GÜNDEM - 31 Mayıs 2022 Salı 12:46

Uzungöl üzerindeki uçağı görünce gözlerine inanamadılar

A
A
A
Uzungöl üzerindeki uçağı görünce gözlerine inanamadılar

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm bölgesi Uzungöl üzerinde uçan ve göle doğru sortiler yapan 2 küçük uçağı gören Uzungöl sakinleri o anları cep telefonu ile kayda aldı.

Trabzon’un Çaykara ilçesi sınırları içinde dik yamaçları, muhteşem orman örtüsü ve deniz seviyesinden bin 90 metre yükseliğindeki gölü ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Uzungöl’ün bu kez gökyüzünden gelen ziyaretçilerini ağırladı.

Alçaktan uçan 2 küçük uçağın sesini duyan yöre sakinleri, göle doğru alçalan uçakları görünce o anları cep telefonu kameraları ile kaydederken, 2 gösteri uçağının yüksek bir fitten önce bir gözlem uçuşu yaptığı ve ardından gökyüzünde bir tur attıktan sonra Uzungöl'ün bulunduğu vadinin içine doğru alçak bir irtifadan gölün üzerinden oteller bölgesine doğru sorti yaparak uçtukları gözlendi.

İlk defa Uzungöl'de böyle bir şeye tanık olduklarını belirten Semih Süren, 2 gösteri uçağını görünce büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirterek Solo Türk pilotlarını da gösteri için Uzungöl’e beklediklerini söyledi.

Abdullah Özen

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)