DÜNYA - 06 Kasım 2012 Salı 18:05

ERDAL ŞAHBAZ`DAN TAKIM DEОERLENDİRMESİ

A
A
A
ERDAL ŞAHBAZ`DAN TAKIM DEОERLENDİRMESİ

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, takım değerlendirmesinde bulunarak, ``Saha dışında takım olmak Eskişehirspor`u daha da güçlendirir`` dedi.
Bir kafede yaptığı basın açıklamasında Şahbaz, Eskişehirspor için geçtiğimiz 4 sezon içinde skorun önemli olduğunu fakat bundan sonra işin bu olmadığını belirterek, ``Yenilebiliriz, yenebiliriz ama asıl önemli olan nerede kalacağımız, nerede duracağımızı anlayan bir camia olduk. Bu açıdan Eskişehirspor yönetimi olarak da Eskişehirspor camiası olarak da doğru bir yerde olduğumuzu düşünüyoruz`` şeklinde konuştu.
Sezonun 3`de 1`indeyken mutluluğu abartmamak gerektiğini söyleyen Şahbaz, ``Burada asıl mesele gerçekten bunu sürdürülebilir hale getirmek. Biz teknik heyetimizden. futbolcularımızdan bu anlamda çok memnunuz. Uzun vadeli bakıyor, uzun vadeli değerlendirmeler yapılıyor ve dolayısıyla Eskişehirspor`u uzun vadede Spor Toto Süper Lig`de tutacak stratejiler izleniyor. Hem teknik heyet açısından hem de kulüp başkanımız ve yönetimimiz açısından. Böyle bakıldığı için başarı giderek üzerine koya koya, tuğlaları üstüne koya koya götürüyoruz anlamına geliyor ki başarı da böyle geliyor zaten. Bir duvarı bir tuğlayla yapamayacağımız gibi Eskişehirspor da bir maçla bir sezonla bir yere koymak doğru değil`` diye konuştu
``ÖNEMLİ OLAN SAHA DIŞINDA TAKIM OLMAK``
Eskişeihrspor`un 5. sezonunda taraftarından saha içinde çok büyük destek aldığını ancak saha dışındaki kitlesinden de destek alması gerektiğini belirten Şahbaz, ``Eskişehirspor özellikle sahaya gelen, deplasmanına gelen, evindeki maçların hiç birini kaçırmayan, fedakarca sahip çıkan taraftarından çok büyük destek alıyor. Ama birde sahaya gelmeyen bir taraftar kitlesinin olduğunu çok iyi biliyoruz. Onlar da Eskişehir`i ve Eskişehirspor`u çok seviyorlar. Onlardan yeterince destek alamıyoruz. Hem kurumsal olarak hem de kişiler bazında. Eskişehirspor`u saha içinde destekleyemeyenlerin saha dışında desteklemesi gerekiyor. Bunlar sivil toplum örgütleri olabilir, kuruluşlar olabilir, kamu kuruluşları olabilir, özel kuruluşlar olabilir. Onların Eskişehirspor`un daha fazla yanında durmaları bize daha fazla güç katar. Bunu yaptığımız zaman saha dışında da taraftar oluruz. Saha dışında takım olmak Eskişehirspor`u daha da güçlendirir diye düşünüyorum. Son 10 haftayı bu açıdan değerlendirmeyi daha uygun buluyorum. Sahada takım olduk, takım olma yönünde çok önemli adımlar attık. Gelin saha dışında da takım olalım. Eskişehirspor`un buna ihtiyacı var. Eskişehir`in bu sevinci paylaşarak kente yayması ülkeye ve dünyaya yaymasını istiyoruz. Bu Eskişehispor için çok önemli. Hepimiz Eskişehispor`da sevinçlerimizi çoğaltmak için çaba sarf ediyoruz`` ifadesinde bulundu.
``SİVASSPOR MAÇI ESKİŞEHİRSPOR İÇİN KIRILMA NOKTASI``
Spor Toto Süper Lig`in 11. haftasında Sivasspor`la karşılaşacak olan Eskişehirspor`un 3 puanla dönmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Şahbaz, ``Sezonda kalan diğer maçlar açısından baktığımızda önümüzdeki Sivasspor maçı çok önemli. Deplasmanlarda istediğimiz puanları çıkartamıyoruz. Çoğunlukla berabere dönüyoruz. Umarım Sivas`ta bunu kırar, 3 puanla döneriz. Çünkü oradaki 3 puan kırılma noktası gibi. Bunu yaptığımızda hızlı çıkışımızı, iyi çıkışımızı sürdürebilir hale getiririz diye düşünüyoruz`` ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Thomas Reis: "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" SAMSUN (İHA) – Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis,Mainz 05 maçının ardından takımının performansı nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında deplasmanda Almanya temsilcisi Mainz ile karşılaşan Samsunspor sahadan 2-0 mağlup ayrılarak ilk 8’e adını yazdıramadı. 12. sırada lig aşamasını tamamlayan kırmızı-beyazlılarda Alman Teknik Direktör Thomas Reis, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. "Takımımın performansı sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum" Futbolcularının gösterdiği performanstan memnun olmadığını dile getiren Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, "Açıkçası bir sonraki karşılaşmayla alakalı çok bir şey söylemek istemiyorum. Bugünkü göstermiş olduğumuz performans sebebiyle hayal kırıklığı yaşıyorum. Mainz’e baktığımızda bugün galip gelmeyi hak ettiler. Çünkü biz ikili mücadelelerde o agresifliği gösteremedik ve ikinci topları da onlar kazandı, bizler kaybettik. Emre Kılınç ile yakalamış olduğumuz çok net bir pozisyon vardı. O pozisyonu golle sonuçlandırabilmiş olsaydık normalde 1-0 öne geçen taraf olacaktık ve belki de şu an farklı şeyler konuşuyor olurduk. Göstermiş olduğumuz performanslar ötürü üzgünüz" dedi. Dar bir kadro ile mücadele ettiklerini ve sakatlıktan dönen Ntcham’ın tekrar sakatlanmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Reis, "Olivier Ntcham’ın bir kas sakatlığı oldu. Arka adalesinden sakatlandı Tabi bu bizim adımıza iyi olmadı. Zaten çok eksikle devam etmek zorunda olduğumuz bir dönemde bunun gerçekleşmiş olması bizi üzdü. Maçta da belli oldu. Takımın bir yorgunluğu da var. Birçok eksiğimiz olması sebebiyle genç oyunculara da şans vermeye çalışıyoruz. Ama tabi bu durum onlar için de zor olabiliyor. Çünkü sonradan oyuna girmek her oyuncu için zor olduğu gibi genç oyuncular için de zor oluyor. Bir şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Sonuçta çok kısa bir süre sonra Pazar günü oynamamız gereken bir karşılaşma var. Daha sonrasında yine kısa bir aradan sonra oynamamız gereken bir kupa karşılaşması var. Umarım sakat oyuncularımız en kısa sürede tekrardan bize katılırlar. Açıkçası bu durum bizim adımıza zor bir dönem. Var olan sakatlıklar sebebiyle zoe bir süreçten geçiyoruz ama bir şekilde yolumuza devam etmek zorundayız" diye konuştu.
İstanbul Bakırköy Adliyesi’nde tahliye vaadiyle dolandırıcılık yapan polis memuru hakkında 17 yıla kadar hapis talebi Bakırköy Adliyesi’nde 2021 yılında görev almış polis memurunun, ‘tefecilik’ suçundan tutuklanan 2 şahsın yakınından tahliye vaadiyle 95 bin euro talep eden ve para alışverişi sırasında 1 şüpheliyle beraber tutuklanmasına ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, 2 şüpheli hakkında 17 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bakırköy Adliyesi’nde, 2021 yılında polis memuru olan H.K.’nin, ‘tefecilik’ suçundan tutuklanan C.B. ve B.B.’nin, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın bilgi ve belgelerine erişerek bunları 3’üncü şahıslar ile paylaştığı iddia edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru H.K.’nin eriştiği belgeleri, tutuklu şüphelilerin yakını olan A.D. ile Whatsapp üzerinden paylaştığı, bu bilgiler karşılığında ise A.D.’nin ise tutuklulardan tahliye vaadiyle 95 bin euro, işe başlamak için ise ön ödeme olarak 50 bin euro talep ettiği olaya ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, A.D. ve H.K. isimli şahıslar ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. Şüphelilerin serbest bırakılmaları için 95 bin euro talep etmiş Hazırlanan iddianamede, 30 Eylül 2020 tarihinde haklarında yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Z.Y. ile A.M.Y. isimli şahısların yakını olan A.D.’nin, H.K. aracılığıyla, gözaltındaki şahısların serbest bırakılmaları ve el konulan malların iade edilmesi şüphelilerden 95 bin euro talep ettiği, işe başlamadan önce ise 50 bin euro almak için sözleştikleri aktarıldı. İddianamede, A.D. isimli şahsın, 2 Ekim 2021 tarihinde, M.A. ile Bakırköy’de buluşup, 40 bin euro teslim alacağı sırada gözaltına alındığı, ardından ise bir diğer şüpheli H.K. ile birlikte tutuklandıkları anlatıldı. 17 yıla kadar hapis talebi İddianamede, şüpheliler A.D. ve H.K. hakkında, ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma’ ve ‘kamu görevlileriyle ilişkisinin olduğundan, onlar nezdinde hatırı sayıldığından bahisle ve belli bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık’ suçlarından toplamda 6 yıldan 17 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Ayrıca, iddianamede, şüpheli H.K. hakkında ise ‘kamu görevlisi tarafından görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanmak’ suçundan 2 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.
Samsun UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu) UEFA Konferans Ligi 6. hafta maçında Samsunspor deplasmanda Mainz 05’e 2-0 mağlup oldu. Samsunspor bu sonuçla birlikte ilk 8 dışında kalırken, son 16 play-off turunda Avrupa macerasına devam edecek. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 48. dakikada penaltının başına geçen Amiri, topu ağlara yolladı. 0-2 55. dakikada Amiri’nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Lee’nin şutunda top üstten auta çıktı. 80. dakikada Tomasson’un soldan ortasında ceza sahasında topla buluşan Holse’nin şutunda kaleci Batz meşin yuvarlağı kurtardı. Stat: MEWA Arena Hakemler: Mohammed Al Emara, Turkka Valjakka, Mika Lamppu (Finlandiya) Mainz 05: Daniel Batz, Dominik Kohr, Andreas Hanche-Olsen, Kacper Potulski, Danny da Costa, Silvan Widmer (William Vick dk. 77), Nadiem Amiri (Fabio Fell dk. 90+2), Kaishu Sano, Paul Nebel, Jae-seong Lee (Lennard Maloney dk. 90+2), Nelson Weiper (Benedict Hollerbach dk. 69) Yedekler: Lasse Finn, Louis Babatz, Stefan Bell, Konstantin Schopp, Arnaud Nordin, Daniel Gleiber, Armindo Sieb, Ben Bobzien Teknik Direktör: Urs Fischer Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Joe Mendes dk. 57), Lubo Satka, Rick van Drongelen, Logi Tomasson (Toni Borevkovic dk. 85), Antoine Makoumbou, Carlo Holse (Soner Aydoğdu dk. 85), Olivier Ntcham (Yunus Emre Çift dk. 33), Emre Kılınç, Anthony Musaba (Tahsin Bülbül dk. 57), Marius Mouandilmadji Yedekler: Albert Posiadala, Efe Törüz, Soner Gönül, Polat Yaldır Teknik Direktör: Thomas Reis Goller: Widmer (dk. 44), Amiri (dk. 48 pen.) (Mainz 05) Sarı kartlar: Mouandilmadji, Yunus Emre, Drongelen (Samsunspor)