RAMAZAN - 25 Ağustos 2009 Salı 11:45

Yenimahalle'de Ramazan eğlenceleri sürüyor

A
A
A
Yenimahalle'de Ramazan eğlenceleri sürüyor

Yenimahalle'de Ramazan eğlenceleri coşkuyla sürüyor. Yenimahalle Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Geceleri Etkinliği kapsamında ünlü sanatçı Gülay ve Türk Halk Müziği'nin sevilen ismi Sebahat Akkiraz, Yenimahallelilere müzik keyfi yaşattı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Belediye tarafından kurulan çadırlarda iftarını açan vatandaşlar daha sonra düzenlenen eğlencelere katıldı.

Demetevler 12. Cadde Havacılar Sitesi karşısında kurulan dev eğlence alanında sahne alan şarkıcı Gülay, söylediği parçalarla Demetevler sakinlerine hoş anlar yaşattı. Batıkent Ali Dinçer Parkı'nın karşısında kurulan sahnede Batıkentlilerle buluşan Sebahat Akkiraz da, Türk Halk Müziği'nin unutulmaz parçalarıyla Batıkentlilerin gönlünü fethetti.

Yenimahalle Belediyesi'nin üç ayrı noktada kurduğu iftar çadırlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Demetevler 12. Cadde karşısı, Demetevler Onkoloji Hastanesi karşısı ve Şentepe Yeni Pazar yerinde kurulan çadırlarda Yenimahalleliler iftarlarını açtılar.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Ramazan eğlencelerinin yaşatılması, maddi imkansızlıklar nedeniyle düzenlenen paralı etkinliklere katılamayan vatandaşların da faaliyetlerden yararlanmasını amaçlayan Yenimahalle Belediyesi, kurduğu dev eğlence alanı ile vatandaşlara hizmet sunuyor. Demetevler'de ve Batıkent'te kurulan eğlence alanında gondol, atlı karınca, hız treni, çarpışan arabalar bulunurken, vatandaşlar stantlarda ucuz alışveriş yapma keyfi yaşıyor.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski Ramazan eğlencelerinin tatlarının bu Ramazan'da da yaşatılmaya başlandığını ve bir ay boyunca devam edeceğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30