GÜNDEM - 22 Mayıs 2013 Çarşamba 07:45

Yılın bakanı seçildiler

A
A
A
Yılın bakanı seçildiler

Siyaset Dergisi’nin 19. Yılının kutlandığı ve siyasetin ödüllerinin sahiplerini bulduğu gecede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ‘Yılın Bakanı’ ödülüne layık görüldü. Gecede, ‘Yılın Sanatçısı’ ödülü Gülben Ergen ve Emre Altuğ’a verildi.

SEMA PINAR SAYAN-UMUT ÖZLÜ

Siyaset Dergisi 19. Kuruluş Yıldönümü ve Siyasetin Ödülleri Töreni, Ankara Shareton Otel'de düzenlendi. Tören; siyaset, iş, sanat, medya ve spor dünyasının birbirinden değerli isimlerini her yıl olduğu gibi bu yıl da bir araya getirdi. Sunuculuğunu Seray Sever ve Murat Başoğlu’nun üstlendiği törenin açılış konuşmasını yapan Siyaset Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Kılıçaslan, Siyaset Dergisi’nin yayın hayatını sürdürdüğü 19 yıldan bu yana, Türkiye’ye hizmet eden insanların ödüllendirildiğini belirtti. Kılıçaslan, “Amacımız, başarılı insanları ödüllendirmek suretiyle hem onlara karşı vefa duygumuzu ve takdirlerimizi ortaya koymak, hem önümüzdeki yıllar için insanlarımızı bu tür başarılara teşvik etmektir” diye konuştu.

Siyaset Dergisi okuyucularının oylarıyla Türkiye’nin kendi dallarında zirvedeki isimlerinin ödüllendirildiği gecede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ‘Yılın Bakanı’ ödülüne layık görüldü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, “Bu ödülü Türkiye’nin 81 vilayetinde, ilçelerinde ve 10 bin köyünde çalışma yapan, büyük bir emek ortaya koyan, yaklaşık 55 bin çalışma arkadaşıma verilmiş bir ödül olarak kabul ediyorum. Onların emeği, onların gayreti ve çabası Türkiye’yi son 10 yıl içerisinde 10. tarımsal güçten 7. büyük tarımsal güce yükseltti. Onlar adına bu ödülü alıyorum” dedi.

Gecede, AK Parti Antalya Milletvekili Tevfik Türel, AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal’a ‘Yılın Milletvekili’ ödülü verildi. Gecede ayrıca, ’Yılın Valisi’ ödülü, İzmir Valiliğine tayini çıkan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’a verildi.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, ödül alan konuklara başarılar dileyerek, “Siyaset adamı için halkın güvenini kazanmak siyaset adına verilecek en büyük ödüldür” şeklinde konuştu.

‘Yılın Belediye Başkanı’ ödülüne layık görülen Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ödülünü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’den aldı.

YILIN SANATÇISI ÖDÜLÜ GÜLBEN ERGEN’E

Siyaset, iş, sanat, medya ve spor dünyasından önemli isimleri bir araya getiren gecede, sanat dünyasının başarılı simaları ödüllere layık görüldü. Gecede, ‘Yılın Sanatçısı’ ödülüne Gülben Ergen ve Emre Altuğ, ‘Yılın Türk Pop Müziği Kadın Sanatçısı’ ödülüne Hande Yener, ‘Yılın Sinema Kadın Oyuncusu’ ödülüne Fahriye Evcen, ’Yılın Söz Yazarı ve Bestecisi’ ödülüne Fettah Can layık görülürken; ‘Türkan’ ile Demet Akalın ‘Yılın Şarkısı’ ödülünü aldı. ‘Yılın Sinema Filmi’ Evim Sensin seçildi.

Hande Yener, Demet Akalın, Emre Altuğ, Gökhan Özen, Ahmet Özhan, Zara ve Gökhan Tepe’nin sahne aldığı gece, Siyaset Dergisi'nin 19. yaş günü pastasının kesilmesi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Zeyyat Kafkas: "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarının yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey olmadığını belirterek, "Asıl çirkinlik, etik değerleri ayaklar altına alıp sonra ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Trabzonspor’un sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından Kulüp Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk’ün açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kafkas, yaptığı açıklamada, Öztürk’ün ifadelerinin gerçekleri çarpıttığını belirterek, "Galatasaray’ı 2-1 mağlup ettiğimiz maçtan sonra Metin Öztürk’ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları, yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir" dedi. Trabzon’da misafirperverliğin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Kafkas, "Her şeyden önce bilinmelidir ki; Trabzon’a gelen herkese bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün vakarına yakışır şekilde misafirperverlik gösterilir. Bu bizim kültürümüzdür" ifadelerini kullandı. Açıklamasında Galatasaray cephesini etik dışı davranmakla suçlayan Kafkas, şu ifadelere yer verdi: "Ancak hiç kimse, kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları Trabzonspor’a ‘çirkinlik’ yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk’ün ‘çirkinlik’ diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik; sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır. Asıl çirkinlik; milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik; yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik; etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp ‘mağdur edebiyatı’ yapmaktır." Bir oyuncu transferi üzerinden de eleştirilerini sürdüren Kafkas, "Asıl çirkinlik, bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik, bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin ‘parasını verip aldık’ diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir" dedi. Trabzonspor’un hiçbir kulübü düşman olarak görmediğini belirten Kafkas, "Fakat Trabzonspor’un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa, orada tavrımız da duruşumuz da nettir. İhaneti ‘transfer politikası’, kurnazlığı ‘yöneticilik’, organize temasları da ‘doğal süreç’ gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz" ifadelerini kullandı. Kafkas, açıklamasının sonunda, "Metin Öztürk, kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce, bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele, kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil; kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir" diyerek sözlerini tamamladı.