GENEL - 28 Şubat 2013 Perşembe 14:07

ADANA`DA DOLU FELAKETİ

A
A
A
ADANA`DA DOLU FELAKETİ

Adana`nın Kozan ile İmamoğlu ilçelerinde aniden bastıran sağanak ve dolu yağışı ekili alanlara zarar neden oldu.
Alınan bilgiye göre, İmamoğlu`nun bazı köyleri ile Kozan`ın Aslanlı, Hacıahmetli, Çukurören, Işıklı, Tufanlı ve Böğrüdelik köylerine sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış sonrası yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı ekili alanlar ile narenciye bahçelerinde etkili oldu.
Kuvvetli yağış nedeniyle buğday ekili alanlar ile narenciye ile marul, ıspanak ve lahana gibi ekili alanlarda kısmen zarar gördü.
Çiftçilikle uğraşan 65 yaşındaki Şükrü Öztürk ``Sabah saat 08.30 sıralarında önce yağmur şeklinde başladı. Yağmur daha sonra doluya çevirdi. İnsanlar hep birbirini aradı zarar var mı ? yok mu diye. Bahçe içerileri bembeyaz oldu aynı kar yağmış gibi oldu`` dedi.
Ekili ve dikili alanlar ile toplanmayan portakallara zarar verdiğini belirten Öztürk, ``Ben 65 yaşındayım kendimi bildim bileli bu mevsimde daha böyle bir dolu yağışını görmedim. Benden yaşca büyük olanlara sordum onlarda böyle bir dolu yağışının olmadığını söylediler. Son yüzyılda bu bölgede böyle bir dolu yağışı olmamıştır`` diye konuştu.
Marul üreticisi bir çiftçi ise "Ekili alanlarda büyük zararlar var. Bizim marulumuz var hepsi delik delik oldu. Ele alınacak bir ürünümüz kalmadı`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir