SPOR - 04 Ekim 2022 Salı 15:41

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kuraları çekildi

A
A
A
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kuraları çekildi

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kura çekimi bugün gerçekleşti. Galatasaray'ın, bu turdaki rakibi GMG Kastamonuspor oldu.

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kura çekimi bugün TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapıldı. Süper Lig Kulüplerinden Sorumlu TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Müslüm Özmen'in açılış konuşmasını yaptığı kura çekimi; 1. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya, 2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can ile Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik ve Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın tarafından gerçekleştirildi. Kura çekimi törenine kulüp başkan ve yöneticileri de katıldı. Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda 68 takım seri başı sistemine göre eşleşti. Müsabakalar 18, 19 ve 20 Ekim tarihlerinde tek maç eleme sistemine göre oynanacak.

Müslüm Özmen: "Cumhuriyetimizin 100. Yılının tribünlerde şölen havasında geçmesi lazım"

Süper Lig Kulüplerinden Sorumlu TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Müslüm Özmen, yaptığı konuşmada, "Ziraat Türkiye Kupası'nın 3. Eleme Turu kura çekiminde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ziraat Türkiye Kupası gerçekten bizim çok önem verdiğimiz, sosyal açıdan baktığımızda da inanılmaz önemli misyonu olan bir turnuva. Ayrı liglerde, farklı şehirlerde mücadele ediyoruz ama Ziraat Türkiye Kupası herkesi birleştiren, bütün takımları, üyeleri bir araya getiren çok önemli bir organizasyon. Bu yıl Cumhuriyetimizin ve Federasyonumuzun 100. Yılı. Bu bakımdan çok çok mutluyuz, gururluyuz. Bu gururla Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarının dolu tribünler eşliğinde, şölen havasında geçmesi lazım. Cumhuriyetimizin 100. yılını her maçta her yerde coşkuyla kutlamamız lazım. İnşallah bunları göreceğiz" ifadelerini kullandı.

1. Lig Kulüplerinden Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya da, "Tüm katılımcılara başarılar diliyorum. Ziraat Türkiye Kupası'nı bir bayram gibi görüyorum. Büyükler, küçükler, uzaktakiler, yakındakiler hep bir araya geliyorlar. Çok güzel selamlar aldık, tüm Anadolu'ya da selam olsun. İnşallah sakatlıkların olmadığı, güzel maçların oynandığı, keyif dolu bir turnuva olur. Tüm turlarda takımlarımıza başarılar dilerim" diye konuştu.

2. ve 3. Lig Kulüplerinden Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can ise, "Kura çekimi tüm takımlara hayırlı olsun. Bu turda 5 ligden takımlar temsil ediliyor. Futbol Federasyonu'nun 2. ve 3. Lig'den Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak inşallah alt liglerden takımlarımız devam eder ve bir takımımız finale çıkar diyorum. Allah kaza ve sakatlık vermesin" şeklinde konuştu.

İŞTE EŞLEŞMELER

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kuraları çekildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Milletvekili Ölmeztoprak’tan yeni sanayi sitesi açıklaması AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Milletvekilleri Büelnt Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a gerçekleştirilen ziyarette Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinin görüşüldüğünü belirterek, Küçük Sanayi Sitesi esnafının mağdur olmaması için tüm gayretin gösterildiği ifade etti. Milletvekili Ölmeztoprak ziyarete dair yaptığı açıklamada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile, Malatya’mızın sanayi alanı ve faaliyetleri ile ilgili finansman programını detaylı ve öngörülebilir şekilde görüşülerek, şehrimizin sanayi ve endüstri alan konuları geniş bir biçimde ele alındı. Altay Kışlası’nın arazisi üzerindeki yeni sanayi alanı için çalışmalar ise hızla ilerliyor, küçük sanayi sitesi ile ilgili en ufak bir mağduriyet bırakmadan bu alanın çözümü inşallah sağlanacak. Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma arıtma, elektrik alt yapı ve alan üzerinde özellikle çevre sağlığı açısından aciliyetinin üzerinde büyük ölçekte durduk. Esnafımız için faizsiz KOSGEB kredileriyle ilgili gelişmeleri de takip ediyoruz. Metropol ilçelerimiz Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizdeki mevcut ve planlanan sanayi alanları ile özel sektörlere yönelik yatırımcıyı teşvik edecek bölge ve maddeleri istişare edildi. Sayın Bakanımıza Malatya’mıza verecekleri desteklerden dolayı hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili Ölmeztoprak, heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş’ede ziyaretlerde bulunularak Malatya’nın temel ekonomik parametreleri ile istişarelerde bulunduklarını kaydetti.