EKONOMİ - 08 Aralık 2020 Salı 11:14

'Yeni ekonomi politikası meyvelerini verecek'

A
A
A
'Yeni ekonomi politikası meyvelerini verecek'

Katar’ın ünlü gurme yiyecek ürünleri tedarikçisi Ross Qatar’ın genel müdürü Rachad Ghandour, Türk ekonomisi hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu. Türkiye’nin az riskli ve yüksek güvenli bir ülke olduğunu vurgulayan Ghandour, “Türkiye’nin yabancı yatırımcılara karşı uyguladığı teşvikler motivasyonumuzu arttırıyor.” ifadelerinde bulundu.

Türkiye’nin büyüme ve istikrarı önceleyen yeni ekonomi politikasının olumlu sonuçlar doğuracağını belirten Ghandour, “Salgın sebebiyle dünya ekonomisi bir kriz içerisine girdi. Ancak Türkiye’nin gelecek dönem için belirlediği yeni ekonomi politikası inanıyorum ki meyvelerini verecek. Uygulanacak yeni teşviklerle birlikte Türkiye’ye ciddi bir yabancı sermaye girişi olacaktır. Türk ekonomisi hali hazırda az riskli ve yüksek güvenli durumda.” ifadelerini kullandı.

Türkiye stratejik bir konumda
Ülkelerin tedarik zincirinde alternatifler oluşturmak zorunda olduğunu kaydeden Ghandour, “Özellikle salgın sonrasında Avrupa ülkelerinin alternatif tedarik zincirleri oluşturacağını düşünüyorum. Salgın bizlere tedarik zincirinde tek bir ülkeye bağımlı kalmamak gerektiğini gösterdi. Türkiye, stratejik konumu, rekabetçi iş gücü ve gelişmiş sanayisiyle Avrupa ve Orta Doğu’nun önemli tedarikçilerinden biri olacaktır.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da hortum dehşeti: Evlerin çatısı uçtu, ağaçları kökünden söktü, otomobil ters döndü Antalya’nın Manavgat ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan hortum, Karacalar ve Sülek Mahallelerinde seralarda ve evlerde büyük hasara yol açarken, hortumun havaya savurup ters döndürdüğü otomobil bir kişinin yaralanmasına sebep oldu. Manavgat-Akseki yol ayrımından başlayarak D-400 Karayolunun üst kısmında etkili olan hortum Karacalar ve Sülek Mahallelerinde çok sayıda serayı yerle bir ederken, büyük bölümü Sülek Mahallesi’nde olmak üzere 5-6 tane evin çatısını uçurdu. Geçtiği güzergahta ağaçları kökünden söken hortum, Sülek Mahallesi’nde evin önünde park halindeki FİAT marka otomobili yaklaşık 4 metre savurup traktörün üzerine fırlattı. Otomobilin savrulması sırasında yakında bulunan 20 yaşındaki Sude Kiraz yaralandı. Yaralı, 112 Acil Sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. İhbar üzerine Sülek Mahallesi’ne Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, AFAD ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu’na bağlı ekipler sevk edildi. Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Sülek ve Karacalar Mahallelerinde incelemelerde bulundu. Evlerinin çatısı uçan, aracı zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Metin, bazı seraları gezerek zarar durumu hakkında bilgi aldı. "Hayvan ahırlarının duvarları yıkıldı" Sülek Mahalle Muhtarı Ercan Mutlu, köylerinde zararın büyük olduğunu belirterek "Ne olduğunu anlayamadık. Dışarı çıktığımızda uçan çatıları, yıkılan ağaçları ve ters dönen aracı gördük. Hayvan ahırlarının duvarları yıkıldı. Hayvanlar sağlam kalan ahırlara aktarıldı" dedi. "Çok sayıda sera zarar gördü" Karacalar Muhtarı Şevket Kaplan ise hortumun Akseki yol ayrımından köylerine doğru geldiğini belirterek "Evimde otururken bir uğultuyla dışarı çıktım ve sesin hızla uzaklaştığını duydum. Köy içerisinde bazı evlerin çatısı uçtu. Aşağıda çok sayıda sera zarar gördü" dedi.