ASAYİŞ - 30 Nisan 2024 Salı 09:22

Hakkari’de çeşitli suçlardan aranan 113 kişi yakalandı

A
A
A
Hakkari’de çeşitli suçlardan aranan 113 kişi yakalandı

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’de çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 113 kişi yakalandı.


Hakkari Valisi Ali Çelik, asayiş toplantısında ilgili birim yöneticileri ile bir araya geldi. Toplantıda; 1-27 Nisan tarihleri arasında meydana gelen olayların bir önceki yılın nisan ayına oranla analizine ilişkin hazırlanan brifingleri inceleyen Vali Çelik, Hakkari’de 1-27 Nisan tarihleri arasında meydana gelen olayların bir önceki yılın nisan ayına oranla hırsızlık suçlarında yüzde 24 oranında azalmasında, narkotik suçlarla mücadele kapsamındaki başarılı operasyonların yüzde 254 oranında artmasında, kaçakçılık ve organize suçlar kapsamındaki başarılı operasyonların yüzde 220 oranında artmasında, dönem içerisinde çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 113 şahsın yakalanmasında emeği geçen tüm kolluk görevlilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.


Toplantıya, Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, birim amirleri ve kurum müdürleri katıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Katil 22 sene sonra cezaevinde çıkıp 300 bin lira gasp etti iddiası Adana’da 23 sene önce evini hacze gelen icra memurunu ve avukatı öldürüp cezaevine giren şahıs, tahliye olduktan sonra eniştesi ve ablasının 300 bin lirasını ‘Bana cezaevinde bakmadınız’ diyerek gasp etti. Ayrıca şahıs, eniştesini de silah zoruyla mezara götürüp ölmüş insanlara küfür ve hareket ettirip video çektirdi. Adana’da 2001 yılında evine icra gelen iş adamı Sedat G. (61), avukat Savaş Bedir ve İcra Memuru Hasan Fındıl’ı tabancayla öldürdü. Cinayetin ardından cezaevine giren ve 22 sene hapis yatan Sedat G., 1.5 sene önce tahliye oldu. Sedat G.‘nin tahliye olduğu dönemde ise ablası ev kadını S.Ş.’nin (56) eşi A.Ş.’nin (56) babası hayatını kaybetti. Babasının ölümü üzerine A.Ş.’ye 300 bin lira miras kaldı. ‘Bana cezaevinde bakmadınız deyip ceza kesti’ Eniştesine miras kaldığını öğrenen Sedat G., iddiaya göre, eniştesini taziye evinden alıp ölen kardeşi Vedat G.’nin Akkapı Mezarlığı’ndaki kabri başına götürdü. Burada silah zoruyla video çeken Sedat G., ardından eniştesi ve ablasına miras kalan 300 bin lirayı, ‘Bana cezaevinde bakmadınız’ diyerek gasp etti. 4 kız babası A.Ş. ise evlatlarının başına bir şey gelmemesi için şikayetçi olmadı. ‘Yeğenini vurdurdu’ Geçtiğimiz aylarda ise Sedat G., jandarma olan yeğeni A.D.‘yi alacak verecek meselesi nedeniyle takside vurdurdu. Bunun üzerine kardeşinden korkan S.Ş., eşiyle birlikte adliyeye gidip şikayetçi oldu. İfadesi alınan Sedat G., çıkartıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. “Tedirgin oldum” Halen ağabeyinden tehditler aldığını anlatan ve can güvenliği olmadığını söyleyen S.Ş., “Elim kan kokuyor, parasızım diyerek eşimin üstüne çöktü. Bana para vereceksin dedi. Eşimi bir tuzakla mezarlığa götürdü, silah zoruyla parasını elinden almışlar. Haliyle bende tedirgin oldum. Her gün telefon ediyordu, silahla evime geliyordu. Altınlarımı da bozdurup verdim” dedi. “Böyle ağabey olmaz olaydı” Ağabeyinin cezaevine geri girmesini istediğini anlatan S.Ş., “Cezaevinden çıkınca çok üzüldüm. İlk başta sevinmiştik ama sonra böyle yapınca üzüldüm. Gidip yeğenimi de vurdurtunca çok üzüldüm. Keşke çıkmasaydı cezaevinden. Benim paramı getirsin, geri cezaevine girsin ben ancak öyle rahatlarım. Çok korkuyorum, mağduruz. Böyle ağabey olmaz olaydı” ifadelerini kullandı. “Kendisine cezaevinde baktım” Enişte A.Ş. ise kendisinin zorla mezarlığa götürüldüğünü belirterek, “Beni mezarlığa götürüp video çektirdi. Silahları vardı ellerinde. Dediklerini yaptım. Sonrasında da 300 bin lira para istedi benden. O parayı da verdim. Çocuklarıma, torunlarıma bir şey olmasın istedim. Ben kendisine zaten cezaevinde elimden geldiğince baktım. Harçlıklarını gönderiyordum. Ondan yetinmedi demek ki. Çıkınca hepiniz bedel ödeyeceksiniz diyordu. Yeğenini vurunca artık korkup şikayetçi olduk” diye konuştu.
Adana Vestel marka sıfır çamaşır makinesi hasarlı ve kullanılmış çıktı Adana’da sıfır teşhir ürünü Vestel marka çamaşır makinesi alan kadın, aldığı makinenin kullanılmış ve hasarlı olduğunu fark edince şikayetçi oldu. Evindeki çamaşır makinesini yenilemek isteyen Fulya Örtücek (40), yeni bir çamaşır makinesi almak üzere Vestel bayisine gittiğini belirterek, "Bir Vestel çamaşır makinesi aldım. Evime gelip teslim aldıktan sonra detaylı incelediğimde camında ve çeşitli bölgelerinde kırıklar olduğunu gördüm. Ayrıca iç yüzeyinde deterjan kalıntıları olduğunu, kapak lastiğinde kullanıma bağlı gevşeme olduğu da fark ederek bununla ilgili şikayetlerimi oluşturduğumu bayiye bildirdim. Şikayetim devam ediyor. Bayi ile ilgili bir çözüm yok. Ayıplı ve kusurlu, kullanılmış bir ürün. Sıfır diye aldım, kullanılmış ürün olarak geldi ve hiçbir çözüm bulamadım" dedi. Ürünü satın alırken bayideki satış temsilcisinin makinenin sol üst tarafında küçük bir çiziğin olduğunu ve bu nedenle kendisine 8 bin TL’lik bir indirim sağlanacağının söylendiğini iddia eden Örtücek, "Makinenin asıl değeri 23 bin TL iken bana makineyi 15 bin TL’ye satabileceklerini söylediler. Sadece köşesinde bir çizik kusuru var dediler. Ben de sadece çizik olacağı için bu tip indirimden faydalanarak belirli bir tutarda indirim tekliflerini kabul ettim. Ama gelen üründe çizik bir yana, ürünün kullanılmış ve ikinci el olduğunu fark ettim" şeklinde konuştu. "Ben indirim yaptıklarını düşünüyordum" Makineyi 15 bin TL’lik bedel ile aldığını kaydeden Örtücek, "Ben indirim yaptıklarını düşünüyordum. Daha sonrasında gerekli internet araştırmalarını yaptığımda ürünün pazarlamasının zaten bu fiyatta olduğunu ve ürünün bu fiyatta satıldığını gördüm. Ancak bana bayide çizik dolayısıyla yaklaşık 8 bin TL daha indirimli olduğunu söylemişlerdi, o yüzden makul gelmişti bana. Aldıktan sonra inceleyerek baktığımda internet pazarında veya diğer bayiliklerde arada bir fark olmadığını gördüm. Aslında hiçbir fiyat farkı da yokmuş. Bayinin samimiyetine güvenerek köşesindeki çiziğe rağmen almıştım ben. O da doğru çıkmadı. Ben ürünü istemiyorum. Hijyen dolayısıyla bunu kullanmak istemiyorum. Tercihim ikinci el olsaydı ikinci el bulurdum" ifadelerini kullandı. Örtücek ayrıca, ürünün ayıplı ve kullanılmış çıkması sonrasında ürünü eve teslim eden yetkili servis ile iletişime geçerek geri dönmeleri talebinde bulunduğunu, birçok kez telefonda yetkililerle görüşmesine rağmen servisin, ’gün içerisinde tutanak tutmak için geliriz’ diyerek gelmediklerini iddia etti.
Erzurum İran Ticaret Heyetinden ETSO’ya ziyaret Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), İran’ın Kazvin şehrinden gelen bir ticaret heyetini ağırladı. Kazvin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi ve Maden Komisyonu Başkanı Ehsan Babaeı başkanlığındaki 10 kişilik heyeti ETSO’da, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Serhat Kılıç ve Muharrem Özdemir karşıladı. İranlı heyette ayrıca Kazvin Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji ve Petrol Ürünleri Komisyonu Başkanı Jafarallah Verdıha, İran İslam Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı Kazvin İli Temsilciliği Başkanı Hosseın Amıdı, farklı sektörlerden iş insanları ve Kazvin’deki kamu kurumlarının ilgili bürokratları yer aldı. ETSO Yönetim Kurulu üyeleri; Haşim Koç, Murat Gacıroğlu ve Tamer Sırmacı ile TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İsmail Suci ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Kübra Alioğulları’nın da eşlik ettiği konuk ticaret heyetiyle ETSO Yönetim Kurulu Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantının açış konuşmasını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Kılıç, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazası sonucu hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek baş sağlığı diledi. Erzurum’un İran’la ticaretinin köklü tarihi bir geçmişi olduğunu ifade eden Kılıç, günümüzde Erzurum ve İran’ın ticaretinin artması için potansiyel sektörler arasında işbirliğinin güçlendirilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Konuşmasında, Erzurum ekonomisinin lokomotif sektörlerinden söz eden Kılıç, iki ülke arasındaki ticaretin daha da gelişmesi için bankacılık, taşımacılık, taahhüt ve karşılıklı yatırım alanlarında işbirliğinin arttırılması gerektiğini belirterek, Kazvin ile Erzurum’daki firmalar arasında tesis edilecek işbirliğinin de iki ülke ticaretine katkı sağlayacağının altını çizdi. Toplantıda daha sonra konuşan, Kazvin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi ve Maden Komisyonu Başkanı Ehsan Babaeı de, Kazvin’in ekonomisi ve potansiyel sektörleriyle ilgili bilgi verdi. Erzurum’daki firmalarla işbirliği kurmak ve potansiyel sektörlerdeki iş fırsatlarını değerlendirmek istediklerini kaydeden Babaei, 1 milyon 300 bin nüfusa sahip Kazvin’de yaklaşık 4 bin işletmenin faaliyet gösterdiğini ve İran’ın yedinci büyük endüstrisine sahip ili olduğunu dile getirdi. İhraç edilen ürünlerin başında kimyasal ürünler, cam, beyaz eşya ve otomotiv yedek parçaları olduğunu söyleyen Babaei, en çok üretilen ürünlerin seramik, deterjan, temel yağlar ve parafin olduğunu belirtti. Toplantıda daha sonra ETSO ve Kazvin Ticaret Odası heyetleri iki şehir arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar istişare etti ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Kılıç’ın, Kazvin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi ve Maden Komisyonu Başkanı Ehsan Babaeı’ye ziyaretin anısına plaket verdiği toplantı sonrası heyetler birlikte fotoğraf çektirdi.