GENEL - 07 Kasım 2018 Çarşamba 11:52

Asimder Başkanı Gülbey, “Ermeni misyonerler Ağrı’da kilise açtılar”

A
A
A
Asimder Başkanı Gülbey, “Ermeni misyonerler Ağrı’da kilise açtılar”

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni Misyonerlerin Ağrı ilinde Ararat Kilisesi isminde bir kilise kurduklarını ve sosyal medya üzerinden Hristiyanlık daveti yaptıklarını iddia etti.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni Misyonerlerin Ağrı ilinde Ararat Kilisesi isminde bir kilise kurduklarını ve sosyal medya üzerinden Hristiyanlık daveti yaptıklarını iddia etti.


Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde Malatya, Van, Muş, Tunceli gibi illerde kiliseler resmi olarak açıldığını ve açık misyonerlik faaliyetleri yaptıklarını belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Yıllar önce bir grup Misyonerin Van’ın sokak ve caddelerinde Farsça İncil dağıtırken Emniyet güçlerince yakalanıp ellerindeki çok sayıdaki Farsça ve Kürtçe İncillere el konuldu. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinden Iğdır’a gelen minibüslerin birinde koli içerisine saklanmış Kürtçe ve Türkçe yazılmış İnciller Iğdır girişinde güvenlik güçlerince geçmiş yıllarda yakalandı. Özellikle Iğdır, Ağrı, Van ve Muş üzerinde ciddi toprak hakkı talep eden Ermenistan devleti ve Ermeni lobisi bu şehirlerde ya terör örgütleri ile yada bazı Misyonerlik faaliyetleri yapan grupları destekleyerek gizli emellerine, sözde Büyük Ermenistan hayalini gerçekleştirmek peşindeler. Bölgede yaşayan insanlarımızda aldığımız duyumlar Ağrı ilinde resmi olarak bulunmayan ama sosyal medya üzerinden Misyonerlik faaliyetleri yapan Ararat isminde kilise olduğu, hatta iletişim için telefon ve E-mail adresi verildiği yönündedir. Ermeniler kendileri için kutsal olan Ağrı dağının etrafındaki şehirlerde planlarını hayata geçirebilecek bazı gruplar aradıkları bugünlerde bu tür yapılanmaların kontrol altına alınması ve yasa dışı faaliyetleri varsa müdahale edilmesi gerekmektedir” dedi.


Bölge gençliği tehlike altında olduğunu ve ailelerin kötü ekonomi koşullarından faydalanarak insanları aklını çelen Misyoner gruplarının bulunduğunu söyleyen Gülbey, “Ağrı ilinin hem terör örgüt PKK hem de Ermeni lobisine hizmet eden Misyoner gruplar için çok stratejik önemi vardır. PKK’nın geçiş noktası olarak kullandığı Tendürek dağları ve İran sınırı bu şehrimizde, Ermeni lobisinin sözde Büyük Ermenistan hayallerinin ana temelini oluşturan onlar için kutsal Ağrı Dağı bu şehrimizde bulunmaktadır. Ağrı Valimiz ve Güvenlik güçlerimiz, ASİMDER Genel Merkezi olarak aldığımız bu duyumların doğrulunu araştırmalı ve yasa dışı bir durum varsa gereğini yapmalıdır” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.