GÜNDEM - 13 Mayıs 2024 Pazartesi 09:29

Amatör balıkçı, "Bir ejderha da biz tuttuk" diyerek 15 kiloluk balığı yakalamayı başardı

A
A
A
Amatör balıkçı, "Bir ejderha da biz tuttuk" diyerek 15 kiloluk balığı yakalamayı başardı

Hatay’da amatör balıkçı Erdi Tufan, İskenderun Körfezi’nde yaklaşık 15 kilogram ağırlığındaki çatalkuyruk balığını oltayla yakalamayı başardı. Tufan’ın "Bir ejderha da biz tuttuk" diyerek balığı yakaladığı andaki heyecanı cep telefonu kamerasına yansıdı.


Payas ilçesinde amatör balıkçı Erdi Tufan (34) ve arkadaşları balık yakalamak için botla körfeze açıldı. Tufan ve arkadaşları bir süre sonra çatalkuyruk balığına denk geldiler. Tufan, yaklaşık 15 kilogram olan çatalkuyruğu tutmanın heyecanıyla bu anları kayıt altına aldı. Tufan’ın görüntülerde, "Bir ejderha da biz tuttuk" dediği anlarsa gülümsetti.


Balığı yakalamayı başaran Erdi Tufan, "İskenderun Körfezi’ndeyiz. 15 kilo civarı çok güzel bir balıktı, çok yorucu bir avla 500 metre – 1 kilometre falan sürükledi bizi. Tuttuğumuz bölgeden açığa doğru 500 metre çıktık. 500 metre sonra balık yorulduktan sonra kepçeleyebildik, çok mutluyuz. Çok güzel bir balıktı, herkese nasip olmasını istiyorum böyle bir balığın yakalanması hem bölgemiz adına çok gurur verici bir olay. Tabii ki senede birkaç av verir, bölgesel göç balığı bunlar senede 3-5 defa kısmet olabilir" dedi.



Amatör balıkçı, "Bir ejderha da biz tuttuk" diyerek 15 kiloluk balığı yakalamayı başardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Depremzede kursiyerlerin el emeği ürünleri yıl sonu sergisinde beğeniye sunuldu Hatay’ın İskenderun ilçesinde Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim alan kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar yıl sonu sergisinde görücüye çıktı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden olumsuz etkilenen vatandaşların zamanlarını geçirebilmeleri için öneme sahip olan Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim yılı geride kaldı. İskenderun ilçesinde halk eğitim merkezi kursiyerleri tarafından ortaya çıkarılan çalışmalar, Belediye Kültür Merkezinde görücüye çıktı. Usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından yapılan sanat eserleri vatandaşların beğenisine sunuldu. Halk eğitim merkezi kadın kuaförü usta öğreticisi 46 yaşındaki Süheyla Özyiğdeci, “Beklediğimin üstünde buldum hatta çok memnunuz, çok keyifli burada bütün yıl yaptığımız çalışmalarımızı sunmaya çalışıyoruz. Öğrenci yetiştiriyoruz, çok heyecanlıyız hala çocuk gibi bir heyecanla ve emekle hazırladık” ifadelerini kullandı. Halk eğitim merkezi usta öğreticisi 40 yaşındaki Aynur Atlas “Hocalık yapıyoruz, stant açtık arkadaşımızla beraber kuaför bölümü olarak. Aynı zamanda öğrenci yetiştiriyoruz. Yüksek bir katılımla sergi açılışımız gerçekleşti, güzel gidiyor şimdi” şeklinde konuştu. Halk Eğitim Merkezi geleneksel yıl sonu sergisine katılım sağlayan; İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akça, İskenderun İl Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş sergiyi gezerek çalışmaları inceledi. Yıl sonu sergisinin 6-8 Haziran tarihleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacağı öğrenildi.
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Toroslar mevkii, İç Anadolu (Yozgat ve Sivas hariç), Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Balıkesir, Bursa, Bilecek ve Artvin çevreleri ile Trabzon ve Rize’nin iç kesimleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken yurt genelinde mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30 İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 30 İzmir: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 36 Adana: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 42 Antalya: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 39 Samsun: Parçalı bulutlu 25 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25 Diyarbakır: Az bulutlu 29
Hatay Çeyizlik ürün hazırlayan afetzede kadınlar, ilmek ilmek stres atıyorlar Hatay’ın Kumlu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta, kadınlar çeyizlik ürünler hazırlayarak hem stres atıyor hem de el emeği ürünleriyle gelir elde ediyorlar. Kumlu ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursta kadınlar, çeyizlik ürünler üretiyorlar. Depremin yaralarını ve yaşattığı stresi ilmek ilmek atlatan kadınlar, hem ekonomik gelir elde ediyorlar hem de sosyalleşerek zaman geçiriyorlar. Halk eğitim merkezinde 13 kadının katılımıyla gerçekleştirilen kursta kadınlar hem de meslek öğreniyorlar. Kursiyerlerin makineye oturduğunda stresten uzak olduğunu belirten Meral Çalım, "Burada çeyizlik ürünler hazırlıyoruz. Çarşaf, yorgan, nevresim, runner yapıyoruz. Kursa yaklaşık 13 kişi geliyor. Haftanın 5 günü saat 1 ile 5 arası geliyorlar. Fiyatları yaklaşık 750 TL’dir. Bir ürün 3 günde tamamlanabilir. Makineye oturduklarında yeni bir şey ürettiklerinde stresten uzak oluyorlar" dedi. "Buraya geldiğimizde kendimizi psikolojik olarak rahatlamış hissediyoruz" Kursa geldiğimde psikolojik olarak rahatladığını dile getiren Gülsüm Yıldır, "Burada ev tekstil ürünleri yapıyoruz. Çarşaf, nevresim takımları, çeyizlik ürünler yapıyoruz. Depremden sonra hepimiz psikolojik olarak etkilendik. Buraya geldiğimizde kendimizi psikolojik olarak rahatlamış hissediyoruz. İnsan bir el emeği yaptığında başardığında bunu eline alıp baktığında başka insanlara hediye ettiğimizde onlar çok mutlu oluyorlar. Biz de onlar mutlu olunca çok mutlu oluyoruz" şeklinde konuştu. Kursta olmaktan çok zevk aldığını söyleyen Neslihan Alaçay, "Burada el sanatları yapıyoruz. Çarşaf ve pike dikiyoruz. Boş zamanlarda el işi yapıyoruz. Çok zevk alıyoruz. Burada olmak çok güzel. Haftanın 5 günü kursa geliyoruz. Ürün fiyatlarımız yaklaşık 500 TL civarındadır" ifadelerini kullandı.