GENEL - 29 Ekim 2017 Pazar 15:27

Hatay’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

A
A
A
Hatay’da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü İskenderun’da coşkuyla kutlanırken, bayraklarla süslenmiş askeri araçların geçişi sırasında vatandaşlardan büyük alkış aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü İskenderun’da coşkuyla kutlanırken, bayraklarla süslenmiş askeri araçların geçişi sırasında vatandaşlardan büyük alkış aldı.


İskenderun Kaymakamlığında tebrikatların kabul edilmesiyle başlayan tören, Atatürk Bulvarı üzerinde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral T. Erkan Olgay ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil halkın ve törene katılanların bayramlarını kutladı.


Törende konuşan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk birlik ve beraberliğin önemine değindi. Kaymakam Soytürk, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinden kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan Cumhuriyetimiz, azmin, kararlığın, fedakarlığın, birlik beraberlik ve egemenliğin sembolü olmuştur. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan yüce devletimiz ve aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır” dedi.


Kaymakam Soytürk’ün konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okunurken, ilkokul öğrencilerinin Kafkas oyunları, halk oyunları gösterileriyle tören devam etti.


Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, okullar, kurumlar ve askeri geçit töreniyle kutlamalar sona erdi.


Bayraklar ile süslenmiş askeri konvoyların ve öğrencilerin geçitleri sırasında törene katılan vatandaşlar da ellerinde Türk bayrakları ve alkışlarıyla destek vererek Cumhuriyet Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşadılar.


Geçit töreninde Engelsiz İskenderun Derneği down sendromlu çocukların geçişi sırasında ise duygu dolu anlar yaşandı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in down sendromlu çocukların geçişi sırasında bir hayli duygulandığı gözlendi.


Törene İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral T. Erkan Olgay, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, kamu kurum ve askeri erkanın yanı sıra, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir