YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 09:36

TOSYA OSB`DE 29 ARSANIN TAHSİSİ GERÇEKLEŞTİ

A
A
A
TOSYA OSB`DE 29 ARSANIN TAHSİSİ GERÇEKLEŞTİ

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde devam eden Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurma çalışmaları kapsamında, 29 arsanın tahsisi gerçekleşti.
Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın göreve geldiği günden buyana üzerinde hassasiyetle durduğu ve talimatlarıyla hızlanan çalışmalar sayesinde geçtiğimiz günlerde ilk arsa tahsisi rekor bir fiyatla gerçekleşen, ilçeye 7 kilometre mesafede bulunan 63 hektarlık arazi üzerine toplam 46 parselden oluşan, Tosya Organize Sanayi Bölgesi’nde, iş adamlarına fabrika kurmaları için 29 arsanın tahsisi gerçekleşti. Tosya Organize Sanayi Bölgesi’nin, Tosya tarihinin en büyük projesi olduğunu belirten Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, “Valimiz Erdoğan Bektaş’ın yakın ilgisi ve tecrübeleriyle kısa süre içerisinde büyük mesafe alınan Tosya Organize Sanayi Bölgesi, tamamlanıp faaliyete geçtiğinde, ilçemiz bir sanayi bölgesi haline gelecek. Amacımız, Tosya’mıza yatırım yapılmasıdır. Önemli olan ilçemize yatırım yapacak olan yatırımcılarımıza kolaylık sağlamaktır. Bizler devletin temsilcileri olarak yatırımcıların yanındayız. Tosya’mıza bir çok alanda büyük katkılar sağlayacak olan ve binlerce kişinin direkt veya dolaylı olarak istifade edeceği Tosya OSB, Tosya’nın kalkınması ve gelişmesi için gereken projelerin en büyüğü ve en önemlisidir. Bu kapsamda, Tosya Kaymakamlığı tarafından Tosya Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı hizmetleri için hazırlanan projemiz, KUZKA tarafından kabul edildi. 360 bin lirası KUZKA tarafından karşılanacak olan projeyle, Tosya OSB’nin elektrik altyapı hizmetlerini kısa süre içerisinde tamamlamayı planlıyoruz” dedi.
Tosya Organize Sanayi Bölgesi’nde 29 iş adamına arsa tahsisinin gerçekleştirildiğini ifade eden Türköz, “Tahsisi gerçekleşen arsalarda iş adamlarımız inşallah bir yıl içerisinde fabrikalarını kurarak faaliyete geçirecekler. Faaliyet geçecek olan fabrikalar sayesinde ilçemiz, ekonomik ve sosyal olarak daha modern ve gelişmiş bir ilçe olarak bir cazibe merkezi haline gelecek. İlçemizi için hayati önem taşıyan, Tosya Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmalarında bizlere, bilgi birikimleriyle büyük destek olan başta, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder, yatırım yapacak olan iş adamlarımıza da bol kazançlar temenni ederim” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir