüm emekçileri 1 Mayıs’ta İzmit-Kocaeli’de dayanışma içerisinde bir ve beraber olmaya da davet ederek açıklamasını sonlandırdı.
Aksaray Belediye işçilerinin yerine süpürgelerle temizlik yaptılar Aksaray Belediyesi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle şehir meydanında dikkat çeken bir sosyal deney yaptı. Belediyeye ait sosyal medya hesaplarında paylaşılan sosyal deneyde, yoldan geçenlere belediye işçileri yerine temizlik yapıp yapmayacakları soruldu ve birçok kişi olumlu tepki verdi. Aksaray Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü’nün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne özel hazırladığı sosyal deney oldukça dikkat çekti. Sosyal deneyin konusu olarak yoldan geçenlere, gece gündüz demeden şehir genelinde titizlikle çalışan belediye işçileri yerine “Süpürge ve el arabasıyla temizlik yapar mısınız?” sorusu yöneltildi. İlk başta şaşkınlıkla karşılanan bu isteğe her vatandaş olumlu yanıt verdi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanında belediye işçilerinin yerine geçen vatandaşlar, süpürgelerle meydanda temizlik yaptı. Çok sayıda izlenme ve beğeni alan o görüntülerde vatandaşlar süpürge, kürek ve el arabaları ile meydanı süpürdü. İşçi Bayramı’na dikkat çekmek aynı zamanda da günlük hayatta şehrin bir noktasında görev alan temizlik işçilerinin çalışma şartlarını anlamaları için yapılan sosyal deneyde vatandaşlar süpürgeleri tekrar işçilere teslim etti. Belediye işçilerinin yerine temizlik yapan 56 yaşındaki Bayram Erdoğan, “Bir çoğumuz farkında değiliz ama temizlik işçileri şehrimizin görünmeyen kahramanları. Yaz sıcağında olsun, kış soğuğunda gece gündüz demeden çalışıyorlar. Temizlik işçileri günün her saati gece dahil, sabahın ilk ışıklarında bile çalışıyorlar. Ne yazık ki günlük hayatın koşuşturması içinde onların bu değerli emekleri genellikle görmezden geliniyor. Oysa ki bir şehri cadde cadde, sokak sokak temizlemek hiç kolay değil. Belediyemiz bu konuda çok başarılı ve Aksaray’ımız tertemiz. Bugün burada işçi kardeşlerimizin, işlerinin hiç de öyle göründüğü gibi kolay olmadığını daha iyi anladık. Ben de işçi emeklisiyim ve işin zor kısmına bugüne kadar şahit olmamıştım. Tek sermayeleri alın teri olan işçilerimize emekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.