POLİTİKA - 04 Kasım 2012 Pazar 20:07

MHP 10. OLAОAN BÜYÜK KURULTAYI`NDA LİSTE KRİZİ

A
A
A
MHP 10. OLAОAN BÜYÜK KURULTAYI`NDA LİSTE KRİZİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Olağan Büyük Kurultayı`nda Koray Aydın`ın Merkez Yönetim Kurulu listesine isimlerinin kendilerinden habersiz olarak yazıldığını iddia eden partililer, Divan Kurulu Başkanlığı`na başvurarak isimlerinin listeden çıkartılmasını istedi.
MHP 10. Olağan Büyük Kurultayı`nda genel başkanın seçilmesinin ardından, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Divan Başkanlığının, genel başkan adaylarının listelerini okumasının ardından bazı partililer listelere itiraz etti. Aralarında Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri`nin de bulunduğu bazı partililer, Koray Aydın`ın açıkladığı listede yer alan isimlerinin kendilerinden habersiz olarak yazıldığını belirterek, Divan Başkanlığı`na, isimlerinin listeden çıkartılması istemiyle dilekçe verdi.
Divan Başkanı, delegelere seslenerek, isimlerinin listeden çıkarma yetkilerinin bulunmadığını ve isminin çıkartılmasını isteyen partililerin isimlerinin dikkate alınmamasını istedi.
Öte yandan, Genel Başkanlığa tekrar seçilen Devlet Bahçeli`nin Merkez Yönetim Kurulu listesinde yer alan bazı isimler dikkat çekti. Ergenekon davasından tutuklu bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal`ın oğlu Erkan Bülent Haberal`ın da Merkez Yönetim Kurulu listesinde ismi yer aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
Kırklareli Şehir trafiğini rahatlatacak karar: Zorunlu tır parkı uygulaması başladı Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde Altın Çağ Projesi muhtevasında ilçe genelinde trafik düzenini sağlamak, güvenliği artırmak ve şehir merkezini korumak amacıyla zorunlu tır parkı uygulamasını bugün itibarıyla hayata geçirdi. Kararın uygulanmaya başlamasıyla ağır tonajlı araçların şehir merkezinde gelişi güzel park etmesinin önüne geçilecek. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 1 Ocak 2026 tarihi itibarıyla haritada belirtilen güzergahlar ile alanlar dışında tır, kamyon ve benzeri ağır tonajlı araçların ilçe merkezine giriş-çıkışlarının ve şehir içinde park yapmasının 7 gün 24 saat esasına göre tamamen yasaklandığı bildirildi. Ağır tonajlı araçların park işlemlerinin yalnızca tır parkı alanında yapılacağı vurgulandı. Açıklamada, alınan kararın trafik güvenliğini artırmak, ilçe merkezindeki düzensiz park yapmayı ortadan kaldırmak, yol ve altyapı yatırımlarını korumak amacıyla uygulamaya konulduğu ifade edildi. Belediye yetkilileri, uygulamanın kimseyi mağdur etmeyi amaçlamadığını ancak Pınarhisar’ın düzeni ve güvenliği için kurallara kesinlikle uyulmasının zorunlu olduğunu özellikle belirtti. Haritada belirtilen alanlar dışında ilçeye giriş-çıkış yapan ya da ilçe içinde park eden ağır tonajlı araçlar hakkında, ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı da duyuruldu. Pınarhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada açıklamada ayrıca, ilçenin yalnızca bugünüyle değil geleceğiyle de planlandığı vurgulanarak, daha düzenli, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Pınarhisar için kararlılıkla çalışmaya devam edileceği mesajını verdi.