ASAYİŞ - 29 Nisan 2024 Pazartesi 01:56

Bağcılar’da kafeye silahlı saldırı: 1’i ağır 3 yaralı

A
A
A

Bağcılar’da kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler henüz bilinmeyen bir nedenle kafeye silahlı saldırı düzenledi. Onlarca merminin sıkıldığı saldırıda 1’i ağır 3 kişi yaralandı. Polisler olay sonrası kaçan maskeli saldırganların peşine düştü.

Saldırı, saat 22.30 sıralarında Bağcılar Göztepe Mahallesi Maslak Caddesi üzerinde bulunan bir kafede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kafenin önüne gelen kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler kafeye ateş açtı.

Onlarca merminin sıkıldığı kafede bulunan Y.A., N.C. ve M.B. İsimli 3 kişiye kurşunlar isabet etti. Kurşunların isabet ettiği 3 kişi yaralanırken ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İlk müdahalenin ardından yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan M.B.’nin durumun ağır olduğu öğrenildi.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken olay yeri inceleme ekipleri kafenin içinde ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Saldırı sonrası olay yerinden kaçan şüpheli kişi veya kişileri yakalamak için polis ekipleri çalışma başlattı.

Ekipler, olayla ilgili inceleme başlattı. 

Abdullah Altunbaş - Yağız Ekrem Çiftçi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara GSB kreşinde 2024 Hareketlilik Yılı Etkinliği düzenlendi 2024 yılını Hareketlilik Yılı ilan eden Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), Türkiye’nin 81 ilinde etkinlikler düzenliyor. Bu çerçevede, kurum bünyesinde faaliyet gösteren Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören çocuklar anneleri ile birlikte spor etkinliğinde bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığnın 2024 Hareketlilik Yılı faaliyetleri kapsamında, Bakanlığın Ankara’da bulunan kreşinde etkinlik düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığında görev yapan anneler, çocuklarının eğitim gördüğü Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde gerçekleşen etkinlikte anneler ile çocuklarının sportif aktivitelerle buluşturulması ve aynı zamanda anneler günü kutlaması yapmaları amaçlandı. Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından desteklenen etkinlikte çocuklar, ilk olarak anneleriyle birlikte kreş ve gündüz bakım evinin bahçesinde çiçek diktiler. Yarışma ve dans oyunları gerçekleştirilen etkinlikte anneler ve çocukları hem birlikte vakit geçirme hem de spor yapma fırsatı buldu. Annelerle çocukları spor etkinliklerinde buluşturarak farklı bir anneler günü organizasyonuna imza attıklarını belirten Kreş ve Gündüz Bakımevi öğretmeni Aslı Gürbüz, şunları kaydetti: “2024 yılı Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak tarafından hareketlilik yılı olarak ilan edildi. Biz de bu anneler gününü sıradan bir anneler günü olarak hazır hediyeler ile ailelerimize vermek istemedik. Eğitim planlarımızın içeriğinde olan spor etkinliklerinde yaptığımız parkurları velilerimiz ve çocuklarımızla birlikte aile katılımıyla uygulamayı hedefledik. Şu an velilerimizden de güzel dönütler alıyoruz. Biz de çok mutluyuz, velilerimiz de çok mutlu. Annelerimizin de anneler gününü kutluyorum.”