EKONOMİ - 18 Ocak 2012 Çarşamba 10:40

SALATALIK REKOR KIRIYOR

A
A
A
SALATALIK REKOR KIRIYOR

Domates ve limon fiyatlarının dibe vurmasına karşın bu yıl fiyatı 2,5 TL’nin altına düşmeyen salatalık, üreticisinin yüzünü güldürmeye davam ediyor. Sebze hallerinde en yüksek fiyata sahip salatalık adeta saltanat yaşıyor.
Mersin’in Erdemli ilçesinde domates yerine salatalık diken üreticiler ve komisyoncular, salatalık fiyatlarının bu yıl yüz güldürdüğünü belirtti.
Erdemli merkezde 1,5 dönüm serasında salatalık üretimi yapan Zeki Güler, bu yıl domates yerine kışlık salatalık yetiştirmeyi tercih ettiğini belirterek, "Bulunduğumuz yerde üreticiler maalesef limon, seralarda ise çoğunlukla domates üretiyor. Dolayısıyla alternatif ürünler tercih edilmiyor. Bundan yola çıkarak kışın da salatalığın pek fazla yetiştirilmeyeceğini düşünerek bu yıl seramda salatalık yetiştirdim. Karşılığını da çok şükür gördüm" dedi.
Kendisinin yetiştirdiği salatalığın kışlık olduğunu ve tek tek ürün verdiğini bu sebeple üreticiler tarafından çokta fazla ilgi görmediğini ifade eden Güler, "Kışın salatalık yetiştirmek sabır işi. Uzun süredir salatalık çok iyi fiyatlarla gidiyor. 2,5 liranın altına düşmedi. Masrafımı alacağım için mutluyum" diye konuştu.
Erdemli Meyve Sebze Halinde Komisyonculuk yapan Metin Özdemir ise yöre ekonomisinin dayanağı limon ve domatesin para etmediği bir dönemde alternatif ürüne yönelen çiftçilerin kazançlı çıktığını söyledi. Özdemir, "Salatalıkta iç piyasaya yetecek kadar bir üretim şuan için yok. Talebi karşılamakta güçlük çekiyoruz. Salatalık 5 yılın en iyi fiyatını gördü. Salatalıkla birlikte kabak, patlıcan ve biber gibi ürünlerde iyi fiyatla gidiyor. Buradan çiftçilerin alternatife yönelmesi gerektiği gibi bir sonuç
ortaya çıkıyor. Çiftçilerimize alternatif ürünleri öneriyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.