GENEL - 20 Temmuz 2018 Cuma 17:25

Isparta Belediyesi’nin işleteceği Gül Köşkü törenle hizmete açıldı

A
A
A
Isparta Belediyesi’nin işleteceği Gül Köşkü törenle hizmete açıldı

Isparta Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları tamamlandıktan sonra Türk yemek kültürü ve mimarisini yansıtan Gökçay Mesirelik Alanı’ndaki Gül Köşkü hizmete açıldı.

Isparta Belediyesi tarafından düzenleme çalışmaları tamamlandıktan sonra Türk yemek kültürü ve mimarisini yansıtan Gökçay Mesirelik Alanı’ndaki Gül Köşkü hizmete açıldı.


Isparta Belediyesi tarafından işletilecek olan ve bünyesinde 88 farklı yöresel ve kültürel yemek çeşidi bulunan Gül Köşkü’nün açılışı için düzenlenen törene, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı.



Özel: “Türkiye artık, ‘Benim siyasi görüşüm şu’ , ‘Senin siyasi görüşün şu’ gibi kavgalar istemiyor, biz bu mesajı aldık”


AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, insanların artık siyasette kavgalara karşı olduğunu belirterek, artık bu durumun benimsenmesi gerektiğini dile getirdi.


Siyasilerin, kavgadan çok vatandaşa hizmet için çalışması gerektiğinin en önemli örneğini Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın, kendisini ziyaretinde gösterdiğini belirten Milletvekili Recep Özel, “Türkiye artık, ‘Benim siyasi görüşüm şu’ , ‘Senin siyasi görüşün şu’ gibi kavgalar istemiyor. Vatandaşa en iyi en hizmeti kim götürecekse, seçim geldiğinde ‘Sandıkta oyumu atarım ama siyaseti orada noktalarım. Bana hizmet edin, kardeşane bunları götürün diyor’ diyor. Biz, bu mesajı almış bulunmaktayız. Belediye Başkanımız da bu mesajı almış ve beni Ankara’da ziyarette bulundu. Vatandaşın sözüne uyduğumuz vaziyette önümüzdeki süreci götürelim istiyoruz. İnşallah, Isparta’yı daha yaşanabilir ve daha güzel hizmetlerin ve işlerin yapıldığı bir coğrafya haline getirelim” dedi.



Günaydın: “Bu, büyük işler, hizmetler ve projeler olacağına delalettir”


Kendisinin lokantacı veya benzer bir işletme tecrübesinin bulunmadığını, ancak belediyenin, halka her konuda en iyi hizmeti vermekle yükümlü olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bugün, burada milletvekilimizin biraz evvel söylediği, söylevden de çok memnun oldum. Çünkü, hizmet dünyası demek, barış dünyası ve beraber olma olayıdır. Sanırım Isparta’mız her yönüyle geliştiği gibi siyaseti de gelişiyor. Mesela, 10 yıl önce bunu yapamıyorduk ama şimdi oluyor. Milletvekilimizi ben de Ankara’da eşimle birlikte ziyaret ettim. Böylelikle siyasi temsilciler arasında yakınen bir temas ve hizmet aşkı doğdu. Bu da, önümüzdeki yıllarda daha büyük işler, hizmetler ve projeler olacağına delalettir. Şu anda Isparta Belediyesi, hiç kimsenin görmediği ve bilmediği, Isparta özelliği taşıyan büyük tasarım ve projeler yapacak. Yakın tarihte hepsinin temelini atacağız. Seçime yarım saat da kalsa bunların temelini atacağım ve dediğim gibi bizim çalışmaktan artacak vaktimiz yok” diye konuştu.



“Kaliteye öncülük etmek için burayı açtık”


Isparta’da daha önce özel bir şirket tarafından işletilen Gül Köşkü alanının, sevdiği bir kişi tarafından işletildiğini ancak, bir süre sonra işlerin yolunda gitmemesi dolayısıyla kapandığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Aslında biz, belediye olarak bir lokanta ve bir Atatürk Parkı’nı işletme meraklısı değiliz. Isparta’mızda maalesef ve maalesef, kiraya verdiğimiz her yer, tarihi bir yapı olmasına rağmen işletmeciler her tarafını delik deşik ediyorlar ve zarar veriyorlar. İkincisi, bu binaya mahsus veya Isparta hizmetinde en yüksek seviyede, kaliteli ve uygun fiyatlı bir yer olması lazım. Ben bu duruma öncülük etmek ve güzel bir şey olmamasına rağmen yüksek fiyatlı hizmeti Isparta’da kaldırmak istedim. Çünkü, işletmelerde hizmet kültürü Isparta’da zayıf. Bu konuda eğitimli - kültürlü kişiler bu işi yapamıyor, yapmıyor. Öyleyse, belediye başkanı olarak Isparta’da ne eksik varsa düzeltelim dedik. Ben lokantacı değilim, bir Atatürk Parkı’nı işletmiş bir insan da değilim. Şahsen de yaptığım bir iş değil bu. Ama en iyisini yapma yöntemleri var, uyguluyoruz” şeklinde konuştu.



“Isparta’da herkesin rahatça yemek yiyebileceği bir yer olsaydı, bana gerek yoktu”


“Burada 88 çeşit yemek var ve hepsi demo ve araştırmalar sonucunda 1 senelik çalışma sonunda ortaya çıkarıldı” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Günaydın, “Burada yaklaşık 2 bin metrekarelik bir mutfak var, zaten işletmenin alanı o kadar ama mutfağı da birebir aynı ölçülerde. Her şeyi de birebir eksiksiz, damak zevki ve Türk Milletinin seveceği, dünya çapında bir menüler oluşturması yaptık. Bunu fakülte de, üniversite de yapamıyor ama Isparta Belediyesi yaptı. Bu estetik ebedi olarak Atatürk Parkı’nda olduğu gibi burada da yaşayacaktır. Eğer şehrimizde bu eksiklikler olmasaydı, burası rahatça işletilebilseydi, herkesin rahatça yemek yiyebileceği bir yer olsaydı, bana gerek yoktu. Bundan sonra da bu çalışmaların devamı gelecektir. Bir misafir geldiğinde, insanlar belediyenin yaptığı yerlerde yemek yiyeceklerdir. Burası menü, hizmet, lezzet ve kibarlık bakımından, efendilik ve Türk Milletine has geliştirilmiş olması bakımından, Türkiye’de tek olması bakımından çalışmalar devam etti. Fikrimiz buydu, her şeyi tamamladık. 88 çeşit yemek olan bir yer var mı? 10-15 çeşit oluyor. Burada 18 çeşit sadece tatlı var” ifadelerini kullandı.



“Isparta’mıza, bölgemize ve Türkiye’mize hayırlı ve uğurlu olsun”


Belediyenin işlettiği Atatürk Parkı’na çevre illerden özellikle Antalyalıların geldiğinde memnun ayrıldıklarına vurgu yapan Başkan Günaydın, “İşte, burası da Atatürk Parkı gibi olacak. Türkiye’ye örnek bir yer olacak. En iyi yer burası olacak. Isparta’ya gelen turist ve misafirlerin hepsi buraya gelecekler. Çünkü, burası daha güzel, daha estetik bir yer, şırıl şırıl suların aktığı bir yer. Lezzetin zirvesi burası olduğu için herkes buraya gelecek. İnşallah, Isparta’mıza, bölgemize ve Türkiye’mize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.



“İş başa düştü”


Başkan Günaydın, konuşmalarının devamında, belediyenin kiraladığı özel işletmecilerin bu tür yerleri hakkıyla işletemediğini kaydederek, “İş, başa düştü ve belediye olarak burayı artık biz işleteceğiz” ifadelerine yer verdi.


Konuşmaların ardından dualar edildikten sonra protokol üyeleri tarafından Gül Köşkü’nün açılışı gerçekleştirildi.


Açılışın ardından, protokol mensupları ve vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylikdüzü E-5 yan yoldaki feci kazada faciadan dönüldü: Taksi refüje savruldu, diğeri simit tezgahına çarpmadan durabildi Beylikdüzü’nde E-5 yan yol Avcılar istikametinde bekleyen ticari taksi, arkadan başka bir aracın çarpması sonucu refüje savruldu. Kazaya karışan araçlardan biri üst geçidin altındaki simit tezgahına çarpmaya ramak kala durabildi. Kazada 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Olay, sabah saat 06.30 sıralarında Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi Haramidere mevkii E-5 yan yol Avcılar istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, yol kenarında bekleyen Fatih S. kontrolündeki 34 TKH 23 plakalı ticari taksiye, Sezer G. kontrolündeki 34 RB 6959 plakalı araç arkadan çarptı. Ticari taksi çarpmanın etkisiyle savrularak yolun karşısındaki refüje çıktı. Sezer G. kontrolündeki otomobil yan yol üzerindeki üst geçidin altında bulunan simit tezgahına çarpmaya ramak kala durabildi. Yaşanan kazada her iki sürücüde hafif yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücüler sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Beylikdüzü E-5 yan yol üzerinde yoğun trafik oluştu. Polisin kontrolüyle trafik akışı sağlanırken kazaya karışan araçlar çekici ile kaldırıldı. Yaşanan kazaya şahit olan bölgedeki esnaflardan biri olayla ilgili olarak, “ Burada devamlı kaza oluyor. Bir değil iki değil. Yol kaygan zemin kaygan. Artı olarak durağın girişine bakın hiçbir önlem yok. Burası yokuş aşağı, araçlar kayıyor. Haberlere bakarsanız birçok kaza yaşandı burada ama Allah’tan kimseye bir şey olmadı. Aniden bir gürültü oldu. Arkama bile bakmadan kaçtım. Taksi duruyordu burada. Arkadan çarptılar” dedi
Mersin Mersin’de açık alanda kayısı hasadı başladı Mersin’in Mut ilçesinde sofralık kayısı hasadı başlarken, bu yıl 150 bin ton kayısı rekoltesi ve 80 bin ton ihracat bekleniyor. Türkiye’de sofralık kayısı üretiminin yüzde 90 ile 95’inin üretildiği, coğrafi işaretli sofralık Mut kayısısının açık alanda hasadı başladı. Mikro klima özelliğine sahip, dünya üzerinde tartışılmaz rengiyle, kokusuyla, görüntüsüyle rakip tanımayan Mut sofralık turfanda kayısısı Rusya, Orta Doğu, Hindistan ve Avrupa’ya ihraç ediliyor. 712 bin dekar tarım arazisi olan Mut ilçesinde, 77 bin 800 dekar alanda üretim yapılan kayısıda bu yıl rekoltenin 150 bin ton ve ihracatın ise 80 bin ton olacağı tahmin ediliyor. Kilosu 80 ile 120 liradan alıcı bulan kayısının fiyatlarından memnun olan üreticiler, eriğin altın yılını yaşadığını, kayısıdan da umutlu olduklarını söylediler. Kayısı hasadı dolaysıyla İlçe Kaymakamı İhsan Ayrancı, beraberinde Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Zeki Cüce ile birlikte hasat toplanan kayısı bahçelerini yerinde inceledi. Kaymakam Ayrancı, işçilerle birlikte kayısı topladı, kayısı toplamın zevkli olduğunu söyledi. Ayrancı, Mut’ta bu hafta itibarıyla kayısı hasadının başladığı bilgisini vererek, "Biz de bugün hasat yapan emekçi kardeşlerimizle, arazi sahiplerimizle beraber bahçeleri geziyoruz. Kayısı, ilçemizde gerçekten çok stratejik bir ürün. İlçemizdeki çiftçilerimizin elde ettiği tarımsal gelirde de önemli bir paya sahip. 150 bin ton civarında bir rekolte beklentimiz var bu sene. İnşallah bereketli bir sezon olur. Çiftçimizin iyi gelir ettiği bir sezon olur. Ben bütün ilçemize, bütün çiftçilerimize hayırlı bereketli bir hasat dönemi diliyorum" dedi. Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz ise, "Mut ilçemizde 77 bin 800 dekar alanda kayısı üretimi yapmaktayız. Ürettiğimiz kayısıların hemen hemen yüzde 90-95’i sofralıktır. Türkiye’de Mut tekdir. İlçemizin bulunduğu coğrafi konumundan dolayı erkenci kayısı, Mut’ta başlamaktadır. Mut ilçemizde kayısı nisan sonu başlar haziran sonu sona erer" diye konuştu. Kayısı hasadına başlayan üreticilerden Selami Bulut, yaklaşık 10 yıldır kayısı üreticiliği yaptığını dile getirerek, "Ortalama 250 dönüm kayısı bahçem var. Tabi farklı çeşitlerimiz var. Erkenci kayısılarımız matador, kolarodo, medisin. Şu an itibarıyla 80 ile 120 lira arasında gitmekte. Tabi bu da bizim için mutluluk verici. İnşallah bu şekilde devam eder. Bütün çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyorum. 300 tonun üzerinde bu bahçede meyvemiz oluyor. Tabi giderek de üretimimiz artıyor" ifadelerini kullandı.
Amasya Amasya’nın tescilli tatlısı ‘Unutma beni’ Amasya’nın coğrafi işaretle tescil edilen lezzetlerinden ‘unutma beni tatlısı’ meslek lisesi öğrencisi kızların elinde yeniden hayat buldu. Yapımında kullanılan malzemelerin çok ekonomik olduğu bu tatlı, damaklarda unutulmayacak izler bırakıyor. Coğrafi işaretle tescillendi Amasya Valiliği ve Ziyaret Belediyesi’nin girişimiyle coğrafi işaret alan ‘unutma beni tatlısı’ İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğretmen ile öğrencilerin elinde yeniden şekillendi. Tatlının yapımın köy ekmeği, üzüm pekmezi ve ceviz kullanıldığını belirten Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Bilsen Bodur, “Tatlımızın tadı çok güzel. Yiyen kişi tadını bir daha tadını unutmuyor” dedi. Tatlıyı çocukluk döneminde annesinin de yaptığını hatırlatan Bodur, “Köylerde yapılıyordu. Şehir merkezlerinde çok yapılmıyordu. Şimdi biz bu tatlımızı öğrencilerimize de öğreterek sofraları tatlandırmasını sağlayacağız” diye konuştu. “Ekonomik, besleyici ve kültürel değeri olan bir tatlı” Tescilli tatlı türüyle yarışmalara da katılmaya başladıklarına değinen İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zübeyde Komaç da “Gayet ekonomik, besleyici ve kültürel değeri olan bir tatlıyı yapıp sunmak bizim için gurur verici oldu” şeklinde konuştu. Öğrencilerden Seda Koçak ise “Unutma beni tatlısını unutturmayacağız. Bu lezzeti herkese tattıracağız” ifadelerini kullandı.