KÜLTÜR SANAT - 20 Aralık 2018 Perşembe 16:55

Ünlü tasarımcı Şansım Adalı Morhipo müşterilerine özel koleksiyon hazırladı

A
A
A
Ünlü tasarımcı Şansım Adalı Morhipo müşterilerine özel koleksiyon hazırladı

Son yıllarda Türkiye’deki moda sahnesinde farklı ve özgün tasarımlarıyla adından sıkça söz ettiren, Sudi Etuz’un üreticisi Şansım Adalı, Morhipo.com için özel koleksiyon hazırladı.

Tasarımcı işbirliklerine bir yenisini eklerken özgün ve genç isimleri tercih eden, e-ticarette modanın öncüsü Morhipo.com, bu kez Sudi Etuz’un üreticisi Şansım Adalı’nın özel kreasyonunu moda tutkunlarına sunacağını duyurdu. Yapılan açıklamada; sadece Morhipo.com müşterilerine özel hazırlanan Morhipo x Sudi Etuz koleksiyonu, Sudi Etuz’un çarpıcı ve sıra dışı stilini yansıtırken, kısa ve uzun elbiseler, pantolon ve etekler, gösterişli bluzlar ve aksesuarlar olmak üzere toplam 45 parçadan oluşuyor. 

Koleksiyon, Şansım Adalı’nın imzası olan tül detaylarını, sezonun en gözde dokularından kadifeleri, korse oyunlarını, payetlerin ışıltısını taşıyacak. Siyah ve lacivert gibi gece davetlerinin vazgeçilmez renklerinin yanı sıra fuşya, lame gibi Sudi Etuz klasiği renklerle zenginleşen koleksiyon, hareketli, enerjik ve neşeli bir yeni yıl coşkusuna sahip.

Şansım Adalı bu özel koleksiyon ve Morhipo.com işbirliği için heyecanını şöyle dile getirdi: "Tasarımlarımı geniş kitlelerle buluşturmak, Morhipo.com’un modayı seven genç müşterilerine dokunmak, bugüne kadar Sudi Etuz ile tanışmamış insanlara erişmek benim için çok heyecan verici. Modanın demokratikleşmesi adına erişilebilir tasarım işbirliği projelerini çok önemsiyorum. E-ticarette modanın öncüsü Morhipo.com ile işbirliği yapmak benim için ayrıca değerli".

Şansım Adalı kimdir?

‘SudiEtuz’ün üreticisi Şansım Adalı, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Bilkent Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü mezunu Adalı, 2004-2005 akademik yılını Brüksel’de geçirdi ve bu süre içinde Antwerp’te çizim derslerine ve workshop’lara katıldı. 2006 yılında tamamladığı Fransızca eğitiminin ardından LaSalle Akademi İstanbul’da moda tasarımı diploma programına başladı. Sudi Etuz markası ile ilk kadın giyim koleksiyonunu 2009 yılında sunan Şansım Adalı, 2010 yılında kendi markasının yanı sıra yeni kuşak Türk tasarımcıların koleksiyonlarına da askılarında yer veren; çeşitli sergi ve deneysel sunumlara ev sahipliği yapan Kumpanya62 adlı konsept mağazasının kapılarını açtı. Kült detayları modern bir üslupla yorumlayan tasarımcı, 2016 yılında Okan Üniversitesi tarafından yılın en iyi moda tasarımcısı ödülüne layık görüldü. Sudi Etuz markasıyla romantik, feminen ve zarif çizgide duran kadınları oluşturmayı hedefliyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Satın almaya son, kıyafetlerini dönüştürüp yenileyecekler Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri kapsamında kıyafetlerin geri dönüşümü konusunda atölye çalışması düzenledi. Etkinliğe katılan vatandaşlar, yeni kıyafet satın almadan yenilemeyi ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölyede öğrendi. Muratpaşa Belediyesi’nin çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla 2023’te başlatılan Bahçede Yaşam Var etkinlikleri farklı konularla devam ediyor. Muratpaşa Belediyesi Başkan Vekili Canan Keleş’in katıldığı etkinlik, Demircikara Mahallesi Şirinler Parkı’nda düzenlendi. Kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanılıyor Tekstil ürünlerini konu alan ‘Gardroplarımızdaki Olimpik Havuzlar’ başlıklı atölye, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mine Aydoğan’ın anlatımıyla gerçekleşti. Aydoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 2019’da yayınladığı raporuna göre küresel giyim üretimde tek bir kot pantolon üretimi için 7 bin 500 litre su kullanıldığının altını çizdi. Mine Aydoğan, giyim alanında hızla artan tüketim kültürünün azaltılması ve kıyafetlerin geri dönüştürülmesinin çevre korumada önemli bir unsur olduğunu söyledi. Aydoğan ayrıca çeşitli teknikler kullanarak geri dönüştürdüğü kıyafet koleksiyonunun yapım aşamalarını da katılımcılarla paylaştı. ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinlikleri devam edecek Muratpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ceren Şahin, 2023’te başlattıkları ‘Bahçede Yaşam Var’ etkinliklerini kent sakinleriyle buluşturarak devam ettirmeyi planladıklarını söyledi. Şahin, “Geri dönüştürülebilir her türlü atıkla ilgili nasıl tasarruf sağlayabilir, nasıl tekrar kullanabiliriz, geri dönüşüme gitmeden önce evlerimizde nasıl tasarrufa teşvik edebiliriz diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. “Öğrendiğim tekniklerle, kıyafetlerimi yenileyeceğim” Etkinliğe sosyal medya hesapları üzerinden haberdar olarak katıldıklarını ifade eden Dilek İnce, kızının ikinci el sürdürülebilirlik mağazası olduğunu ve bu atölyede yeni teknikler öğrenerek faydalı olacağı heyecanını taşıyarak geldiğini söyledi. Farklı yenileme tekniklerini bu çalışma sayesinde öğrendiğini aktaran İnce, "Hocamız kıyafetlerini kendisi yapmış, bayıldık, şahane. Evimde dün akşam kıyafet toparlıyordum. Şimdi burada öğrendiğim tekniklerle, onları yenileyeceğim" diye konuştu. Aydoğan, yenileme tekniklerinin yanı sıra pantolonları bluz, şalları etek, pareoları fular gibi farklı formlarda kullanarak, kıyafet çeşitliliğinin alışveriş yapmaya gerek duymadan sağlanabileceğini gösterdi.