ASAYİŞ - 23 Nisan 2024 Salı 11:06

23 Nisan’da yürek burkan görüntü

A
A
A
23 Nisan’da yürek burkan görüntü

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanırken, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde poşete koydukları uçucu maddeyi kullanan 3 çocuğun görüntüsü yürek burktu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bazı çocuklar dans edip eğlenirken bazı çocuklar ise bayramı buruk geçirdi. İstanbul’un göbeği Taksim ve İstiklal Caddesi’nde 3 çocuk, kıyafetlerinin içine sakladıkları poşetteki uçucu maddeyi kullanırken görüntülendi. Çocuklardan birinin yalın ayak gezdiği görülürken, çocukların zaman zaman nostaljik tramvaya bindikleri de kameraya yansıdı.



23 Nisan’da yürek burkan görüntü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.