DÜNYA - 05 Ağustos 2007 Pazar 00:18

"Türkiye ılımlı İslam demokrasisidir"

A
A
A
"Türkiye ılımlı İslam demokrasisidir"

ABD’nin eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Richard Holbrooke, bir televizyon kanalındaki söyleşide Türkiye’yi "ılımlı İslam demokrasisi" olarak tanımladı.


Demokrat Parti’nin Kasım 2008 seçimlerini kazanması halinde "Dışişleri Bakanı" olabileceğinden söz edilen Richard Holbrooke, PBS televizyonundaki söyleşide şöyle konuştu:

"11 Eylül’den beri, ABD, dünyanın her yerinde ılımlı İslami demokrasiler istiyoruz diyor. İşte, sadece iki tane var. Türkiye ve Malezya. Türkler çok dramatik seçim yaptı. Barış içinde ve dürüst seçimler oldu. Ilımlı bir Müslüman parti, meşruiyetlerini Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’ten alan ünlü milliyetçi partileri mağlup etti. Bu ılımlı Müslüman parti İsrail ile de iyi ilişkiler içinde ve AB’ye üyelik istiyor. Ben de bunu kuvvetle destekliyorum. Ama, bazı meseleleri var..."

IRAK’TA KALALIM İSTİYORLAR

Holbrooke, "Türkler bizim Irak’ta ne yapmamızı istiyor?" sorusuna karşılık "Bizim Irak’tan ayrılmamızı istemiyorlar. Orada kalmamızı istiyorlar. Kaosun sınırlarına dayanmasından korkuyorlar" diye karşılık verdi. Bir Kürt devleti kurulması ihtimali ile ilgili olarak da şöyle konuştu: "Bunu kabul etmeyeceklerini söylüyorlar. Türkler’e olan saygıma rağmen, Türkler’in neler hissettiklerini söyleyeceğim. Amerikan politikasının, Türkler’in ’Siz Amerikalılar ölmelisiniz ki, biz de kendimizi iyi hissedelim’ demelerine göre temellendirilebileceğini düşünmüyorum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kocasinan’da Ramazan Bayramı’nda ailelerin yüzü güldü Kocasinan Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda yine ailelerin yüzünü güldürdü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramlık kıyafetlerini Dost Mağaza’dan almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten aileler, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür edip, dualarını iletti. Toplumun her kesimine dokunan bir hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Özellikle hemşehrilerimizin gönüllerine dokunmayı, onların hayatını kolaylaştırmayı ve zor zamanlarında yanlarında olmayı önemsiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimizin temel gereksinimlerini karşılamak adına yılın her döneminde gıda, giyim ve sosyal destek çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ramazan ayı ise paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularının en yoğun yaşandığı müstesna bir zaman dilimi. Bu ayda gerçekleştirdiğimiz yardımları bayramla taçlandırarak, çocuklarımızın bayram sevincini doyasıya yaşamalarına katkı sunmak istedik. Dost Mağazamız aracılığıyla vatandaşlarımızın bayramlık ihtiyaçlarını karşılayarak onların mutluluğuna ortak olduk. Amacımız sadece maddi destek sağlamak değil, aynı zamanda gönül bağı kurmak, kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmektir. ‘Halka hizmet, Hakka hizmettir’ anlayışıyla hareket ederek çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bundan sonraki süreçte de sosyal destek projelerimizi artırarak devam ettirecek, dayanışma kültürünü güçlendirmeye ve daha fazla vatandaşımıza ulaşmaya gayret edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, huzur ve mutluluk dolu nice bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı. Bayramlık desteğinden faydalanan vatandaşlar ise uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu desteklerin, özellikle çocukların bayram sevincini artırdığını ifade etti.