ÇEVRE - 12 Mayıs 2024 Pazar 17:41

Pancara giden vatandaş çıngıraklı yılanla karşılaştı

A
A
A
Pancara giden vatandaş çıngıraklı yılanla karşılaştı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde pancar toplamak için ormanlık alana giden vatandaş, çıngıraklı yılanla karşılaştı.


Yüksekova ilçesinde pancar toplamak için İran sınırındaki dağlara çıkan Nejdet Onsalan, çıngıraklı yılanla karşılaştı. Yılanın büyüklüğü karşısında şaşıran Onsalan, o anları saniye saniye kayıt altına aldı. Yılanın ürkütücü hali karşısında şaşırdığını belirten Nejdet Onsalan, “Hafta sonunda vaktimi değerlendirmek için pancara gittim. Arkadaşla beraber İran sınırında yer alan bölgede pancar topladık. Yürüdüğüm sırada çıngıraklı yılan karşıma çıktı. İlk olarak çok şaşırdım ama o anları da kaçırmamak için cep telefonumla kaydettim. Bir süre sonra yılan ortadan kayboldu” dedi.



Pancara giden vatandaş çıngıraklı yılanla karşılaştı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Eski sevgilinin tüfekle saldırısı kamerada: 2 ağır yaralı Aksaray’da bir kişi, eski sevgilisinin dükkanına tüfekle ateş açtı. Olayda 2 kişi ağır yaralanırken, saldırı anı cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, Coğlaki Mahallesi Atatürk Bulvarı Coğlaki Kavşağında bulunan bir fotoğrafçı dükkanında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, M.E. ve S.K.’ın birlikte işlettiği fotoğrafçı dükkanına gelen C.K. (30) yanında getirdiği pompalı tüfekle küfürler ederek ateş açtı. Olayda saçmaların hedefi olan E.K.B. (18) T.S. (36) yaralandı. Çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri ateş açan C.K.’yı yakalayarak gözaltına aldı. Sağlık ekipleri ise yaralanan 2 kişiye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ardından ambulanslara bindirilen 2 yaralı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırılırken durularının ağır olduğu öğrenildi. C.K.’nın eski sevgilisi olduğu belirlenen M.E. ile husumetli olduğu öğrenilirken, M.E.’nin yeni bir erkek arkadaşı olduğu gerekçesiyle dükkana ateş açtığı tespit edildi. Gözaltına alınan şahıs sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı. Öte yandan saldırı anı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.
Ağrı AK Parti Ağrı İl Başkanı Güngör, basın mensuplarıyla bir araya geldi AK Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör, Ağrı’da görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya gelerek seçim sonrası değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Ağrı İl Başkanı Av. Orhan Güngör, Ağrı’da görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle AK Parti Ağrı il binasında bir araya geldi. 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından yaptıkları analizlerden bahseden Güngör, Ağrı Belediyesi’nde göreve gelen DEM Parti’nin belediyede görev yapan birçok personelin gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını ifade etti. Kentin sorunlarının giderek büyüdüğüne de dikkat çeken Güngör, "Birçok insan şebekeden akan suya güvenerek suyu tüketemiyor. Çok bariz bir şekilde suyun rengi değişik. Sular sarı sarı akıyor. Bazen çamurlu akıyor. AK Parti döneminde Yazıcı Barajı’nın yanında çok güzel arıtma tesisi kuruldu. O tesis modern, sapsağlam ve yerinde duruyor. Bu tesis neden işletilmiyor. Sular neden bu şekilde akıyor. Kocaman soru işaretleri var ve benim gördüğüm ve bildiğim kadarıyla belediyenin bu yönde tatmin edici bir açıklaması yok. (Belediyede) 2 aya yakın bir süredir henüz bir toparlanma olmadı. Yaklaşık 150 bin kişinin yaşadığı bir şehide ben bunu belediyenin başkanlık ve ekibinin beceriksizliğine bağlıyorum. Belediyeden işten çıkarmalar oldu ve işten çıkarmaların devam edeceği noktasında duyumlar aldık. Belediyede maaş ödememe veya ödeyememe probleminin olduğunu duyuyoruz. Ağrı Belediyesi çok az borçla devredilen bir belediye, ciddi bir borcu yok. Ağrı Belediyesi ile Patnos Belediyesini karşılaştırdığımızda Patnos’un 400 milyon lira borcunun olduğu ve çalışabilecek kayda değer bir aracının olmadığı da ortadadır. Bütün bu gerçekliğe rağmen Ağrı Belediyesinde daha maaş ödenemiyorsa ve bu noktaya gelmişse durum vahim demektir." dedi.