GÜNDEM - 28 Şubat 2023 Salı 09:44

Vefat eden asırlık terzinin dükkanında sadece ismi kaldı

A
A
A
Vefat eden asırlık terzinin dükkanında sadece ismi kaldı

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde asırlık terzi 95 yaşındaki Yaşar Emre'nin vefatının ardından yaklaşık 50 yıldır mesleğini sürdürdüğü dükkanı boşaltılırken, Emre'nin dükkanının camında sadece ismi kaldı.

İşi sayesinde hayata bağlanan Yaşar Emre küçük yaşta başladığı terzilik mesleğinde çıraklığını tamamladıktan sonra kendi dükkanını açtı. Çıraklığı hariç 71 yıldır kendi dükkanı işleten Emre, yıllar boyunca kendisine arkadaşlık eden malzemelerle işini sürdürdü. İlerlemiş yaşına rağmen gerek dikiş dikerken, gerekse iğneden iplik geçirirken hiç zorlanmayan Yaşar Emre, ömrünü dikiş makinesi, iğne, makas ve ütü ile geçirdi. 2019 yılında da Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 'yılın ahisi' seçilen Emre hayatı boyunca mesleğine olan sevgi ve saygısını hiç kaybetmedi. 95 yaşında geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ve Koçarlı’nın çınarı olarak bilinen Emre'nin ani vefatı ilçeyi yasa boğdu. Emre'nin vefatının ardından geçen 7 aylık süre içerisinde hayatını adadığı dikiş makinesi ve kullandığı ekipmanları dükkandan çıkartılarak boşaltıldı. Asırlık çınar Emre ile hayat bulan yaklaşık 50 yıl makas ve dikiş makinesi sesinin hiç eksik olmadığı dükkanda şimdilerde ise adeta ölüm sessizliği hakim.

95 yaşında hayatını kaybeden terzi Yaşar Emre'nin dükkan komşusu olan vatandaşlar Emre'nin uzun yıllar terzilik yaptığını ve son zamanlarda çevresinde yaşıtı kalmadığı için tüm zamanını işine harcadığını belirterek vefatından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Vefat eden asırlık terzinin dükkanında sadece ismi kaldı

Murat Uçkaç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.