EKONOMİ - 25 Mayıs 2018 Cuma 12:35

Aras Kargo ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka’ seçildi

A
A
A
Aras Kargo ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka’ seçildi

Aras Kargo, jürinin tüketiciler olduğu A.

Aras Kargo, jürinin tüketiciler olduğu A.L.F.A. Awards’da sektöründe ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka’ ödülünün sahibi oldu.



Dünya markası olma vizyonuyla yatırımlarına devam eden Aras Kargo, müşteri memnuniyeti alanında aldığı ödüllere bir yenisini daha eklediğini duyurdu. Yapılan açıklamada şirket; Marketing Türkiye ve Akademetre iş birliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen A.L.F.A. Awards’da kargo sektöründe ‘Müşteri Deneyimini En İyi Yöneten Marka’ seçildi. Aras Kargo, ödülünü 24 Mayıs’ta gerçekleştirilen törende aldı.



Akademetre tarafından gerçekleştirilen, jürinin tüketiciler olduğu araştırmaya, Türkiye genelinde 12 ilde rastlantısal olarak belirlenen bin 200 kişi katıldı. Araştırmada müşterilerin arzu boyutu ile markayı deneyimle istekleri, iletişim boyutu ile markanın iletişim faaliyetlerinin niteliği ve ilişki boyutu ile markanın tüketici nezdinde bilinirliği gibi müşteride markanın ilk izlenimini oluşturan satış öncesi ilişkiler değerlendirildi.



Değerlendirmenin sonucunda Aras Kargo satış öncesi ilişkileri ile oluşturduğu, güvenilirliği, bilinirliği ve faaliyet nitelikleri kapsamında tüketicilerin kargo sektöründe tercih ettikleri ilk marka olduğu belirtildi. Ayrıca çalışan memnuniyetine verdiği önem, kişiselleştirme uygulamaları ve CRM gibi kriterlerin değerlendirildiği kategorilerde de fark oluşturdu.



Türkiye’nin önde gelen markaları arasından kargo sektöründe birincilik ödülüne layık görülen Aras Kargo’nun Genel Müdürü Hikmet Nuri Bulduk, "Aras Kargo, her gün ortalama 500 bin kapı çaldığı çok büyük bir operasyonu en iyi şekilde yapmaya çalışan 14 bine yaklaşan çalışanıyla dev bir aile. Öncelikle bizi bu ödüle layık gören her gün kapısını çaldığımız yüz binlerce müşterimize, sonra ödülde emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Müşteri memnuniyeti öneminin ilk sırada geldiği bir sektörde faaliyet göstermenin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun farkındayız. Bu başarının ekibimize katacağı motivasyon ile daha iyisini yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Mavi Saat sergisi sanatseverleri bekliyor Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen “Mavi Saat” adlı kişisel resim sergisi, Mihri Müşfik Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Hacettepe Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Aslı Işıksal’a ait kişisel resim sergisinde, kağıt üzerine karışık teknikten oluşan çalışmalar yer alıyor. “Mavi Saat” diğer adıyla alaca karanlık, güneş doğmadan önceki veya battıktan hemen sonraki zamanı ifade eder. Üst atmosferin, alt atmosferi aydınlatması sonucu oluşan bu zaman diliminde, yeryüzü ne tamamen aydınlık, ne de tamamen karanlıktır. Geçmişten günümüze pek çok sanatçıyı etkileyen ve olağandışı olarak tanımlanan bu ortam ışığı, “Mavi Saat” olarak da adlandırılır. Kısaca, gün ve gece arasındaki bu aralık, canlıların kendi dünyasına çekilmeye başladığı zamanı temsil ettiği kadar, habitatın taze bir uyanışa hazırlık yaptığına da işaret eder. “Mavi Saat” başlıklı serginin, yeryüzünün adeta sıfır noktasını çağrıştıran bu aralıktan hareketle kurgulandığını belirten Aslı Işıksal, “Bu zaman dilimi, başlangıcı ve sonu temsil ettiğinden, günün diğer saatlerine nazaran düşünmeyi de derinleştirebileceğimiz bir perspektif sağlar. Özünde Mavi Saat, görünmeyenlerin görünür olduğu bir saattir ve gün içinde karşılaştığımız tüm üretimlerin arkasındaki yoğun emeği temsil eder. Kepenklerin açılışı, ekmeklerin yapılışı, sokakların süpürülüşü, çöplerin toplanışı ya da şalterlerin kaldırılışı gibi pek çok işlerliği başlatır. Görünmez insanların bu çabalarına paralel, sokak hayvanları da aynı telaş ve görünmezlik içindedir. Örneğin sokak köpeklerinin sürüleştiği, yemek/su aradığı, soğuktan ve tehlikeden korunmak için yer aradığı bir saattir, alaca karanlık. Kısaca ihtiyaçların karşılanması için verilen hayati çabanın zamanıdır. Sergide yer alan işlerin tamamı kağıt üzerine karışık tekniktir” ifadeleriyle sergi hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Mavi Saat adlı kişisel resim sergisi, 17 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.