EKONOMİ - 19 Mayıs 2020 Salı 11:52

Volkswagen Poznan 450 kişiyi işten çıkaracak

A
A
A
Volkswagen Poznan 450 kişiyi işten çıkaracak

Volkswagen, piyasada yeni araçlara olan talebin azalmasını gerekçe göstererek Poznan fabrikasında 450 işçiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Alman otomobil devi Volkswagen, Polonya’nın Poznan kentinde bulunan fabrikasında 450 işçiyi işten çıkaracağını duyurdu. Volkswagen Poznan Direktörü Jens Ocksen açıklamasında, işten çıkarma kararından yeni araçlara olan talepte düşüş yaşanmasının etkili olduğunu belirterek, “Dünya genelinde devam eden Covid-19 pandemisi ve zor ekonomik koşullar piyasada belirsizliğe ve Volkswagen Poznan’ın ürünlerine olan talepte ciddi düşüşe yol açmıştır. Küresel durum hiçbir aldanmaya yer bırakmamaktadır. Korona virüs pandemisi her kıtada ciddi kayıplara yol açmıştır. Bu durumun sonuçları firmamızca da net bir şekilde hissedilmektedir” ifadelerini kullandı. 2021 yılının sonuna kadar 450 işçinin işten çıkarılacağının bildirildiği açıklamada, işine son verilecek kişilerin büyük oranda geçici iş sözleşmesiyle çalışan işçiler olacağı ifade edildi.

Korona virüs salgını nedeniyle üretimi askıya alan Volskwagen Poznan Fabrikası 27 Nisan’da tek vardiya olarak üretime yeniden başlamıştı. Hijyen ve güvenlik standartlarının gözetilmesi kaydıyla 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla 3 vardiyalı üretime geçilen fabrikada üretim tam kapasite yapılıyor. Halihazırda 10 bin işçinin istihdam edildiğini Volkswagen Poznan fabrikası, Polonya’nın Wielkopolska bölgesindeki en büyük işveren konumunda bulunuyor.

Ebru Orhan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara İçişleri Bakanlığından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü iddialarına ilişkin açıklama İçişleri Bakanlığı, mahkeme süreci devam eden bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için Bakanlık Mülkiye Müfettişlerinin görevlendirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “22 yıldır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i Uluslararası, 40’ı Ulusal, 78’i Bölgesel, 336’sı Yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi” ifadelerine yer verildi. Müfettiş görevlendirildi Öte yandan, organize suç örgütleriyle mücadelenin devam edildiğine vurgu yapılan açıklamada, “Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.