POLİTİKA - 13 Aralık 2013 Cuma 11:53

Wall Street Journal'ın Kılıçdaroğlu yorumu

A
A
A
Wall Street Journal'ın Kılıçdaroğlu yorumu

Wall Street Journal gazetesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Washington ziyareti sırasında yapılan röportajı yayımladı.

Wall Street Journal gazetesi,“Türk muhalefet lideri, iktidara karşı avantaj sağlamak için dış politikaya yöneldi” başlığını kullandı.Haberde, ana muhalefet liderinin, partisinin, iktidar karşısında azalan şansını artırmak için, Obama yönetimi ve Başbakan Erdoğan’ın arasının açılmasını fırsat bilerek Washington’a bir ziyaret yaptığı öne sürülüyor. Haberde, Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimler öncesinde, Başbakan Erdoğan’ın “dozunu artıran otoriter ve İslamcı eğiliminden rahatsız olanları muhalefet safına çekmeye çalıştığı” ifadesi kullanıldı. Bunun devamında, Kılıçdaroğlu’nun röportajda söylediği şu cümleye yer verildi:

“Demokratik dünya, Türkiye’deki temel özgürlüklere getirilen kısıtlamalardan endişeli. Türkiye’yi özgürlük yanlısı ülkeler topluluğunun bir parçası olarak görmek istiyoruz.”

SURİYE CEVABI

Röportajda Suriye konusunda da konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’nin Esad’ın kendi halkına zulmetmesine karşı olduğunu belirtti ve ekledi: “Fakat, sayın Esad’ın görevde kalıp kalmamasıyla ilgili bir tavrımızı yok.”

Kılıçdaroğlu, Suriye’deki laik düzenin aşırı dincilerden korunması gerektiğini de belirtti. Kılıçdaroğlu, röportajda şunları ifade etti:

“Radikal grupların Suriye’de kontrolü ele geçirmesi, Ortadoğu’nun kalbine bomba konulması demektir.” Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı da, bu radikal grupları Türkiye topraklarında barındırmak ve desteklemekle suçladı.

"MEDYA BASKI ALTINDA"

Türkiye’deki basın özgürlüğü hakkındaki görüşleri sorulan CHP Genel Başkanı, Türkiye’nin en çok gazetecinin hapiste olduğu ülkeler arasında birinci sırada olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, muhalefetin, Erdoğan’a karşı zayıf kalmasının nedeninin de bu olduğu öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “Şu anda, medya, sivil toplum, sendikalar ya da üniversiteler, bütün muhalefet güçleri, ya susturulmuş ya da baskı altına alınmıştır” dedi.

Erdoğan’ın “İslamcı” siyaseti hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “Siyasi programına göre AK Parti laikliği savunuyor fakat icraatları, toplumun büyük bir kesiminde endişe ve rahatsızlığa yol açtı” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)