EĞİTİM - 13 Mayıs 2017 Cumartesi 10:29

Yükseköğretim Mevzuatı İstanbul’da değerlendirildi

A
A
A
Yükseköğretim Mevzuatı İstanbul’da değerlendirildi

Üniversitelerin, öğrenciyle doğrudan ilişkisi olması nedeniyle en önemli birimlerinden biri olan Öğrenci İşleri Daire Başkanlıkları, yükseköğretim mevzuatını değerlendirmek ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere İstanbul’da bir araya geldi.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “6. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci İşleri; Mevzuat Uygulama ve Birliktelik Toplantısı” 131 üniversitenin öğrenci işleri daire başkanı, şube müdürü ve uzmanların katılımıyla gerçekleşti. Yükseköğretim mevzuatının değerlendirildiği, eğitim ve öğretimle ilgili güncel konuların ele alındığı mevzuat toplantısı YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal, FSMVÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Duman ve İstanbul’da bulunan üniversite rektörlerinin de katılımıyla, İstanbul Kozyatağı Hilton Otel’de yapıldı.

Prof. Dr. Musa Duman gerçekleştirmiş oldukları program çerçevesinde yükseköğretim kurumlarında yaşanan tereddütlerin daha aza indirildiğini vurgulayarak,“ Üniversitelerimiz son birkaç yıldır özellikle YÖK’un yapısal değişimler yaşadığı bir sürecin arkasından bir de kanun hükmünde çıkardığı kararnameler sonucunda öğrenci işlerinin uygulamaları konularında birtakım tereddütler ve sorunlar yaşıyor. Bunları YÖK’e iletmek suretiyle çözüm yolu bulmak mümkün. Bu program ile de sorunlarımızı topluca bir arada değerlendirip Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekilimize aktarma ve sorunlarımıza çözüm üretme fırsatı yakalıyoruz. Öğrenci işleri daire başkanlığı toplantıları, yükseköğretim kurumları ve akademik birimlerimizin karşılıklı olarak sorunları oturup konuştuğu birbirlerine tecrübe aktarım yaptıkları bir toplantı oluyor. Özellikle son dönemlerdeki bu sorunları ve tereddütleri giderecek bir bilgi paylaşımı olan bir ortam sağladığımızı düşünüyorum. Bu sayede de hem işlerimizi daha da kolaylaştırıyor hem de daha kaliteli yol alıyoruz. Bu kaliteleşme de bizim uluslararasılaşmamızın bir ayağı olarak bizi öne taşıyacak” dedi. 

“YÖK kararlarının üniversitelerde farklı uygulanmasını önlüyoruz”

FSMVÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Emre Bayır da 6 yıldır bu organizasyonu yaptıklarını ve geri dönüşlerinden de çok memnun olduklarını dile getirerek, “YÖK tarafından alınan ve bizler tarafından uygulanması istenen bazı kararlar oluyor. Fakat kararlar bazen yoruma dayalı olabiliyor. Yoruma dayalı yapmış olduğumuz uygulamalarda sıkıntı oluşmaması için arkadaşlarla her yıl bir araya gelerek istişare yapma fırsatımız oluyor. Herkes uygulamasını ne yönde yaptığını bize anlatıyor ve biz de o uygulamada bir birliktelik sağlamaya çalışıyoruz. Asıl amacımız da bu birlikteliği sağlamak zaten. Kararların üniversitelerde farklı farklı uygulanmaması için ve her üniversitede aynı şekilde uygulanması için bir birliktelik sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30