POLİTİKA - 30 Nisan 2024 Salı 14:18

Başkan Başdeğirmen: "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı"

A
A
A
Başkan Başdeğirmen: "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı"

Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) Başkan Süleyman Çağrı Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, her düşünce ve fikre açık olduklarını belirterek, "Bugün Isparta’mız, ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı" dedi.


Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) Başkan Süleyman Çağrı Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Isparta Belediyesinde bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren ve teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar dernekle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını, iş birlikleri yaptıklarını aktardı. Başkan Başdeğirmen, "Tabii ki Isparta’da genç olarak sizlerin bu işlerin içerisinde olması bizim ufkumuzu daha çok açıyor, daha farklı projeler ortaya çıkıyor. Bugüne kadar sizlerin projelerinden istifade ettik. Bundan sonra da inşallah aynı düşünce ve aynı amaçla Isparta’mıza hizmet edecek güzellikleri hep beraber paylaşmak istiyoruz. Bizlere vermiş olduğunuz düşünceler, fikirler çok değerli" şeklinde konuştu.


Her düşünce ve fikre açık olduklarını aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı. Daha önceleri Isparta’ya özel turlar yapılmazken, şimdi komşu illerimizden günübirlik veya 2 günlük özel turlar yapılmaya başlandı. Andık Deresi, Kirazlıdere, Gölcük, Eğirdir olsun o değerleri gayet güzel bir şekilde sunabiliyoruz. Şehrimize dışarıdan misafir alabiliyoruz. Bunlar da sizin gibi genç arkadaşlarımızın bizlere verdiği fikirlerdi. Hepimiz Isparta için bazı şeyler yapmaya çalışıyoruz. O yüzden sizlerin fikirlerinizi önemsediğimizi de belirtmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda da el birliği, güç birliği yaparak şehrimize hizmet edelim" görüşlerinde bulundu.



Başkan Başdeğirmen: "Bugün Isparta’mız ülkemizde söz sahibi olan bir şehir haline gelmeye başladı"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Özakalın, 2.OSB’nin genişletilme talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletti Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Genel Kurulu’na katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Erzurum 2. OSB’nin 3. Etap alanının genişletilmesiyle ilgili talebi, Genel Kurulun ilk günü düzenlenen plaket törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. Plaket töreninin ardından TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a törene katılan Bakanlar eşlik etti. Başkan Özakalın burada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Erzurum’a yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin büyük ilgi gösterdiği 2. OSB alanının genişletilmesiyle ilgili talebi arz etti. 2.OSB 3. Etap alanda 270’in üzerinde yatırımcının arsa tahsis talebinde bulunduğunu belirten Özakalın, buna karşılık alanın genişletilmesiyle ilgili girişimlerden şimdiye kadar somut bir netice alınamadığını da dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Başkan Özakalın’a, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve ilgili Bakanlıkla koordineli bir şekilde çalışılıp konunun hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağını söyledi. Görüşmeyle ilgili bilgi veren Başkan Özakalın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talebimizle yakından ilgilenmesi ve meselenin çözümü için talimat vermesinden şehrimiz ve yatırımcılarımız adına büyük memnuniyet duyduk. Şehrimize ve yatırımcılarımıza hayırlı olsun” dedi.
Kayseri Başkan Gülsoy: “ 19 Mayıs kurtuluş mücadelemizin başlangıcıdır” Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 19 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesi olduğunu hatırlatan Başkan Gülsoy, “19 Mayıs 1919 kurtuluş mücadelemizin başlangıcı, Türk Milleti’nin azmi, uyanışı, dirilişi ve küllerinden yeniden doğuşunun başladığı gündür” dedi. Başkan Gülsoy, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Türk milletinin kudret ve kuvvetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 105. yıldönümünün haklı gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs, Türk milletinin hiçbir koşulda bağımsızlıktan ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği gündür. 19 Mayıs, işgale uğramış milletlerin simgesidir. 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdesidir. Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutlanan bu tarihi günde; geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerin, her anlamda ve düzeyde kendilerini çağın gerekleri doğrultusunda yetiştireceklerine, Büyük Önder Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği umudumuz olan gençlerimizin; bağımsızlığa, Cumhuriyet’e, Atatürk ilkelerine ve 19 Mayıs’ın ruhuna sahip çıkacağına inancım tamdır. 19 Mayıs ruhunu içinde taşıyan gençlerimiz geleceğe güvenle baksın diye her zaman yanlarındayız. Gençlerimiz, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük teminatıdır. Emanetlerine sahip çıkan gençlerimiz, dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına fikirleri, çalışkanlıkları ve vatan sevgileri ile geçit vermeyecektir. Kendi tarihini, kültürünü bilen, milli benliğine sahip çıkan ve değerlerini yeni nesillere aktarabilen milletler, ilelebet yaşarlar. Bizler de devlet, millet ve iş dünyası olarak gençliğimize sahip çıkmalı, gençlerimize çıktıkları yolda yol göstermeli, onlara fırsat vermeliyiz. Çok daha müreffeh bir ülke olmanın en temel yolu budur. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs 1919’un 105.yıldönümünde; milletimizin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; vatanımızı muhteşem bir mücadele sonucunda istilacılardan kurtararak bizlere emanet eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu uğurda can veren aziz şehitlerimize rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi de minnet, saygı ve rahmetle anıyorum."
Kırşehir Zootekni Kongresi’ne Kırşehir AEÜ ev sahipliği yaptı KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi; Zootekni Öğrenci Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. Ziraat Fakültesi, Ahi Zootekni Derneği, Zootekni Federasyonu ve Üniversite Zirai Etkinlikler Topluluğu tarafından organize edilen 17. Ulusal Zootekni Öğrenci Kongresi gerçekleşti. Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye; Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Zootekni Federasyon Başkanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş, Kırşehir Tarım İl Tarım Müdürü Mustafa İlmeç, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Ahi Zootekni Derneği Başkanı Doç. Dr. Gökhan Filik, Zootekni Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Mert Ulu, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şahin, bilim insanları, kamu kurum ve özel sektör yetkilileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Kongre Başkanı Abdullah Selim Öner’in bilgilendirme konuşmasının ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş; Zootekni alanı içinde olan deri işleme sanatının ahiliğin içinde bulunan mesleklerden biri olduğunu anlattı. Güneş; Ahi Evran-ı Veli’nin en önemli şiarının mesleki ve ahlaki açıdan kaliteli esnaflar yetiştirmek ve usta çırak ilişkisi ile tecrübeli ve ahlaki değerleri gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirtti. Açılış konuşmalarının ardından ilk çağrılı oturum ile kongrenin diğer oturumlarına geçildi.