GENEL - 20 Eylül 2017 Çarşamba 12:07

Ayvalıdere’de temizlik çalışmaları sürüyor

A
A
A
Ayvalıdere’de temizlik çalışmaları sürüyor

Ayvalıdere’de İSKİ tarafından Temmuz ayında başlatılan temizlik çalışmalarının Aralık ayına kadar devam edeceği öğrenildi.

Ayvalıdere’de İSKİ tarafından Temmuz ayında başlatılan temizlik çalışmalarının Aralık ayına kadar devam edeceği öğrenildi. Çalışmalarda şuana kadar 7 bin metreküp teressubat (dibe çöken pislik) çıkarılırken, bu miktarın çalışmalar tamamlandığında 12 bin metreküpe ulaşması bekleniyor.


İSKİ, periyodik olarak her yıl gerçekleştirilen dere temizlik çalışmalarına Ayvalıdere’de devam ediyor. Yağışlı havalarda biriken ve dere akışkanlığını olumsuz etkileyerek etrafa kötü koku yayılmasına sebep olan teressubatlar (dibe çöken pislik) İSKİ görevlileri tarafından temizleniyor. Ayvalıdere’de Temmuz ayında başlayan ve hala devam eden temizlik çalışmalarının Aralık ayında sona ereceği öğrenildi. Çalışmalar, Esenler ilçesinden başlayan, sırasıyla Bayrampaşa, Güngören, Zeytinburnu ve Bakırköy ilçelerinden geçerek Marmara Denizi’ne dökülen 6 kilometre uzunluğundaki Ayvalıdere’nin 2 bin 100 metrelik kapalı kısmında devam ediyor.



Ayvalıdere’den 7 bin metreküp teressubat çıkarıldı


Derenin bin 500 metrelik kısmında yapılan çalışmalar neticesinde ortalama 1,5 metre derinliğe inilerek, derenin yağmursuyu taşıma kapasitesi arttırıldı. Çırpıcı-Davutpaşa istikametinde yürütülen 2 aylık çalışmalar sonucunda ise 7 bin metreküp teressubat (dibe çöken pislik) çıkarıldı. Çalışmalar tamamlandığında çıkarılacak teressubat miktarının yaklaşık 12 bin metreküpe ulaşması bekleniyor.


Öte yandan, 2017 yılında İSKİ’nin Avrupa Yakası’nda 66, Asya Yakası’nda ise 26 derede toplam 123 bin 891 metre dere temizliği yaptığı ve bu çalışmalarda 461 bin 209 metreküp teressubat çıkarılarak nihai depolama alanlarına nakledildiği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Okan Buruk: “Büyük rekorlara imza atıyoruz” Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Y. Adana Demirspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada “Büyük rekorlara imza atıyoruz. Daha büyük rekorlar ve başarılar bizi bekliyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Galatasaray deplasmanda Y. Adana Demirspor’u 3-0 mağlup etti. Maç sonu basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Adana deplasmanının zorlu olduğunu belirterek, “Adana deplasmanı birçok takım için çok zordur. Maç öncesi muhteşem bir koreografi vardı. Maç atmosferi çok güzeldi. Oyuna bakacak olursak da bizlerin ofansif anlamda çok kolay pozisyon ürettiğimiz oyunlardan biriydi. Oyun içerisinde rakibimizin de çok net pozisyonları vardı. Kaptanımız Muslera kendisi bir rekora imza attı. Galatasaray’ın kazandığı 3 puanda önemli bir rolü vardı. Rakibimize verdiğimiz pozisyonlardan dolayı mutlu değilim. Bugün buradan ayrılırken 7 puan önde ayrılıyoruz. Bir sonraki maça da hazırlanırken rakiplerimizin maçlarını da bekleyeceğiz. Kendi rekorumuzu geçtik, benim ve oyuncularım açısından çok önemli. Herkese teşekkür ediyorum. Hep beraber bu rekorları kırıyoruz. Büyük rekorlara imza atıyoruz. Daha büyük rekorlar ve başarılar bizi bekliyor. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanacak maç hakkında da sorulan soruya cevap veren Buruk, “Rakibimizin iki kanadı da çok geriye dönmedi. 56 kere ceza sahasına girip 25 şut atmışız. Rakibimiz iyi savunma yapamadı. Biz hep kendi maçımıza odaklanıyoruz. Biz kendi maçlarımızı kazandığımız için avantajlı olan biziz. Rakibimizin puan kaybetmesi halinde bu puan farkı 6 veya 7 olarak değişecek. Hiçbir şey bitmedi. Devam ediyoruz” diye konuştu.
Adana Hikmet Karaman: “Alkışlanacak bir mücadele ortaya koyduk” Y. Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 3-0 mağlup oldukları Galatasaray maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Futbolda bazen moral fiziksel kondisyonun önüne geçer. Gole kadar oyun anlamında, pozisyon anlamında alkışlanacak bir mücadele ortaya koyduk” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, evinde karşılaştığı Galatasaray’a 3-0 mağlup oldu. Maç sonu basın toplantısında konuşan Y. Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “İlk 45 dakikada çok önemli pozisyonlar oluşturduk. Kaleci Muslera’yı tebrik etmek gerek. İkinci yarı 1-0 ve 2-0 oldu. Futbolcularım iyi mücadele etti. Gole kadar oyun anlamında, pozisyon anlamında alkışı hak eden bir performans ortaya koyduk. Maçın son bölümlerinde Galatasaray üstünlüğü ele aldı. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Maç öncesi çok güzel bir atmosfer vardı. Galatasaray’a bundan sonra başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. "İlk 45 dakikada planlarımızın hepsi tuttu" Adana Demirspor’un zorluklar yaşadığını aktaran Karaman, “Bu takım 12 haftalık bir takım. Adana Demirspor takımı 12 haftadır birbirini tanımaya çalışan oyuncu gruplarıyla maça çıkıyor. Geçtiğimiz sezonların takımı ortada yok. İlk 45 dakikada planlarımızın hepsi tuttu. Yediğimiz gollerden sonra moraller bozuldu. Galatasaray gibi bir takıma karşı oynuyorsun ve ilk devre yakaladığın net pozisyonlar var. Futbolda bazen moral fiziksel kondisyonun önüne geçer. 2-0’dan sonra gördünüz ne kadar rahatladı. Yusuf Sarı ve Emre Akbaba çok önemli oyuncular ama yoklardı. Biz elimizdeki oyuncularla planlamayı en iyi şekilde yaptık. Müthiş bir maç izlendi. Futbol bir oyun, alkışlayacaksın. Bu oyunculara da sahip çıkacaksın. Zaman zaman kulüpler ekonomik ve sevk, idare anlamında zorluklar yaşayabilir. Biz de bunu şu anda kontrol ediyoruz. Semih Güler’in sakatlanması da bizi etkiledi. Alkışlanacak bir mücadele ortaya koyduk” diye konuştu.