GÜNDEM - 10 Aralık 2017 Pazar 12:43

Zeytinlerin çekirdeğinden tablo yaptılar

A
A
A
Zeytinlerin çekirdeğinden tablo yaptılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen zeytin festivalinde Yunanistan'ın Kos adasından gelen öğrenciler Bodrumlu arkadaşlarıyla birlikte yedikleri zeytinlerin çekirdeklerinden barış tablosu yaptı.

Koslu ve Bodrumlu öğrencileri özel bir okul tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Zeytin Festivali bir araya getirdi. Festival kapsamında, zeytin hasadı, fidan dikimi, zeytinyağı tadımı, zeytinyağı sabunu, zeytinyağlı yöresel yemeklerin yapımı, halk oyunları gösterisi ve zeytin çekirdeklerinden tablo döşemesi yapıldı.
Okul yerleşkesinde gün boyu süren etkinlikler halk oyunları gösterileri ile başladı. Türk ve Yunan öğrencilerinin gösterilerinin ardından okul bahçesindeki zeytin ağaçlarında hasat yapıldı. Hasadın ardından öğrenciler kalıcı barış ve dostluk anısına zeytin fidanları diktiler.

Uzmanlar eşliğinde zeytinyağı tadımı yapan öğrenciler daha sonra atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Öğretmenler nezaretinde önce zeytinyağlı sabun yapan Türk ve Yunanlı öğrenciler daha sonra kolları sıvayıp mutfaktaki hünerlerini gösterdiler. Festivale katılan öğrenciler, Zeytinyağlı dolma, kereviz ve salata yaptılar. Öğrenciler arasındaki ilişkilerin güçlenmesini ve kültür alışverişine imkan sağlayan festivalin finalinde ise hep birlikte barış tablosu yapıldı. Bodrum ve İstanköy adasındaki öğrencilerin günler öncesinde biriktirdikleri zeytin çekirdekleri ile süslenen barış tablosu festivalin önemine damga vurdu.

Okul Genel Koordinatörü Sevinç Zeren etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün zeytin temasını ana tema olarak işleyerek öğrencilerimizle ilk önce sağlıklı, ağaçlara zarar vermeden hasat yapmasını öğrendik. Sağlıklı zeytinyağını tanıyacak ve özelliklerini bilecek bir şekilde tadım yaptılar. Devamında bizim ortak Ege yemeklerimizi atölyelerde beraber hazırladık. Bugün çok özel bir çalışma yapıyoruz aslında. Koslu öğrencilerimizden kendi yedikleri zeytin çekirdeklerini getirmelerini istedik. Bizim kendi zeytin çekirdekleri ile birleştirerek ortak bir sanat tablosu oluşturmak için bir proje yaptık. Bu projede de bu toprakların mitolojisini kullanarak güzel bir tablo çalışması, Athena üzerine şuanda öğrencilerimiz gördüğünüz gibi yapmaktalar ve bu tablomuzda bizim ilk festivalimizin sanat tablosu olarak nicelerini diliyoruz ve bu festivalin gençleri kapsayacak şekilde birçok ülkeye yayılmasını da temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

Eren Ayhan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.