YEREL HABERLER - 07 Mayıs 2016 Cumartesi 14:15

Başkan Dingil'den Arsa Sorununa Çözüm İsteyen Episkoposa Cevap

A
A
A
Başkan Dingil'den Arsa Sorununa Çözüm İsteyen Episkoposa Cevap

Hatay’ın İskenderun İlçe Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Katolik Kilisesi ile aralarında yaşanan arsa sorununu çözmek için kendisini ziyarete gelen Vatikan Türkiye Anadolu Havarisel Vekili Episkopos Paolo Bizetti’ye, “Bir ekmeğin yarısı sizin, yarısı bizim. İsa peygamber de ekmeğinizi paylaşın diyor” dedi.
Vatikan Türkiye Anadolu Havarisel Vekili Episkopos Paolo Bizetti, İskenderun Katolik Kilisesi Başpapazı Maxsimi Miliano ile Katolik Kilisesi ile aralarında yaşanan arsa sorununu çözmek için İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ettiler. Kilise ile belediye arasındaki arsa sorunu çözmek için gerekirse belediye binasını yıkacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Bir ekmeğin yarısı sizin, yarısı bizim. İsa peygamberde ekmeğinizi paylaşın diyor. Binayı komple yıkacağım o zaman sizin kiliseniz ortaya çıkacak. Işıklandırmalar da yapılınca fotoğraflık bir görünüm kazanacak. Eski bir eser mücevher gibi görselliği, güzelliği ortaya çıkacak. Bu sorunu biz iyi niyetle çözmek istiyoruz” dedi.
İskenderun’un çok güzel bir şehir olduğunu, özellikle sahili çok sevdiğini söyleyen Paolo Bizetti, belediye ve kilise arasındaki arsa sorununu da çözmek istediklerini anlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Stanimir Stoilov: “Oyuncularım hem kutlamayı hem de profesyonel bir şekilde çalışmayı bildiklerini gösterdi” Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, 3-0 galip geldikleri Eyüpspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Aslında uzun kutlamalar yaptık arkasından kısa bir antrenman yapıp hazırlandık. Oyuncularım hem kutlamayı hem de profesyonel bir şekilde çalışmayı bildiklerini göstermiş oldu” dedi. Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında deplasmanda Eyüpspor ile karşılaşan Göztepe, sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Müsabakanın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, “İyi oynadığımızı düşünüyorum. 11’e 11 olan bölümde üstün taraf bizdik. Kırmızı karttan sonra Eyüp için işler zorlaştı. Çok mutluyum çünkü oyuncularım çok ciddi bir şekilde antrenman yaptılar maçtan önce. Maçta da ciddi oynayıp galip geldiler. Aslında uzun kutlamalar yaptık arkasından kısa bir antrenman yapıp hazırlandık. Oyuncularım hem kutlamayı hem de profesyonel bir şekilde çalışmayı bildiklerini göstermiş oldu. Aynı zamanda Eyüpspor’u tebrik ediyorum. Onlar da Süper Lig’e çıkmayı hak ettiler. Gerçekten çok iyi bir takım. Çok iyi bir şekilde hocaya sahipler. Onlara da Süper Lig’de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Bulgaristan’da Göztepe’nin şampiyonluk sonrası daha da popüler hale geleceğini belirten Bulgar çalıştırıcı, “Bence kesinlikle artacak. Çünkü futbolseverler benimle beraber Göztepe’yi yakından takip ediyorlar. Hem taraftarımızı hem stadımızı biliyorlar. Şu anda orada da çok fazla Göztepe taraftarı var diyebiliriz” dedi.