YEREL HABERLER - 06 Şubat 2015 Cuma 11:38

Iğdır Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi

A
A
A
Iğdır Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi

Iğdır Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan görüşmelerin ardından ‘Toplu İş Sözleşme’ imzalandı.
Iğdır Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yaklaşık bir aydır süren görüşmelerin ardından Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Eş başkanlık makamında yapılan imza törenine Iğdır Belediyesi eş başkanları Murat Yikit ve Şaziye Önder, Belediye İş Sendikası Kars-Iğdır-Ardahan Şube Başkanı Himmet Bozan ve beraberindeki heyet katıldı. İmza töreninde konuşan Belediye İş Sendikası Kars-Iğdır-Ardahan Şube Başkanı Himmet Bozan, eş başkanların emekten ve emekçiden yana olduğuna vurgu yaparak, Iğdır Belediyesi ile sendikaları arasında yapmış oldukları toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaştıklarını söyledi.
Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit ise, içinde bulundukları hareketin emek ve emekçiden yana olduğuna vurgu yaparak, “Belediyemiz ve sendikamız arasında yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesi hayırlı ve uğurlu olsun. Bizler ilkesel olarak emek ve emekçiden yana olan bir hareketin mensuplarıyız. Bu anlamda hiçbir zaman klasik bir işveren ve patron ilişkisi ile işçiler ve sendikalar üzerinde zor kullanma çabası içerisinde olmadık. Bu sözleşme ile bünyemizde çalışan işçilerimize sözleşmede zam olarak her ne kadar yüzde 10 görünüyorsa bile diğer artışlarla birlikte yıllık yüzde 15 zam yaptık” dedi.
Yikit, son olarak işçilerin bazı özel günlerde ücretli izinli sayılacağını belirterek, “Bununla birlikte birçok anlamda sosyal haklarda iyileştirmeye gittik. Özelikle tek tek belirtmeme gerek yoktur. Örneğin toplu iş sözleşmelerinde yer almayan ama bizlerin ilkesel olarak kabul etmiş olduğu Kadınlar Günü, İşçi Bayramı, Dünya Engelliler Günü, nevruz gibi özel günlerde işçilerimiz ücretli izinli sayılacaktır” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından atılan imzalarla tören son buldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30