GENEL - 27 Eylül 2011 Salı 11:35

Wall Street Journal'dan gözlemeye övgü

A
A
A
Wall Street Journal'dan gözlemeye övgü

ABD'nin New York kentinin finans merkezi olan Manhattan'da Adanalı işadamı Hasan Surözü'nün sahibi olduğu 'Eat&Go' adlı Türk fast food restoranı, ABD'nin bir numaralı gazetesi Wall Street Journal'a haber oldu.

TUNCER CENGİZ
İSTANBUL

Adanalı girişimci Hasan Surözü, gözleme ve baklavanın çoğunlukla rağbet gördüğü 'Eat&Go' adını verdiği Türk fast food restoranını 2008 yılında New York JFK Havalimanı 1'inci Terminali'nde 1.2 milyon dolarlık yatırımla 55 metrekarelik bir alanda açtı. Fast food restoranında döner, lahmacun, baklava, börek, Türk kahvesi, gözleme, pişmaniye ve kestane şekeri satmaya başlayan Hasan Surözü, bir anlamda Türkiye'nin de tanıtımını yaptı. Günde 4 saatte 50 kilogram döner, haftada bin adet gözleme ve her yıl 2 bin tepsi baklava satan Türk fast food restoranından havalimanı da çok memnun olunca sözleşmesi 2019 yılına kadar uzatıldı. Türk öğrencilerinin de çalıştığı 'Eat&Go'nun ikinci şubesi geçen yıl New York Manhattan'da Birleşmiş Milletler merkez binasının karşısındaki 1. Cadde 47 Sokak'ta Trump Tower'ın bahçesinde, üçüncü şubesi de Atatürk Havalimanı'nda açıldı. Manhattan'daki mekan Amerikalılardan büyük ilgi görürken, Donald Trump gibi bazı ünlülerin de fırsat buldukça Türk fast food restoranına gitmeye başladığı belirtildi.

New York Manhattan'daki Türk fast food restoranı, ismini dünya ve ABD ekonomisinin kalbinin attığı Manhattan'daki Wall Street Caddesi'nden alan ABD'nin borsa ve iş dünyasının en saygın gazetesi Wall Street Journal'a (WSJ) haber oldu. Dünyanın takip ettiği gazetenin "Türkiye'nin tadı" başlığıyla verdiği haberde, Türk fast food'unda satılan gözleme, döner, baklava ve Türk kahvesi tanıtıldı. Gözleme ve döner ile baklavanın neden yapıldığını okuyucularına duyuran gazete, hızlı ve ucuza hizmet veren mekanın öğle yemekleri için ideal bir yer olduğuna dikkat çekti. Gazetede, böreğin 3.75 dolara, gözlemenin 5.25 dolara, baklavanın da 1.50 dolar satıldığını yazarak Türk yiyeceklerinden tadılması tavsiyesinde bulunuldu.

ABD'nin en önemli bölgelerinden biri olan Manhattan'da insanların Türk yiyeceklerini tadarken Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağladıklarını belirten Hasan Surözü, "Börek, gözleme ve baklava Amerika'da büyük ilgi görüyor. Amacımız kaliteli bir hizmet vererek Türk damak tadını tanıtmaktır. Los Angeles ve Chicago Havalimanı da dahil birçok noktada şube açmak istiyoruz. Ekonomik kriz nedeniyle ABD'liler daha uygun fiyatlara yemek yemeyi tercih ediyor. Biz de ucuz fiyatımıza rağmen kaliteli hizmet verdiğimiz ve Türk yiyecekleri sattığımız için büyük ilgi görüyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.