EKONOMİ - 31 Ocak 2011 Pazartesi 12:05

Western Union, Paramatik'lere taşınıyor

A
A
A
Western Union, Paramatik'lere taşınıyor

Garanti İnternet Şubesi üzerinden uluslararası para transferi servisi sağlayan Garanti Bankası ve Western Union, artık Garanti Paramatikler ve Garanti'nin yurt çapındaki 900'e yakın şubesi üzerinden de hizmet vermeye başladı.

Uygulamayla, Western Union Türkiye'de ilk defa ATM üzerinden uluslararası para transferi hizmeti sağlamaya başlıyor. İşbirliği kapsamında Garanti müşterileri, Garanti'nin yurt çapındaki 3 bini aşkın Paramatik'i aracılığıyla, Western Union'ın yurtdışındaki 386 binin üzerindeki acente hizmet noktasına para gönderebiliyor. Western Union üzerinden yurtdışından gelen işlemleri ise Paramatiklerde doğrudan hesaba geçirebiliyor.
Ayrıca müşteriler, internet, şube veya Paramatiklerden yaptıkları tüm işlemleri izleyebiliyor. Paramatiklere ek olarak, Garanti'nin yurt çapındaki 900'e yakın şubesinden de Garanti müşterisi olan veya olmayan herkes, Western Union aracılığıyla yurtdışına para gönderebiliyor, yurtdışından para alabiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, "Garanti Bankası olarak yenilikçi uygulamalarla sunduğumuz katma değeri artırmak için, ürün, hizmet, kanal ve teknolojiyi buluşturan uygulamalarımızı mükemmelleştiriyor, yeni fırsatları belirliyor, bunun için kendi alanında öncü kuruluşlarla işbirliği yapıyoruz. Para transferinde dünyanın önde gelen markalarından Western Union ile İnternet Şubemiz üzerinden uluslararası para alım ve gönderimi için yaptığımız işbirliği, dünyada bir ilkti. Para transferi için sunduğumuz çözümlere Paramatikleri ve şubelerimizi de ekleyerek yine bir ilke imza attık. Tüketicilerin, para transferi de dahil tüm bankacılık işlemlerinde kolaylık, konfor ve hıza ulaşmalarını sağlayacak öncü ürün ve hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

Western Union Ülke Direktörü Nogay Kanpolat ise, "Western Union'ın en iyi bilinen özellikleri; global hizmet ağı, pratikliği ve hızıdır. Garanti Bankası ile internet üzerinden başlattığımız işbirliği, 2009 yılından beri başarıyla devam ediyor. Garanti, teknolojiyi çok iyi kullanan bir banka ve yeni fikirleri hızla uygulamaya alıp müşteriye sunabiliyor. Western Union'ı her an her yerde para gönderme ve almanın hızlı, güvenli yolu olarak konumlandırmak, müşterilerimize para transferi için ATM'ler dahil elektronik kanallar üzerinden farklı seçenekler sunmak, global stratejimizin de bir parçası. Bu alandaki çalışmalarımız artarak devam edecek" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir