EĞİTİM - 30 Kasım 2016 Çarşamba 15:54

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinden bir uluslararası başarı daha

A
A
A
İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinden bir uluslararası başarı daha

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, Danimarka KEA Üniversitesi’nin yürüttüğü “Charette” programında “The Dead Come Alive” projesiyle “En İyi Konsept” dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, bilimsel başarılarını Türkiye sınırlarının dışına taşımaya devam ediyor. Öğrenciler Danimarka KEA Üniversitesi tarafından yürütülen “Charette” adlı mimarlık programını başarıyla tamamlarken, ekipten Yağmur Aysan ise projesiyle “En İyi Konsept” dalında birinci oldu.

'Mezarlık Projesi' ödül getirdi
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Mihriban Çiçek ve Seçkin Atalay ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yağmur Aysan’dan oluşan ekip, beş günlük yoğun bir çalışma sonucu, Danimarka’nın başkenti Kopenhag için özel olarak hazırladıkları özgün mezarlık projesi “The Dead Come Alive” ile birincilik ödülüne layık görüldüler. Türkiye’den sadece İstanbul Aydın Üniversitesi’nin kabul edildiği programa İAÜ bursu ile katılan öğrencilere KEA Üniversitesi’nden gelen sertifika ve birincilik ödülü, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turhan Nejat Aral ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Reşat Başar’ın da katıldığı küçük bir törenle takdim edildi.

Charette nedir?
Charette, Danimarka KEA Üniversitesi tarafından yürütülen ve Avrupa’nın seçkin üniversitelerinden aday gösterilen öğrencilerin takımlar halinde katıldığı, yarışmalı bir uluslararası program. Bu programda mimarlık ve tasarım öğrencileri, kendilerine verilen mimari bir problemi beş günlük bir zaman içinde çözmeye çalışıyorlar.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Hollanda ile 400 yıllık bir geçmişimiz var. Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu iş birliğini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke konumunda. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu, bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Başbakan’la başta Gazze ve Ukrayna özelinde ortak güvenliğimizi ilgilendiren gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Terörle mücadele konusu da istişaremizin en öncelikli başlıklarından birisiydi. Türkiye’nin bölücü terörü ile mücadele noktasında ödediği ağır bedeller ortadadır. Aralarında çocukların, kadınların, sivillerin ve güvenlik güçlerinin olduğu binlerce vatandaşımızı PKK’nın saldırılarında kurban verdik. PKK ve uzantıları başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Washington’da gerçekleştirilecek NATO Genel Sekreteri seçimine ilişkin ise, “Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. “NATO’nun Türkiye’ye ihtiyacı var” Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise, “Türkiye şu anda belirleyici bir rol oynamakta ve bunu yaparken de Gazze’deki durumu çözme çabaları sarf etmekte, aynı zamanda Ukrayna’daki savaşla ilgili de çabaları var. Türkiye jeopolitik bir aktör. Gazze ve Ukrayna dahil tüm konuları detaylı konuştuk. 400 yılı aşan ikili ilişkilerimiz var. NATO Genel Sekreterliği adaylığım söz konusu. Türkiye zorlu bir bölgede. Terörizm var gündeminde maalesef. Bu konuyu da konuştuk. Türkiye NATO için çok önemli bir güç teşkil ediyor. NATO’nun güney kanadının Türkiye’ye ihtiyacı var, Türkiye’nin liderliğine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.