GENEL - 08 Kasım 2018 Perşembe 17:09

Ayşe Çelikbilek: “Sıfır Atık Projesi’nin öncüsü olmaktan gururluyuz”

A
A
A
Ayşe Çelikbilek: “Sıfır Atık Projesi’nin öncüsü olmaktan gururluyuz”

MÜSİAD’lı iş kadınları ve İstanbul’un 39 ilçesinden belediye başkan eşleri, Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı istişare toplantısında buluştu.

MÜSİAD’lı iş kadınları ve İstanbul’un 39 ilçesinden belediye başkan eşleri, Beykoz Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı istişare toplantısında buluştu.


Program, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in eşi ve HAKEDER Dernek Başkanı Ayşe Çelikbilek’in ev sahipliğinde, Hidiv Kasrı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Yerlikaya, MÜSİAD Genel Başkanı eşi Zehra Kaan, MÜSİAD Kadın Çalışma Kurulu Başkanı Müge Öz, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcıları Salim Öztürk ve Manolya Demirören Tekin, yönetim kurulu üyeleri ve 39 ilçeden belediye başkan eşleri katıldı.


Etkinlikte konuşma yapan HAKEDER Dernek Başkanı Ayşe Çelikbilek, programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelikbilek, “Bugün, sizleri ev sahipliği yaparak ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Türkiye’nin önemli gündemlerinden biri olan Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi’ne öncülük eden ilçe olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugünkü buluşmamızın verimli geçmesini diliyor, hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum” dedi.


Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk ise Beykoz Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana yürüttüğü Sıfır Atık Projesi’ni içeren ‘Atık yönetimi ve süreçleri’ hakkında bir sunum yaptı.


Salim Öztürk sunumunda, “Beykoz Belediyesi olarak, toplumsal farkındalık, sosyal belediyecilik ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek için çeşitli projeler geliştirdik. Çocukları da bu işe katabileceğimizi düşünerek ‘Yeşil Okul Projesi’ni başlattık. Sıfır Atık Projesi kapsamında kurduğumuz “Atık Getirme Merkezleri”ne gelen giysileri dönüştürerek ihtiyaç sahiplerine 8 tır giysi yardımında bulunduk. Çevre Bakanlığı’mızdan Çevre Beratı aldık. Son olarak pazar yerlerindeki atıkları komposta dönüştürerek parklarımızda ve Meyve Bahçemiz’de toprakla buluşturmaya ve ürün elde etmeye başladık. Sıfır atık, kamuda çok rahat uygulanıyor ancak asıl evlerde uygulanmalı. Bu atıkları ne kadar çok ayrıştırırsak, maliyeti en aza indirir, ekonomimize ve toprağa katkı sağlamış oluruz” şeklinde kouştu.


Etkinlikte söz alan MÜSİAD Kadın Çalışma Kurulu Başkanı Müge Öz ise 21-24 Aralık’ta İstanbul CNR EXPO’da gerçekleştirilecek fuara ilişkin bilgilendirme yaptı. Fuarın 124 ülkeden 7 binin üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapacağına dikkat çeken Öz, organizasyonun Türkiye’nin ihracatının artırılmasına önemli manada katkı sunacağını vurguladı. Konuşmasında Genç MÜSİAD’ın faaliyetleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Öz, fuar kapsamında 24 Kasımda 6.sı düzenlenecek Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK) ve Genç MÜSİAD İstihdam Merkezi (GEMİ) projelerine ilişkin katılımcılara bilgi verdi.


Etkinlik, Beykoz’un tarihi mekanlarından Beykoz Belediyesi Sosyal Market, Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi, Şeyh Ethem Efendi Kültürevi, Mecidiye Kasrı, Deri Kundura Fabrikası ve Diriliş Ertuğrul Filmi’nin Riva’daki dizi setine yapılan ziyaretlerin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.