GÜNDEM - 28 Temmuz 2015 Salı 13:19

Yabancı öğrenciler sıra gecesinde eğlendi

A
A
A
Yabancı öğrenciler sıra gecesinde eğlendi

Erasmus öğrenci değişimi programı kapsamında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine gelen öğrenciler, tarihi ve turistik alanları gezerek, sıra gecesinde eğlendi.

Program kapsamında Türk rehberler eşliğinde Siverek ilçesine gelen 33 öğrenci, gündüz saatlerinde Adıyaman'da bulunan Nemrut Dağı, Şanlıurfa Balıklıgöl ve Siverek'te bulunan Paşa Konağı, vilayet binası ile gümrük hanını gezdikten sonra, Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen sıra gecesine katıldı. Gümrük hanında düzenlenen sıra gecesinde Belediye Sıra Gecesi ekibinin seslendirdiği türkülere eşlik eden öğrenciler, çiğ köfte yedi. Çiğ köfteyi ilk kez yediklerin söyleyen öğrenciler, çok acı olduğunu belirtti. Aralarında Romanya, Slovakya, Bulgaristan ve Türk öğrencilerinin bulunduğu grup, davul zurna eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi.

Siverek ilçesini çok beğendiğini söyleyen Romanya uyruklu öğrenci Darina Dimitrova, tekrar gelmek istediğini belirtti. Dimitrova, "Siverek insanı çok sıcak ve ilgili. Bizimle olumlu anlamda iletişim kurmak istiyorlar. İlgiden dolayı çok memnun kaldık. Mutlaka başka bir projede yeniden Siverek'e geleceğim" dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir