GÜNDEM - 27 Kasım 2014 Perşembe 12:49

Zehirli ayakkabılara 2 müfettiş

A
A
A
Zehirli ayakkabılara 2 müfettiş

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabıların eski ayakkabılarla değiştirilmesi ile ilgili 2 müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün çalışmaları doğrultusunda Erenköy Gümrük Müdürlüğü’ne bağlı bir antrepoda ilgili mevzuata uygun olmadığı tespit edilen ve imha edilmek üzere sevk edilen ayakkabı cinsi eşyaların eski ayakkabılarla değiştirildiğinin tespit edildiği belirtilerek, "Konuyla ilgili İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Savcılığı’nın bilgisi dahilinde başlatılan soruşturma devam etmektedir. Bakanlığımız olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirmiş, müfettişler çalışmalarına başlamıştır" denildi.
Diğer taraftan kanserojen madde ihtiva eden ayakkabıların iç piyasaya sürülmüş olabileceği ihtimali dikkate alınarak öncelikle söz konusu ürünlerin marka ve modellerinin tespit edildiği kaydedilen açıklamada, elde edilen tüm bilgiler ve ürün görsellerinin 81 ildeki Ticaret İl Müdürlüklerine denetlenmesi amacı ile gönderildiği bildirildi. Açıklamada, "İstanbul Ticaret İl Müdürlüğümüze bağlı denetim ekipleri ithalatçı firma merkezi ve satış noktalarında 26.11.2014 itibari ile denetimlere başlamıştır. Denetimlerde bulunan ve tehlikeli kimyasal içerdiğinden şüphelenilen ürünlerden numuneler alınmış ve akredite laboratuvara gönderilmiştir. Ayrıca güvensizlik şüphesi duyulan ürünler mühürlenerek satışa arzları durdurulmuştur. Laboratuvar sonuçları en geç 3 gün içinde alınacak ve güvensiz olduğu laboratuvar raporu ile belgelenen ürünlere ilişkin olarak 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun’da öngörülen toplatma, imha, ilan ve idari para cezası olmak üzere gerekli yaptırımlar uygulanacaktır" ifadeleri kullanıldı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.