SPOR - 29 Nisan 2024 Pazartesi 18:02

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Kuveyt ile İzmir’de hazırlık kampı yapacak

A
A
A
A Milli Erkek Hentbol Takımı, Kuveyt ile İzmir’de hazırlık kampı yapacak

A Milli Erkek Hentbol Takımı, Kuveyt milli takımı ile birlikte 6-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında İzmir’de ikili hazırlık kampı yapacak.


A Milli Erkek Hentbol Takımı, Kuveyt milli takımı ile birlikte 6 - 12 Mayıs 2024 tarihleri arasında İzmir’de ikili hazırlık kampı yapacak. Türkiye Atletizm Federasyonu Tesisleri’nde konaklayacak milli takım kafilesinde 18 sporcu yer alacak.


Millilerin kamp kadrosunda şu oyuncular yer alacak:



Kaleci: Taner Günay (Sakarya BBSK), Enis Yatkın (Beşiktaş)


Sol kanat: Samet Kanberoğlu (Sakarya BBSK), Enis Harun Hacıoğlu (Beşiktaş)


Sol oyun kurucu: Doruk Pehlivan (Almanya / HC Elbflorenz), Halil İbrahim Öztürk (Beykoz Belediyesi), Yakup Yaşar Simsar (Romanya / CSM Foscani), Ali Emre Babacan (Beykoz Belediyesi)


Orta oyun kurucu: Ozan Erdoğan (Spor Toto), Onur Ersin (Sakarya BBSK), Atakan Şirin (Sakarya BBSK)


Sağ oyun kurucu: Ömür Pehlivan (Beykoz Belediyesi), Eyüp Arda Yıldız (Beşiktaş)


Sağ kanat: Şevket Yağmuroğlu (Beşiktaş), Görkem Biçer (Almanya / TV Grosswallstadt)


Pivot: İlkan Keleşoğlu (Sakarya BBSK), Koray Ayar (Almanya / TSV Hannover Burgdorf), Ediz Aktaş (Almanya / HC Elbflorenz)


Teknik kadro: Bora Serter (İdari Menajer) Daniel Gordo Rios (Başantrenör), Yasin Yüzbaşıoğlu (Yardıncı Antrenör), İbrahim Demir (Kaleci Antrenörü), Fuat Yüksel (Fizyoterapist), Muhammet Çağlayan (Masör)


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Alaplı’da uyuz paniği Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde 400 nüfuslu Mollabey köyüne bırakılan sokak köpeklerin bulunması nedeniyle vatandaşlar çocuklarını uyuz köpeklerden hastalık kapma korkusu yaşıyor. Mollabey Köyü köy halkı, yetkili mercilere müracaat etmelerine rağmen bir sonuca ulaşamadıklarını söylediler. 400 nüfuslu Mollabey köyü sakinleri, çocuklarının uyuz hastalığı bulaşması korkusu ile yaşadıklarını ifade ettiler. Sokak köpeklerinin gerekli ilaçlamaları ise İstanbul’dan köyüne gelen iki gönüllü hayvan severin aracılığıyla devam ediyor. Aşılamalara katkı sağlayan Berrin Duman, besledikleri köpeklerin uyuz hastalığına yakalanıp acı çektiğini görünce duygulandı. Yüzlerce köpeğin uyuz hastalığına yakalandığını gören hayvan sever Berrin Duman, Alaplı Kaymakamlığı’nın acilen çare bulmasını istedi. Uyuz köpeklerin hem çevrelerindeki hayvanlara, hem insanlara bu hastalığı bulaştırabileceğini söyleyen Berrin Duman, "Buradaki köpeklerin çok acil tıbbi müdahale ihtiyaçları var, hepsi uyuz olmuş vaziyetteler. Çevredeki birçok köpekler burada terk edilmiş. Halk ve hepsi tehlikeli durumunda şu anda, çünkü uyuz, köpeklerin yüzde 80’ine bulaşmış vaziyette. Ben kendi imkanlarımla ilaç alıp getirdim, fakat hepsine yetmedi. Buradaki yetkili kurumlara sesleniyorum. Lütfen acil tıbbi müdahale lazım bu hayvanlar için, Zonguldak Valiliği’ne sesleniyorum, hem insanların güvenliği hem hayvanların güvenliği için acil tedbir alalım, yoksa uyuz çoğalıp insanlara bulaşacak yoksa buralar karantinaya alınabilir" dedi. "Her yıl buraya sayısız köpek geliyor" Alaplı Mollabey Köyü azası Ertan Civan ise sokak hayvanlarının çokluğundan vatandaşların rahatsızlık duyduğunu belirterek, ilçe halkının çocuklarını okula götürürken tedirginlik yaşadığını söyledi. Cıvan, "Köpeklerle ile ilgili çok büyük sıkıntılarımız var, dışarıdan mama ve yemek getiriyorlar sağ olsunlar fakat köpeklerde şu an hastalık konusu var. Bir diğer konusu ise bunların köpek pislikleri; kapımızın önlerini pisliyorlar. Köyümüz 400 nüfuslu olup 60 işyeri esnafımız var, rahat olarak 200 köpek var, belki daha fazla olabilir diyebiliriz" diye konuştu. Genelde şehir merkezindeki başı boş, hastalıklı köpeklerin köylere terk edildiğini söyleyen Köy azası Recep Yılmazer “Köpeklerden dolayı aileler çocuklarını buraya parka gönderemiyor, yine okulumuzda bulunan parka çocuklar gidemiyor. aşısı olmayan, uyuz olan köpekler buralara bırakılıyor. Sadece çocuklarımız değil biz bile çekiniyoruz yolda yürümeye. Mollabey Köyümüz 25 köye hitap ettiğinden köpekler bu şekilde çoğalmaya başlarsa, burası karantinaya alınabilir" diye belirterek yetkililerden yardım istedi.
Sakarya Hazırladıkları projelerle gönüllere dokundular SUBÜ Ferizli MYO öğrencileri, ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersi çerçevesinde şehrin birçok noktasında sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştirdi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Ferizli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Öğretim Görevlisi Şebnem Noyat tarafından verilen ‘Gönüllülük Çalışmaları’ dersi çerçevesinde birçok sosyal sorumluluk projesine imza attı. Projeler arasında çocuklara yönelik etkinlikler, temizlik çalışmaları, ibadethane ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik faaliyetler, görsel sanat çalışmaları, yaşlılara yardım çalışmaları ile sağlıklı beslenmeye dikkat çeken faaliyetler yer aldı. Ferizli MYO İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Aleyna Kablan ve İşletme Yönetimi Programı öğrencisi Furkan Ak, Sevgi Evi’nde ikamet eden 5’inci sınıf öğrencisine sürpriz doğum günü partisi ve maske boyama etkinliği düzenledi. Bir diğer projede İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencileri Saliha Oğuzay ve Beyza Şaru, Söğütlü Merkez Şükrü Kuran Kursu’nda öğrenim gören 4-6 grubu okul öncesi çocukların sosyalleşmesi ve sanatsal yönlerini geliştirmesi amacıyla boyama etkinliğine imza attı. İki öğrenci ayrıca okul öncesi eğitim veren bir eğitim kurumunda öğrencilerle sağlıklı beslenme üzerine sohbet etti, meyve dağıttı ve sanatsal etkinlik düzenledi. Grafik Tasarımı Programı öğrencileri Saniye Kılıçaslan, Mahmut Metehan Çakmak, Furkan Yıldırım ile İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Hümeyra Dilekçi, Göçmen Evleri Cami’nde temizlik çalışmalarına katkı sağladı. Tekstil Teknolojisi Programı ve Moda Tasarımı Programı öğrencileri Rasha Ahmed Abdulsada ve Asude Kankal, Sakarya Üniversitesi Kampüs Cami ve Adapazarı Ağa Cami’nin kadınlara ayrılan bölümlerine kendi elleriyle diktikleri namaz feracesini bağışladı. Moda Tasarımı Programı öğrencileri Yaren Çaktı ve Meryem Kızmak, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Dilimizin Zenginlikleri Projesi’ kapsamında ilkokul duvarlarına grafiti çalışması gerçekleştirdi. Grafik Tasarımı Programı öğrencileri Aleyna Çolak ve Saaliha Saahani, Erenler ilçesinde yaşayan yaşlı bir çiftin ev işlerine Mahalle Muhtarı Ayşe Uzunoğlu’nun katkılarıyla yardımcı oldu. İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Fatma Nazar, Karasu Sahilpark için hazırladığı temizlik projesini çevredeki halkın desteğiyle tamamladı.
Bilecik Nitelikli ve deneyimli mezun olmanın önemine değindi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Harun Mindivan, "İş arayan değil aranan mezunlar yetiştirmeliyiz’’ diyerek nitelikli ve deneyimli mezunlar vermenin önemine değindi. Prof. Dr. Harun Mindivan, Polonya Czestochowa’da Makine Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi-Teknoloji ve Otomasyon (KTiA) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Przemyslaw Postawa ile öğrencilerin meslek hayatına atılmadan önce bilgi birikimlerini ve tecrübelerini artırmak, karşılıklı laboratuvar imkanlarını kullanmak, uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmaların yapılmasının yanı sıra birlikte kongre, sempozyum ve çalıştay gibi etkinlikler düzenlenmesi hakkında görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme, üniversite öğrencilerine önemli avantajlar sunuyor. Lisans öğrencilerinin staj ve bitirme projelerine, lisansüstü öğrencilerinin ise proje ve tez çalışmalarına yönelik laboratuvar imkânlarının kullanılması üzerine gerçekleşen görüşmede Prof. Dr. Harun Mindivan, “Katma değeri yüksek ürünleri ortaya çıkaracak olan öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye ifade etti. “Nitelikli ve Deneyimli Mezunlar Vermek” Prof. Dr. Harun Mindivan “Bu görüşme ile yapacağımız iş birliği ve geliştireceğimiz projelerle gerek akademik anlamda gerekse akademik bilginin sahaya aktarılması anlamında Bilecik ve ülkemizin kalkınmasının yanında; nitelikli, deneyimli ve güncel konuları takip eden, sektördeki ortama kolaylıkla uyum sağlayan mezunlar vereceğimize inanıyorum” dedi. “İşverenlerin İlk Tercihi Olmak” Prof. Dr. Harun Mindivan “Günümüzde ihracat yapan firmalar, farklı ülkelerdeki insanlarla rahatlıkla iletişim kurabilen kişileri tercih ediyor. İşverenlerin ilk tercihi olabilmek için; rekabetçi iş piyasasında karşılaştığı sorunları çözebilen, cesaretli, risk alan, global bir bakış açısına sahip ve yabancı dili gelişmiş mezunlar yetiştirmeliyiz” dedi.
Ankara Pursaklar’da özel bireyler ‘‘Buğday Tanesi’’ filmini izledi Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ve özel gereksinimli vatandaşlar, Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde gösterime giren “Buğday Tanesi” filmini izledi. AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın engelli bir birey olarak mücadelesini konu alan “Buğday Tanesi” filmi, Engelliler Haftası’nda Pursaklar Yaşam Merkezi Sinema Salonu’nda gösterime girdi. Hayata umutla bağlanıldığında aşılamayacak hiçbir engelin olmadığını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Çetin, ‘‘Engelliler Haftası dolayısıyla AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayat hikâyesini konu alan Buğday Tanesi filmini engelli hemşehrilerimizle buluşturduk. Gerçekten çok duygusal bir filmdi. Hayata sımsıkı tutunulduğunda nasıl başarılı olacağını ve diğer engellilere, çevresine nasıl yardımcı olabileceğini bu film sayesinde görmüş olduk. Herkesin bir engelli adayı olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Film gösterimine katılımlarından ötürü vekilimiz Serkan Bayram’a teşekkür ediyorum’’ dedi. 1 yaşındayken buğday tarlasında çıkan yangın nedeniyle ellerinde ve yüzünde kalıcı yanıklar oluşan İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın uzun süren yoğun bakım ve tedavi süreçlerinin ardından hayata tutunduğu hayat hikâyesinin konu alındığı filmi, Başkan Ertuğrul Çetin ve AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın yanı sıra ilçede ikamet eden özel gereksinimli vatandaşlar ve aileleri izledi.
Mersin Mersin’de 19 Mayıs etkinlikleri başladı Mersin Büyükşehir Belediyesinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla hazırladığı etkinlikler Özgecan Aslan Meydanı’nda başladı. 15-19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, Dj Umut Kılıç’ın performansı ile başladı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda gerçekleşen konser ve farklı aktiviteler için meydana kurulan etkinlik alanı, gençlerin ilgisini çekti. Dj Kılıç’la eğlenceye başlayan gençler, ardından Ritmo Ritim Perküsyon ve Sanat Atölyesi’nin performansının yanı sıra, Anemon Dans Grubu’nun gösterisi ile keyifli dakikalar yaşadı. Gençler, Capoeira Workshop’u ve mini gösteri ile de farklı deneyimler elde etti. Alana kurulan langırt, şişme oyun alanı, spor alanları, 3x3 basketbol etkinlikleri, ayak tenisi, voleybol, badminton ve dart etkinliklerinde vakit geçiren gençler, arkadaşlarıyla günün tadını çıkardı. Ayrıca alanda bulunan VR Mersin ve teleskop gösterimi de katılımcılara ilginç deneyimler yaşattı. Etkinlikler kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da konser verdi. Erkeç: “Bu tür etkinlikler, bizlerin de sahne alabilmesi için önemli” Ritmo Ritim Perküsyon ve Sanat Atölyesi Şefi Murat Salih Gökhan Erkeç, bu tür etkinliklerin, sanatçıların sahne alması için önemli olduğunu belirterek, "Bu etkinliklerin devam etmesini isteriz, çünkü bizim en büyük sıkıntımız sahnelerin az olması. Bazen çalışma alanı bulmakta bile zorluk çekiyoruz" diye konuştu. Etkinliğe katılanlardan Muhammet Efe Topal, alanı beğendiğini ifade ederken, Deniz Ege Küçükaslan da eğlendiklerini kaydetti. Her gün farklı etkinliklerin gerçekleştirildiği Gençlik Haftası programının Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından takip edilebileceği bildirildi.