GENEL - 09 Kasım 2017 Perşembe 12:23

24 yaşında 18 yıldır böbrek hastası

A
A
A
24 yaşında 18 yıldır böbrek hastası

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 18 yıldır böbrek yetmezliği ile mücadele eden 24 yaşındaki Sevda Tatar, “Psikolojim bozuldu.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 18 yıldır böbrek yetmezliği ile mücadele eden 24 yaşındaki Sevda Tatar, “Psikolojim bozuldu. Her sabah uyandığımda artık diyaliz makinesinin sesini kulaklarımda hissediyorum” diyerek böbrek nakli için yardım istiyor.


Şırnak doğumlu olan ve memleketinde yeteri kadar diyaliz tedavisini yaptıramadığı için geçen yıl Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bulunan ağabeyinin yanına gelerek tedavisini devam ettirdiğini belirten Sevda Tatar, "18 yıldır böbrek hastasıyım. Birçok yere başvuru yapmamıza rağmen 18 yıldır uygun bir böbrek bulunamadı. Ailemin maddi durumu iyi olmamasına rağmen 18 yıldır tedavim için ellerinde avuçlarında ne varsa tükettiler. Artık onların da satacak bir şeyleri de kalmadı" dedi.


Haftanın üç günü İskenderun’da özel bir diyaliz merkezine gittiğini kaydeden ve zaman zaman ayakta durmakta ve konuşmakta zorlanan Sevda Tatar, “Sağlığım hergün biraz daha kötüye gidiyor. 18 yıldır yaşadıklarımdan dolayı psikolojim bozuldu. Ben her sabah uyandığımda diyaliz makinesinin sesini kulaklarımda hissediyorum. Cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimiz başta olmak üzere hayırseverlerimizden sağlığıma kavuşabilmem için onlardan destek ve yardım istiyorum. Bende diğer insanlar gibi sağlıklı bir şekilde yaşamak, diyalize bağlı olmadan özgür olmak istiyorum” dedi.


Rahatsızlığı nedeniyle sık sık rahatsızlanan merdiven çıkmakta ve ayakta durmakta zorlanan Sevda’ya evde bulunan yakınları destek oluyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir